Čerstvý kmín? To jsem ještě nejedl, přiznal Pohlreich v Mostě

  18:25aktualizováno  18:25
Nabídnout hovězí steak se salátem s jahodami není dobrý nápad. A servírovat biftek s opečeným melounem? Ještě horší. Po sobotě už někteří kuchaři z Mostu a okolí ví, že přílišné experimentování se nevyplácí. Svým typickým komentářem jim to vysvětlil Zdeněk Pohlreich na mosteckém hipodromu.

Zdeněk Pohlreich v sobotu griloval na hipodromu v Mostě. Ilustrační foto | foto: Petr Kreutzer, MF DNES

Tam právě v sobotu začal fungovat nový Piknik park, prostor se šesti grily, které mohou lidé kdykoliv zdarma využít. A Pohlreich byl hlavním hostem grilovacího odpoledne.

"Maso je super, omáčka se dá jíst. S čím mám problém, je salát s jahodami. Nevidím tam žádnou spojitost, jedno je sladké jídlo, biftek má mít spíš chlapáckou chuť. Kdybyste to rozdělili, máte dvě dobrá jídla," komentoval Pohlreich soutěžní hovězí steak kuchařů z restaurace Vinařství Třebívlice.

Fotogalerie

Dalším soutěžícím vytkl moc upečené maso, jiným vytkl salát, který byl navíc. "Fuj, to je hnus," komentoval známý kuchař meloun na talíři z restaurace hotelu Cascade. "Opečený meloun s hovězím masem, to je nesmysl," vyjádřil se Pohlreich. Zkritizovat ale dokázal také nedopečené maso. "Tahle kráva umřela zbytečně," komentoval jeden z výrobků.

Ze šesti kuchařských týmů, které se zúčastnily grilovací soutěže na hipodromu, vyšli jako vítězové Martin Mládek a František Vyskočil z baru Černý anděl na zimním stadionu. Coby vítězové vyhráli osmidenní zájezd na Krétu.

Sám Pohlreich stovkám diváků na mosteckém hipodromu ukázal, jak se má dělat správný hamburger nebo několik druhů steaků. Jeden z nich byl dokonce vegetariánský – z lilku, který se plní směsí cibule, rajčat a kozího sýru. Součástí programu byla samozřejmě také kuchařova autogramiáda.

Celé odpoledne na mosteckém závodišti, kde místo koní bylo hlavní hvězdou maso z krav a lososa, bylo nakonec nějak přínosné pro všechny. Soutěžící kuchaři ukázali, že umí vařit doslova v přímém přenosu. Lidé totiž sledovali, jak steaky u grilů připravují i servírují. A lidé z Mostu mají po nově místo, kam mohou kdykoli chodit dělat vlastní steaky.

S prázdnou neodjel z Mostu ani Pohlreich. Mistr kuchař poznal díky kolegům z Třebívlic nový kulinářský doplněk, mladé výhonky kmínu, který servírovali se steakem z lososa. "Čerstvý kmín? Neděláš si p...? To jsem ještě nejedl," komentoval svým typickým způsobem Pohlreich ozdobu na talíři.


Nejčtenější

Co s uštěkaným psem? Ať se s ním mazlí ti, na které štěká, radí odborník

Rudolf Desenský se seznamuje s brabantíkem Edou rodiny Lucie Benešové.

Ukočírovat domácnost se čtyřmi dětmi, čtyřmi psy a dvěma kočkami není pro vytíženou herečku Lucii Benešovou jen tak....

VIDEO: Rysí rodina spala u fotopasti, ochranář ji natočil na mobil

Fotograf natočil odpočívající rysí rodinku.

Netradiční úlovek se podařil fotografovi divoké zvěře Vladimíru Čechovi. Na severozápadě Šumavy půl hodiny natáčel na...

Česká akumulátorová sekačka dobývá svět a teď přivezla i cenu za design

Hlavním kladem akumulátorové vřetenové sekačky je její hodně tichý chod.

Výrobu modelu vřetenové sekačky Electra ohlásila společnost Swardman zhruba před rokem a tomuto modelu se podařilo...

České maso patří v Evropě k nejkvalitnějším, řekl řezník Kšána v Rozstřelu

Řezník František Kšána ml. v diskusním pořadu Rozstřel

Jméno František Kšána je mezi milovníky masa pojem. Ten starší dlouhá léta kraloval legendárnímu řeznictví v pražském...

Peletkový kotel s dotací funguje, ale musíte mít dost místa ve sklepě

Pokud kupujete balené pelety, zhruba jednou za týden budete muset doplnit...

Na přelomu jara a léta by mělo být zahájeno sbírání žádostí pro třetí a zároveň poslední vlnu kotlíkových dotací....

Další z rubriky

Zabezpečte dětský pokoj. Základem je ukotvit nábytek a neopomenout okna

Po narození dítěte je první „povinností“ zaslepit veškeré dostupné elektrické...

Zařizování dětského pokoje neznamená jen výběr vhodné barvy na zeď, hezkého nábytku a doplňků, které perfektně ladí....

I vitaminy se lze předávkovat. U některých hrozí arytmie a poruchy jater

Vitaminy, ovoce, vitaminové přípravky

Vitaminy hrají zásadní roli pro náš metabolismus i imunitní systém, ovšem stačí tělu to, co mu dodáme ve stravě?...

Český kuchař si vyzkoušel, jak se vaří v nejlepší restauraci na světě

Stát se součástí týmu kuchaře a gastronomického vizionáře Reného Redzepiho (na...

Dva měsíce dřiny v kuchařském nebi. V restauraci, která byla čtyřikrát vyhlášena jako nejlepší na světě podle slavného...

Najdete na iDNES.cz