VIDEO: Sprostě dobrý, říká Pohlreich o opékané jarní cibulce

aktualizováno 
Další díl pořadu Rozpal to ve Španělsku, Šéfe! přinesl několik zajímavých receptů. Opékanou jarní cibulku s omáčkou si rozhodně zamilujete, připravit ji můžete snadno i doma.

Zdeněk Pohlreich nevychází z okouzlení z nabídky španělských trhů a to ho motivuje, aby místní produkty hned vyzkoušel zpracovat. Vzhledem k sezoně nejraději na grilu. A to se týká i čerstvé jarní naťové cibulky.

Fotogalerie

Pro své známé, letité emigranty, kteří se v důchodu pravidelně na půl sezony stěhují do města Jesus Pobre na východním pobřeží Španělska, připravil několik specialit. A ti ho na oplátku provedli místním trhem a zavedli do oblíbených restaurací.

Příprava opékané jarní cibulky se speciální omáčkou je naprosto jednoduchá. Stačí cibulku očistit, rozložit do alobalu, pokapat olejem, osolit a opepřit. Zabalit a uložit na gril. Zároveň stejně upravte i celou hlavičku česneku a nechte vše změknout. A přidejte na mřížku jednu papriku a dvě rajčata.

Letní grilování

Rozbalte změklou cibulku z alobalu a položte ji na gril. Pak můžete pokračovat s přípravou omáčky. Opečenou papriku a rajčata oloupejte, nakrájejte a vložte do mixéru. Vyndejte z alobalu česnek a vytlačte jej do nádoby. Po tepelném zpracování by neměl působit žádné žaludeční obtíže. 

Nakrájejte pro zahuštění pár kostiček ze střídky toustového chleba, trochu loupaných mandlí, sůl a pepř a trošku octa. To vše rozmixujte, případně postupně ještě dochuťte a omáčka je hotová.

Nyní můžete z grilu sundat i opečenou cibulku. „Není spálená, je pěkně opečená,“ prohlásil Zdeněk Pohlreich. A předvedl, jak se konzumuje. „Nutně nemusíte jíst tu opečenou svrchní vrstvu,“ radil. Stačí namočit do omáčky a vysát měkkou střední část.

Pošlete fotografii s receptem a vyhrajte kontaktní elektrický gril

V rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku  pošlete na adresu soutez.hobby@idnes.cz.

Grilovaný bůček
Marinované kuře pečené „naplacato“

První čtenářské recepty už se scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Autor:

Sýr a ratatouille. Odlehčené grilování do horkých dní podle Pohlreicha

Grilovaný kyperský sýr halloumi s ratatouille

VIDEO Zdeněk Pohlreich rád ukazuje ve svém pořadu Rozpal to, šéfe! způsoby, jak se při grilováním necpat...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Pohlreich čaroval na grilu s nízkým roštěncem. Nejprve ho osolil

New York Strip s rajčatovým salátem

VIDEO Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich ukázal v dalším dílu své grilovací show na Primě Rozpal to, šéfe!, že za...

Neváhejte a grilujte. Nabízíme tipy jak na kukuřici

Kukuřice

Začal čas grilování a ideální zeleninou je kukuřice. Je pevná a můžete ji dochutit různým kořením,...

Pohlreich okoukal, jak si Španělé umí užít pečenou zeleninu na talíři

Naneste na opečené tortily grilovanou zeleninovou směs.

VIDEO Sbalil grily, nakoupil a vyrazil do Španělska. Za teplem, sluníčkem i mořem a jeho dary. Se štábem,...

Čtenářský recept: Grilované cuketové rolky s mozzarellou a rajčetem

pro iDnes.cz

Posílýte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Když nevíte, co s lilkem, udělejte z něj burger s tzatziki

Lehký zeleninový burger z lilku

Když se řekne hamburger, nemusíte si vždycky jen představit klasickou placku z hovězího. Lehký...


Nejčtenější

Čápi hledají hraboše jako ve frontě před obchodem, žabích lahůdek je málo

Obrovská hejna čítající až 200 čápů obsadila v těchto dnech pole na střední...

Překvapila vás obří hejna čápů, která se začala shromažďovat na polích na Moravě a začala se živit hraboši? Podle...

Bambus vám vyroste rychle. Jen dejte pozor, aby se nevymkl z rukou

Bambus patří do každé zahrady s japonskými prvky.

Tato elegantní okrasná tráva je jako stvořená pro netrpělivé zahradníky. Bambus během několika let dokáže prostoupit...

Jsou soběstační v ovoci a zelenině a kvetoucí zahrada jim dělá radost

Opečovávaná okrasná část zahrady na podzim, plná barev.

Cesta z města. Alespoň na důchod. To je příběh zahrádky paní Věry, která se v důchodovém věku přesunula spolu s...

Zahrada v Podkrušnohoří, s láskou vydupaná z kamení a bojující se suchem

Maminčina zahrádka v Podkrušnohoří, v téměř 700 metrech n.m. Do soutěže ji...

Podkrušnohorskou zahrádku paní Jarmily byste našli ve svažitém terénu, v místech, kde dřív stávalo několik domů. Každou...

První glóbus vyrobil náhodou, teď Brit prodává unikátní díla za miliony

Peter Bellerby ve svém studiu vyrábějícím glóby

Brit Peter Bellerby chtěl před lety darovat svému otci ke kulatinám glóbus. S nabídkou na trhu však nebyl spokojený, a...

Další z rubriky

Mými kavárnami zlepším život na severu Čech, tvrdí podnikatel

Koncept bister, který rozjel Jan Hawelka.

Jan Hawelka je typický selfmademan. Ač je původní profesí stavařský projektant, neopustil ho sen vytvořit síť kaváren,...

Bublanina. Čerstvá bomba přímo ze zahrádky, která je hotová v mžiku

Upečenou bublaninu posypejte práškovým cukrem.

Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a...

„Zobejte“ zdravé sedmikrásky. Vyrobíte z nich i nepravé kapary

Sedmikrásky můžeme užívat při zánětlivých onemocněních dýchacích cest.

Sedmikrásky kvetou skoro celý rok a dokonce přečkají i mrazy. Zkuste mladé listy nasypat do omáček, salátů, pomazánek,...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz