VIDEO: Pohlreichova nalejvárna, jak vybírat vepřové maso

aktualizováno 
Ne každé maso se hodí na grilování. Lépe dopadnou tučnější masa, protože tuk je nositelem chuti.

I z čuníka ale vyberete kousky, které jsou méně prorostlé. "Představte si ty zástupy čuňat, která musejí padnout kvůli panence, které hodně lidí dává přednost," říká. Ale stejně lze vybírat i u kotlet. "Na straně u krku je maso víc prorostlejší, což je na grilování ideální. Kdo má ale v rodině někoho, kdo preferuje vyloženě libové, vezme si maso z opačného konce," vysvětluje.

Pohlreich ale na grilování doporučuje odstranit z kotlety páteřní kost. "Zkrátíme tím přípravu, okolo kosti se to navíc špatně propéká," říká Pohlreich. Rozdělí si šál napolovic, aby se mu lépe sekalo. "Tak toto by se mělo vysílat až po desáté hodině, to je normální násilí. Ta řezničina je ale dřina," povzdechne si.

Když ale porcuje vepříka, libuje si i u bůčku. "Podívejte se, jak je krásně libový. Ten bych naložil, a pak by šel na gril," doporučuje.

Podívejte se na video, jak si šéf poradí s celou vepřovou půlkou. Řezník by byl asi rychlejší, ale na kuchaře to taky není špatný výkon.

Autor:

Nejčtenější

V Africe vyfotili vzácného černého levharta. Prvního po 110 letech

Britský fotograf Will Burrard-Lucas zachytil v keňském parku Laikipia...

Britskému fotografovi Willu Burrardovi - Lucasovi se v Africe povedl náramný kousek. Podařilo se mu vyfotit vzácného...

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

Opravdu slovo robot vymyslel Čapek? Co o robotech vůbec víte? Otestujte se

Sophia je inteligentní humanoidní robot vyvinutý v roce 2016 společností...

Nejmodernější technologie jsou nedílnou součástí 21.století, roboti postupně pronikají do našich každodenních životů,...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Sázejte původní druhy dřevin, jinak ptáci nebudou mít co do zobáku

Kvetoucí dřišťál obecný - náš původní druh - je zdrojem potravy jak pro hmyz....

Ptáci ve městech strádají kvůli sázení exotických dřevin v parcích. Ty totiž vytlačují původní druhy, které jsou...

Další z rubriky

Galerie mizejícího světa, který už vaše děti nebudou pamatovat

Legendární česká motorka Pionýr, známá pod přezdívkou fichtl, znovu ožívá. Při...

S těmito věcmi jste se ještě nedávno běžně potkávali, ale vaše děti už je nebudou znát. Svět se mění rychleji, než si...

Koho nebaví čistit toaletu, může si na to objednat přenosného robota

Giddel se umí naučit, jakou mísu používáte.

Robot Giddel za vás udělá špinavou práci na toaletě. Tříkilový přístroj umístíte mezi keramiku a prkénko a on pak čistí...

Chtějí chovat chobotnice na farmách. Podle vědců je to šílený nápad

Některé společnosti chystají farmy na chov chobotnic pro gastronomii.

Nejnovější studie New York University varuje před pokusy chovat chobotnice pro kulinářské využití. Předpoklady, že se...

Najdete na iDNES.cz