Kuře v jogurtu, křehoučké a vynikající. Lehký rychlý oběd podle šéfa

aktualizováno 
Je to triviální a funguje to. Maso z kuřecích stehen je samozřejmě samo o sobě šťavnatější a trochu tučnější než prsa, ale v kombinaci s bílým jogurtem je navíc i lahodně křehké. A máte lehký oběd jako víno.

Tento recept je další variací Zdeňka Pohlreicha na téma kuřecí maso, a těch není nikdy dost. Předvedl ji v dalším nedělním premiérovém dílu Teď vaří šéf! jako lehký oběd pro ty, kteří chtějí jíst tak, aby se cítili dobře a netloustli.
(Proč se šéf zaměřil na lehkou kuchyni čtěte v rozhovoru zde)

Fotogalerie

Kuřecí stehna zbavte tučné kůže a vykostěte, použijete jen čisté maso, zbytek si nechte třeba na vývar (návod na silný vývar jako od babičky najdete zde). Případně kupte rovnou stehenní řízky, každý rozkrojte na polovinu.

Očištěné a naporcované maso dejte do misky, osolte, opepřete a přidejte vrchovatou lžíci kvalitního bílého jogurtu, trochu římského kmínu, přiměřeně čerstvě namletých chilli vloček, trochu nastrouhané limetové kůry a šťávy. Pořádně promíchejte a pokud na to máte čas, nechte chvilku odležet.

Tepelně budete maso upravovat úplně bez tuku. Jednoduše vyložíte misku či pekáček na pečení misku pečicím papírem - díky tomu nebudete muset mýt připečený pekáček - a maso naložené v jogurtu do něj přesunete a urovnáte do roviny. Navrch kápněte trochu olivového oleje a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Za chvíli bude hotovo, mezitím si připravte dip.

Servírujte s nasekanými bylinkami a meruňkovým dipem.

Servírujte s bylinkami a meruňkovým dipem.

Bude také z jogurtu. Nakrájejte do něj pár sušených meruněk pro sladkou cuť. A přidejte nasekané čerstvé bylinky, které máte po ruce. Pohlreich zvolil trochu máty, šnytlík a dva druhy petržele. Promíchejte, dochuťte kapkou limetové šťávy a špetkou soli a čerstvě drceného pepře. A můžete servírovat.

Autor:

Nejčtenější

Čápi hledají hraboše jako ve frontě před obchodem, žabích lahůdek je málo

Obrovská hejna čítající až 200 čápů obsadila v těchto dnech pole na střední...

Překvapila vás obří hejna čápů, která se začala shromažďovat na polích na Moravě a začala se živit hraboši? Podle...

Bambus vám vyroste rychle. Jen dejte pozor, aby se nevymkl z rukou

Bambus patří do každé zahrady s japonskými prvky.

Tato elegantní okrasná tráva je jako stvořená pro netrpělivé zahradníky. Bambus během několika let dokáže prostoupit...

Jsou soběstační v ovoci a zelenině a kvetoucí zahrada jim dělá radost

Opečovávaná okrasná část zahrady na podzim, plná barev.

Cesta z města. Alespoň na důchod. To je příběh zahrádky paní Věry, která se v důchodovém věku přesunula spolu s...

Zahrada v Podkrušnohoří, s láskou vydupaná z kamení a bojující se suchem

Maminčina zahrádka v Podkrušnohoří, v téměř 700 metrech n.m. Do soutěže ji...

Podkrušnohorskou zahrádku paní Jarmily byste našli ve svažitém terénu, v místech, kde dřív stávalo několik domů. Každou...

První glóbus vyrobil náhodou, teď Brit prodává unikátní díla za miliony

Peter Bellerby ve svém studiu vyrábějícím glóby

Brit Peter Bellerby chtěl před lety darovat svému otci ke kulatinám glóbus. S nabídkou na trhu však nebyl spokojený, a...

Další z rubriky

Podle vědce je virgule nezastupitelná. Nejlépe určí, kde začít vrtat

Na materiálu nezáleží, protože virgule je vlastně jen ručička v měřicím...

Když se řekne proutkař, často si představíme šarlatána sázejícího na lidskou naivitu a víru v nadpřirozeno. Hydrogeolog...

Planeta se otepluje, ale je to industrializací? Ptá se vědec z Bernu

Výbuchy sopek na začátku 19. století byly příčinou malé doby ledové v Evropě.

Podle výzkumů, které vedl Stefan Brönnimann, je velmi těžké porovnávat současné změny klimatu s dobou před začátkem...

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

S lososem přímo na grilu připravíte i houby.

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a rychlých receptů...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz