O jeho poslední kuchařce jsme si se Zdeňkem Pohlreichem povídali loni na podzim, tedy v době, kdy jsme nikdo netušil, jak se celé řadě domácností budou hodit právě recepty, které rychle uvaříte ze zásob ve spíži.
Tehdy uvedl, že jeho „nová kuchařka je úplně nejvíc podobná každodennímu životu lidí, kteří mají omezený příjem, omezené zdroje, ale nejsou na tom tak, že by chtěli jíst ‚nějaký mražený shity‘. Soustředili jsme se na čerstvé suroviny, které jsou k mání v každém běžném supermarketu nebo večerce.“
Celý vtip spočívá v tom, že to, co zrovna seženete čerstvé a kvalitní – kuřecí maso, nové brambory, houby – zkombinujete se surovinami ze zásob ve spíži. V galerii najdete snímek, kde jsou vyobrazeny potraviny, které k vaření jednoduchých a chutných jídel doporučuje mít právě ve spíži. A každý z devíti smysluplných íreceptů v rychlosti jasně a stručně okomentoval.
Devatero receptů na jednoduchá a rychlá jídla |