Uchovávání
Uchovávání domácího vývaru je důležité pro zachování jeho čerstvosti a bezpečnosti potravin. Zde jsou některé rady, jak správně uchovávat vývar:
Chladnička:
Krátkodobé skladování: Pokud plánujete spotřebovat vývar v nejbližší době (do 3–4 dnů), můžete ho uchovat v chladničce. Před umístěním do chladničky nechte vývar nejprve zcela vychladnout. Ujistěte se, že máte vhodné nádoby s uzavíratelným víkem.
Mrazák:
Dlouhodobé skladování: Pokud máte více vývaru, který neplánujete spotřebovat brzy, můžete ho zmrazit. Nalijte vývar do mrazuvzdorných nádob nebo pytlů na mražení, nechte něco místa pro expanzi (vývar se při zmrazování rozšiřuje) a poté umístěte do mrazáku. Vývar lze bezpečně skladovat ve mrazáku 2–3 měsíce.