VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si rozhodně zamilujete, připravit ji můžete snadno i doma.

Zdeněk Pohlreich nevychází z okouzlení z nabídky španělských trhů a to ho motivuje, aby místní produkty hned vyzkoušel zpracovat. Vzhledem k sezoně nejraději na grilu. A to se týká i čerstvé jarní naťové cibulky.

Fotogalerie

Pro své známé, letité emigranty, kteří se v důchodu pravidelně na půl sezony stěhují do města Jesus Pobre na východním pobřeží Španělska, připravil několik specialit. A ti ho na oplátku provedli místním trhem a zavedli do oblíbených restaurací.

Příprava opékané jarní cibulky se speciální omáčkou je naprosto jednoduchá. Stačí cibulku očistit, rozložit do alobalu, pokapat olejem, osolit a opepřit. Zabalit a uložit na gril. Zároveň stejně upravte i celou hlavičku česneku a nechte vše změknout. A přidejte na mřížku jednu papriku a dvě rajčata.

Letní grilování

Rozbalte změklou cibulku z alobalu a položte ji na gril. Pak můžete pokračovat s přípravou omáčky. Opečenou papriku a rajčata oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. Vyndejte z alobalu česnek a vytlačte jej do nádoby. Po tepelném zpracování by neměl působit žádné žaludeční obtíže. 

Nakrájejte pro zahuštění pár kostiček ze střídky toustového chleba, trochu loupaných mandlí, sůl a pepř a trošku octa. To vše rozmixujte, případně postupně ještě dochuťte a omáčka je hotová.

Nyní můžete z grilu sundat i opečenou cibulku. „Není spálená, je pěkně opečená,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich. A předvedl, jak se konzumuje. „Nutně nemusíte jíst tu opečenou svrchní vrstvu,“ radil. Stačí namočit do omáčky a vysát měkkou střední část.

Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

V rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku  pošlete na adresu soutez.hobby@idnes.cz.

Grilovaný bůček
Marinované kuře pečené „naplacato“

První čtenářské recepty už se scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Autor:

Poslední recepty v soutěži o grily. Miniburgery i grilovaná chobotnice

Miniburgery podle Ivety Martinovské

V sobotu 30. června končí naše soutěž o kontaktní grily a udicí pistoli Sage. Tentokrát se ve...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...

Pro odlehčení si dejte zapečený lilek s kozím sýrem a medem, radí šéf

Na jednu z půlek vyskládejte plátky rajčat a také je osolte.

VIDEO Maso vládne většině grilovaček u nás, ale i to se přejí. Naučte se víc počítat se zeleninou a...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Pohlreich griluje i listové těsto a namíchá omáčku co dvůr dal

"Čučuka" s omáčkou salsa verde, kterou se Pohreichův bývalý šéf naučil...

VIDEO Pikantní jižanské kuřátko se salátem z avokáda, vepřová panenka s láskou zabalená do anglické...

Čtenářský recept: Grilované cuketové rolky s mozzarellou a rajčetem

pro iDnes.cz

Posílýte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Tipy na jaro


Nejčtenější

UHO stále žije. V restauracích se maskuje za přírodní šťávu

Základní omáčka, kterou v restauraci najdete u receptů s jídlem přelitým šťávou.

Tradiční česká rychlovka z jídelen v podobě UHO, tedy univerzální hnědé omáčky, stále přežívá v řadě hospod a...

Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli

Kuřecí plátek nakládaný v jogurtové marinádě

Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se přesouvá do lidovějších...

Odis je ideální psí společník z Ukrajiny, miluje sport i lenošení na gauči

Toto plemeno se skvěle hodí na všemožné psí sporty.

Ukrajinský odis je univerzální společník vhodný jak pro sport, tak lenošení na gauči. Je to vynikající rodinný...

Zakládáte či chcete měnit svou zahradu? Nejdříve si ujasněte koncepci

Patříte-li mezi společenské typy, můžete zahradu koncipovat jako velký obývák s...

Chystáte se vybudovat novou zahradu či změnit vzhled té stávající? Právě vám je tedy určen pětidílný seriál magazínu...

Rodinnou zahradu na kraji města architekti propojili s okolní krajinou

Z nudné smutné placky u novostavby rodinného domku vytvořili architekti se...

Mladí manželé z Českolipska měli už při výstavbě domu jasno v tom, že si nechají od architekta navrhnout i zahradu. Jen...

Další z rubriky

Zálesácký chleba zvládnete snadno i na grilu v polních podmínkách

Pečení chleba

Není to sice tradiční kvasový chléb, ten jen tak někdo nezvládne a jeho příprava potřebuje daleko více času. Ale jestli...

Pohlreich: Tuhle omáčku se, chlapci, naučte. Žádná jí neodolá

Filet mignon v košilce ze slaniny s estragonovou omáčkou a pečenou jarní...

Ve druhém pokračování Pohlreichovy show Rozpal to, šéfe! rozebral kuchař ten nejdražší a nejjemnější kus hovězího, tedy...

Atlas bylin: Detoxikace bez legrace aneb za játra silnější

Sadec konopic

O odstraňování škodlivin z těla se u zdravého člověka postarají jednotlivé orgány samy, takže současný trend používat...

Jaguar XF 20d AWD 2017 · DPH
Jaguar XF 20d AWD 2017 · DPH

r.v. 2017, naj. 55 247 km, diesel
650 000 Kč (s DPH)

Najdete na iDNES.cz