česnek
Děvky od Arbesa. Petra Hřebíčková se Zuzanou Onufrákovou se utkají v ringu
Švandovo divadlo na Smíchově otevře sezonu studiovou hrou. Tvůrčí i herecký zápas tu předvedou dvě...
Upečte si vepřové v krustě z hořčice a bylinek a vyhrajte kuchařku
Vepřové Češi milují, proto ho nachystaly i Linda s Kateřinou v druhé řadě kuchařského Herbáře....
Cena českého česneku jde dolů. Nemusí však být úplně „český“
Český česnek zažívá svou renesanci. Díky vysoké poptávce zákazníků, se znovu podařilo rozjet...
Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev
Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...
Lahůdky Alcronu uvaří na Karlovském festivalu michelinský kuchař Paulus
Vybrané speciality legendárního hotelu Alcron připraví jeho šéfkuchař, držitel michelinské hvězdy...
Čeští vědci vyvíjejí umělý čenich, odhalí pachové stopy zločinců
Na pražské Vysoké škole chemicko-technologické probíhá unikátní výzkum. Jeho cílem je sestrojit...
Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu
Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru...
Jezte jako ve Francii: uvařte si ratatouille a upečte lotrinský koláč
Nenechte se odradit pověstí francouzských receptů. Nejsou tak složité a záhadné, jak se říká, a...
Vietnamští gurmáni si pochutnávají na kočkách. Cení si je víc než psy
Kočičí maso se stává vyhledávanou pochoutkou mezi vietnamskými gurmány. Ačkoliv oficiálně se kočky...
Dvě vzpomínky na Egypt. Uvařte si baba ganuš a tabouleh
Recepty z této orientální země jsou voňavé, zdravé i originální. Většina egyptských specialit navíc...
Skvělé recepty na gril i na chatu: česneková kotleta i kotlíkový guláš
Kdo může, tak v létě vaří nebo alespoň jí venku, protože pod širým nebem zkrátka lépe chutná....
Viva México: grilování s pikantní chutí burritos, fajitas a enchiladas
Mexičané jsou svým jídlem známí po celém světě, tak proč se u nich neinspirovat i na grilovačku?...
Farmářské trhy se drží, bedýnky lákají na zeleninu, mléko i med
Ještě před několika lety to nebyla až taková samozřejmost, ale dnes si mohou lidé bez problémů...
Bulharská kuchyně není jen čevapčiči
Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská...
Rychlé jídlo nemusí být blaf, uvařte si světové speciality za pár minut
Pokud si pod pojmem občerstvení na ulici představíte jenom smažená tučná jídla a párek v rohlíku,...
Festival nabízí lahůdky barokní kuchyně, račí maso i ragú z hlemýžďů
Račí maso z Holandska, ragú z hlemýžďů nebo po dvanáct hodin dušené kachní maso. Tyto pokrmy budou...
Španělská jídla jsou na léto ideální
Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné...
Po vysazení antikoncepce se cyklus zpravidelní do 3 měsíců, pomůžou bylinky
Odhaduje se, že více než milion českých žen užívá hormonální antikoncepci. Jak postupovat ve...
Ochutnejte česnekovou zmrzlinu na zámku Buchlovice
Komerční sdělení Do Buchlovic na Uherskohradišťsku se po roce vrací unikátní festival česneku, který je jednou z...
Ochutnejte Itálii: Tiramisu, Minestrone a těstoviny arrabiata
I když jste letos o dovolené dali přednost českým luhům a hájům, nevadí. Itálii si přivoláte chutí...
Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy
Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle...
Upečte si farmářské kuře, jahodový tart a jogurtový flan
Uvařte si menu inspirované českou i francouzskou kuchyní, ve kterém můžete využít čerstvé letní...
Za ukradené metráky česneku hrozí zlodějům až pět let vězení
Nezvyklou pracovitost projevili zatím neznámí zloději ve Skutči. Během noci dokázali z pole...
Z pole na Jičínsku zmizelo 300 kilo česneku. Není určený k jídlu
Neznámí zloději ukradli z pole na Jičínsku přibližně tři sta kilogramů unikátní certifikované sadby...
Pavěda zabíjí: letiště hlídaly virgule za miliony. Nachytala se i ČR
Nad pseudovědeckými podvody některých "léčitelů" či "senzibilů" obvykle shovívavě máváme rukou. Ale...
Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou
Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...
Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě
Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z...
Ochutnejte moravskou kuchyni a vína na Gourmet Festivalu v Mikulově
Komerční sdělení V několika restauracích půvabného jihomoravského města Mikulova můžete od pátku 6. do neděle 8....
Med je lepší než cukr, ale také obsahuje hodně sacharidů
Sladit čaj, kávu či jiné nápoje a jídla medem? Proč ne. Určitě je to lepší než používat bílý...
Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky
Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické...
Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut
Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty...
Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb
Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se...
Deset věcí, které oslabují vaši imunitu
Vyhýbáte se kontaktu s nemocnými lidmi, pravidelně zobete vitaminy, neustále si myjete ruce a...
Ryby jezte dvakrát týdně. Jak vybrat ty správné?
Průměrná roční spotřeba ryb ve světě je 16 kilogramů na osobu, ale v Česku jen pět. Pro mnoho lidí...
Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit...
V Jablonném je turistickou atrakcí bufet. Láká na řízek větší než talíř
Lidé se sem kvůli nim vracejí, vypráví se o nich po celé České republice. Řeč je o obřích smažených...