Vykostit kuřecí či krůtí stehno dá trochu práce, ale jde jen o cvik. Párkrát si to vyzkoušíte a půjde vám to jako po másle. Stačí to odkoukat z úvodního videa, kde to šéfkuchař Zdeněk Pohlreich předvedl krok za krokem v rámci dalšího dílu Rozpal to ve Španělsku, šéfe! odvysílaného v neděli v podvečer na Primě.
Krůtí stehno si jednoduše „položíte na záda“ a nožem ho z vnitřní strany objedete od kyčelního kloubu podél kosti až na konec. Jde o to, aby masa na kostech a kloubech zůstalo co nejméně, i když je pak lze použít na vývar.
Získaný plát masa pak zbavte kůže a pevných šlach a pokrájejte ho na středně velké kousky. Osolte je a opepřete. K nim si ještě přikrájejte kousky slaniny a papriku a můžete je střídavě napíchat na špízy. Ty ještě pokapejte olivovým olejem a šup s nimi na rozpálený gril.
Pošlete foto s receptem a vyhrajte kontaktní grilV rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfoťte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku a vše pošlete na soutez.hobby@idnes.cz. Čtenářské recepty už se v redakci postupně scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte. Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli. |