Recepty Zdeňka Pohlreicha
Slovo babička je dnes hlavně marketingový tahák, tvrdí Pohlreich
Zdeněk Pohlreich bude vyučovat. Připravuje šestidílnou sérii, kde bude diváky seznamovat se základy...
Pár ingrediencí, minimum času a skvělý jablečný crumble je na světě
Rychlý moučník z jablek s neodolatelnou křupavou kůrkou, na který snadno seženete suroviny po celý...
I obložený chleba může mít šťávu, tvářit se sexy a dokonale chutnat
Nechali jsme si připravit obložený chleba od osmnáctiletého držitele třetího místa v kategorii...
Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny
Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny...
Škoda nevařit, řekl si v sedmnácti a sepsal třetí nej prvotinu světa
Svoji kuchařskou múzu v podobě Jamieho Olivera objevil ve svých devíti letech, takže si v sedmnácti...
Pohlreich: Svíčkovou bych nejraději zakázal, časem umře stejně sama
Do dvaceti let po svíčkové neštěkne ani pes, tvrdí Zdeněk Pohlreich. Tradiční česká kuchyně mu...
VIDEO: Nebojte se přijít o něco, co vás zabíjí, radí Pohlreich
Pohlreichova škola života, tak by se dala nazvat šéfova poslední buditelská návštěva na zatím...
VIDEO: Pohlreichův boj se svéráznou kuchařkou v hospodě Bolka Polívky
"Může to být velká sranda, ale taky velkej průser," říká Zdeněk Pohlreich ještě před vstupem do...
VIDEO: Minutkovou roštěnku vařili v mikrovlnce, Pohlreich skoro omdlel
Proč si bývalí zaměstnanci Poldovky otevřou zrovna restauraci, a pak v ní vaří podle norem z...
VIDEO: Pohlreichův návod, jak získat kuřecí prsa za 40 korun
Když platí hospoda DPH, musí nějakou přidanou hodnotu vůbec vytvořit, aby tu daň měla z čeho...
VIDEO: Pohlreich radí, jak vyčistit zakalený vývar na polévku bílkem
"Když vaříš kosti na vývar, pěnu musíš vždycky sebrat," vysvětluje Zdeněk Pohlreich amatérskému...
VIDEO: Český hospodský servíroval Němcům pangase jako bílého lososa
Jak chaoticky vede svůj život, tak to vypadá i v jeho hospodě v Pupplinger Au, dalo by se říci o...
VIDEO: Do šampaňského jahoda z kompotu lepší než žádná. Pohlreich šílí
Jen málokoho by asi napadlo dávat si v rybářské baště šampaňské s jahodami nebo tam jít na...
Nemusí to být za každou cenu drahé, kope Pohlreich za slušné jídlo
"Zahoďte cestovní pasy, tady to máte všechno," dozví se Zdeněk Pohlreich z jídelního lístku...
VIDEO: V hospodě platí, kdo nevesluje, jde přes palubu, říká Pohlreich
Přirovnáním hospody k záchrannému člunu se snaží Zdeněk Pohlreich profesně vyhořelému majiteli...
VIDEO: Kuchař připravil Pohlreichovi rybu, za kterou by sám nezaplatil
Osmnáct milionů investoval majitel hotelu Krajka ve Vamberku, aby vybudoval ubytovací a restaurační...
VIDEO: Kašlete na svíčkovou, rumpsteak je za polovic, radí Pohlreich
Modrá stodola je architektonicky i interiérově skvěle zvládnutá restaurace s bowlingem a hotelem....
VIDEO: I mleté maso může chutnat jako z ráje. Karbanátky po italsku
Říkejte tomu čufty, burgry nebo sekaná, chutnat to bude pořád skvěle. Aby ne, vzhledem k použitým...
VIDEO: Kateřina Cajthamlová vaří kapra pouhých pět minut. A bez soli
Na přípravu teplé, zdravé a dietní večeře z kapřího filetu vám bude stačit půlhodinka, protože ho...
Kombinace drůbežího masa se sušenou šunkou a ovčím sýrem je dokonalá
Připravte k obědu jednoduchou a rychlou roládu z vykostěné perličky nebo rovnou z kuřete podle...
VIDEO: Návod na luxusní, deset centimetrů vysoký steak na grilu
Panzánský steak ze zadního hovězího ořechu připravil italský šéfkuchař Emanuele Ridi uprostřed...
VIDEO: Připravte si lehoučké italské rizoto s cuketkami a parmazánem
Stačí pár kvalitních ingrediencí a máte letní oběd jako víno. Rýže jako rýže, řeknete si možná....
Žluté kuře nemusí znamenat kvalitu, je to marketing, tvrdí Pohlreich
"Výrobci kuřat vám udělají barvu kuřete, jakou chcete. Záleží na tom, co se do krmení přidá během...
Mleté nastavte zeleninou, pak se u grilu nepřecpete, tvrdí Pohlreich
Zelenina podle Zdeňka Pohlreicha oddaluje pocit smrtícího přežrání masem, proto je při grilování...
VIDEO: V mletém najdete to, co už nejde prodat, ale nic špatného
Šéfkuchaři Zdeňku Pohlreichovi je líto, že má mleté maso tak špatnou pověst. "Každé maso není...
VIDEO: Pohlreich povýšil obyčejný karbanátek na atraktivní lahůdku
Mleté maso patří po křidýlkách k nejoblíbenějším surovinám pro grilování. Televizní šéf ukazuje,...
VIDEO: Jak v obchodě poznat vysoký a nízký roštěnec a k čemu se hodí
Hovězí hřbet patří k nejlepšímu masu, které lze používat na minutkové úpravy. Vzhledem k tomu, že...
VIDEO: Kuře na grilu konečně trochu jinak, ukazuje Pohlreich
Grilovat znamená donekonečna střídat několik vhodných druhů masa. "Šéf" tentokrát ukáže, že...
VIDEO: Čuníci a jablka k sobě pasujou, rozplývá se Pohlreich
Vepřové kotlety vůbec nemusí být fádní, dokazuje "šéf" jejich marinováním v jablečné šťávě. Ve...
VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak si poradit s vepřovou kýtou
Čuníka uvaříte od hlavy až k ocasu, tvrdí šéf na grilu Zdeněk Pohlreich. Vepřová kýta patří k...
VIDEO: Jak na mexické tortilly s hovězím. Rychlá Pohlreichova lekce
Rozpálený gril, kus hovězí plece a čerstvá zelenina vám během chviličky vykouzlí slastný úsměv na...
Čerstvý kmín? To jsem ještě nejedl, přiznal Pohlreich v Mostě
Nabídnout hovězí steak se salátem s jahodami není dobrý nápad. A servírovat biftek s opečeným...
VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso
Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.
VIDEO: Ke steaku si dejte pečená rajčátka. Podle Pohlreicha jsou sexy
"Když nemáte oregano, tak tam dejte dobromysl," radí Zdeněk Pohlreich při přípravě bylinkového...
První on-line kurz vaření v Česku. Lektorka vás kontroluje webkamerou
Tříhodinový kurz vaření přes internet byl zábava, radost a byl z něj i užitek. Okamžitý a snad i do...
Rychlý lehký oběd? Udělejte telecí maso s jarní zeleninou a bramborami
Pozor, telecí maso je z telete, které by mělo mít do 80 kilogramů. "Někdy se totiž jako telecí...