Z krůtího stehna vykouzlíte špízy na gril za chvilku. Podle Pohlreicha

aktualizováno 
Krůtí stehna mají vynikající maso a nejsou drahá, navíc z nich můžete dostat libové kousky na špízy či steaky a ještě je využít na vynikající vývar. Stačí šéfovi chvilku koukat pod ruce, jak stehno jednoduše vykostit. Se získaným plátem masa už si pak u grilu snadno poradíte.

Vykostit kuřecí či krůtí stehno dá trochu práce, ale jde jen o cvik. Párkrát si to vyzkoušíte a půjde vám to jako po másle. Stačí to odkoukat z úvodního videa, kde to šéfkuchař Zdeněk Pohlreich předvedl krok za krokem v rámci dalšího dílu Rozpal to ve Španělsku, šéfe! odvysílaného v neděli v podvečer na Primě.

Fotogalerie

Krůtí stehno si jednoduše „položíte na záda“ a nožem ho z vnitřní strany objedete od kyčelního kloubu podél kosti až na konec. Jde o to, aby masa na kostech a kloubech zůstalo co nejméně, i když je pak lze použít na vývar

Získaný plát masa pak zbavte kůže a pevných šlach a pokrájejte ho na středně velké kousky. Osolte je a opepřete. K nim si ještě přikrájejte kousky slaniny a papriku a můžete je střídavě napíchat na špízy. Ty ještě pokapejte olivovým olejem a šup s nimi na rozpálený gril.    

Pošlete foto s receptem a vyhrajte kontaktní gril

V rámci speciální přílohy Grilování jsme vyhlásili soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfoťte své oblíbené grilované jídlo, přiložte recept, případně i příběh jeho vzniku a vše pošlete na soutez.hobby@idnes.cz.

Marinované kuře pečené „naplacato“
Hovězí hamburger s vlastními houskami
Grilovaná vepřová žebra
Zapečená brambora se sýrem, zakysanou smetanou a slaninou

Čtenářské recepty už se v redakci postupně scházejí, pošlete i ten váš a vyhrajte.

Podrobná pravidla soutěže najdete ZDE. Tři nejlepší, které vybere odborná porota, vyhrají dvojici grilů a udicí pistoli.

Autor:

Spěch je pro přípravu steaků smrtící, míní šéfkuchař Volšička

Jan Volšička z Pohostince Monarch

Vede Pohostinec Monarch v Praze, který se pyšní zvláště vyzrálými hovězími steaky. Přesto...

Pohlreich se pustil do hovězího pupku. Vyšperkoval ho cibulovou marmeládou

Flank steak s rajčaty a cibulovou marmeládou

VIDEO Zatímco běžné steaky jako rib eye nebo nízký roštěnec se dávají na gril nakrájené proti vláknu, u...

Spousta Čechů ani neví, jak chutná dobrý kus masa, tvrdí Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v diskusním pořadu iDNES.cz Rozstřel.

VIDEO Ačkoliv šéfkuchař Zdeněk Pohlreich tráví za oceánem i několik měsíců v roce, v USA by natrvalo žít...

Češi grilují rádi a špatně, neumí vybrat ani maso, říká Pohlreich

Vlevo správný T-bone steak, vpravo kus masa, který za T-bone steak někteří "řezníci" jen vydávají.

VIDEO Vždycky je lepší maso z býka než z krávy, víc si pochutnáte na odleželém mase než na čerstvém a...

Ke grilované krkovičce radí Pohlreich restovanou cibuli s bylinkami

A je naservírováno: opečené krajíce chleba potřené česnekem, s vrstvičkou...

VIDEO Vepřová krkovička, královna grilovacích párty. Variant, v čem ji před grilováním namarinovat,...

Místo krkovičky zkuste grilovat raději jehněčí, doporučuje šéfřezník

Hlavní je při porcování krájet maso proti vláknu.

VIDEO Zkuste zaexperimentovat a vyměnit kuřecí nebo krkovičku za méně obvyklé druhy masa. Dočkáte se tak...

Čtenářské recepty: steak s brusinkovou omáčkou, pizza i špíz se zeleninou

Proces grilování hamburgeru

Máme tu další díl čtenářských receptů ze soutěže o kontaktní grily a udicí pistoli. V dnešní...


Nejčtenější

Čápi hledají hraboše jako ve frontě před obchodem, žabích lahůdek je málo

Obrovská hejna čítající až 200 čápů obsadila v těchto dnech pole na střední...

Překvapila vás obří hejna čápů, která se začala shromažďovat na polích na Moravě a začala se živit hraboši? Podle...

Bambus vám vyroste rychle. Jen dejte pozor, aby se nevymkl z rukou

Bambus patří do každé zahrady s japonskými prvky.

Tato elegantní okrasná tráva je jako stvořená pro netrpělivé zahradníky. Bambus během několika let dokáže prostoupit...

Jsou soběstační v ovoci a zelenině a kvetoucí zahrada jim dělá radost

Opečovávaná okrasná část zahrady na podzim, plná barev.

Cesta z města. Alespoň na důchod. To je příběh zahrádky paní Věry, která se v důchodovém věku přesunula spolu s...

Zahrada v Podkrušnohoří, s láskou vydupaná z kamení a bojující se suchem

Maminčina zahrádka v Podkrušnohoří, v téměř 700 metrech n.m. Do soutěže ji...

Podkrušnohorskou zahrádku paní Jarmily byste našli ve svažitém terénu, v místech, kde dřív stávalo několik domů. Každou...

První glóbus vyrobil náhodou, teď Brit prodává unikátní díla za miliony

Peter Bellerby ve svém studiu vyrábějícím glóby

Brit Peter Bellerby chtěl před lety darovat svému otci ke kulatinám glóbus. S nabídkou na trhu však nebyl spokojený, a...

Další z rubriky

Zkuste lososa trochu jinak. Třeba jako karbanátky nebo s houbami

S lososem přímo na grilu připravíte i houby.

Jen pár minut na grilu stačí, aby lahodné maso lososa zpříjemnilo letní večer. Do jednoduchých a rychlých receptů...

Bublanina. Čerstvá bomba přímo ze zahrádky, která je hotová v mžiku

Upečenou bublaninu posypejte práškovým cukrem.

Co s letním ovocem ze zahrady? Upečte si bleskově rychlou a snadnou bublaninu. Díky zakysané smetaně se nevysuší a...

„Zobejte“ zdravé sedmikrásky. Vyrobíte z nich i nepravé kapary

Sedmikrásky můžeme užívat při zánětlivých onemocněních dýchacích cest.

Sedmikrásky kvetou skoro celý rok a dokonce přečkají i mrazy. Zkuste mladé listy nasypat do omáček, salátů, pomazánek,...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz