česnek

Děvky od Arbesa. Petra Hřebíčková se Zuzanou Onufrákovou se utkají v ringu

12. října 2014  8:06

Švandovo divadlo na Smíchově otevře sezonu studiovou hrou. Tvůrčí i herecký zápas tu předvedou dvě...

Upečte si vepřové v krustě z hořčice a bylinek a vyhrajte kuchařku

12. října 2014

Vepřové Češi milují, proto ho nachystaly i Linda s Kateřinou v druhé řadě kuchařského Herbáře....

Cena českého česneku jde dolů. Nemusí však být úplně „český“

Český česnek přichystaný na zpracování do pelet.
11. října 2014

Český česnek zažívá svou renesanci. Díky vysoké poptávce zákazníků, se znovu podařilo rozjet...

Pirohy a tvarohový dezert vám zachutnají, i když nemáte polskou krev

20. září 2014

Zaměstnanci Polského institutu zalovili v rodinných kuchařkách a podělili se s námi o své osvědčené...

Lahůdky Alcronu uvaří na Karlovském festivalu michelinský kuchař Paulus

9. září 2014  18:15

Vybrané speciality legendárního hotelu Alcron připraví jeho šéfkuchař, držitel michelinské hvězdy...

Čeští vědci vyvíjejí umělý čenich, odhalí pachové stopy zločinců

6. září 2014  2:01

Na pražské Vysoké škole chemicko-technologické probíhá unikátní výzkum. Jeho cílem je sestrojit...

Odlehčete své večeře s mořskými rybami, bylinkami a tofu

6. září 2014

Šéfkuchař pražské restaurace La Strada Ristorante Jan Souček, patří mezi mladé mistry svého oboru...

Jezte jako ve Francii: uvařte si ratatouille a upečte lotrinský koláč

24. srpna 2014

Nenechte se odradit pověstí francouzských receptů. Nejsou tak složité a záhadné, jak se říká, a...

Vietnamští gurmáni si pochutnávají na kočkách. Cení si je víc než psy

19. srpna 2014  14:38

Kočičí maso se stává vyhledávanou pochoutkou mezi vietnamskými gurmány. Ačkoliv oficiálně se kočky...

Dvě vzpomínky na Egypt. Uvařte si baba ganuš a tabouleh

17. srpna 2014

Recepty z této orientální země jsou voňavé, zdravé i originální. Většina egyptských specialit navíc...

Skvělé recepty na gril i na chatu: česneková kotleta i kotlíkový guláš

16. srpna 2014

Kdo může, tak v létě vaří nebo alespoň jí venku, protože pod širým nebem zkrátka lépe chutná....

Viva México: grilování s pikantní chutí burritos, fajitas a enchiladas

9. srpna 2014

Mexičané jsou svým jídlem známí po celém světě, tak proč se u nich neinspirovat i na grilovačku?...

Farmářské trhy se drží, bedýnky lákají na zeleninu, mléko i med

7. srpna 2014  8:04

Ještě před několika lety to nebyla až taková samozřejmost, ale dnes si mohou lidé bez problémů...

Bulharská kuchyně není jen čevapčiči

3. srpna 2014

Tahle kuchyně nezní tak sexy jako řecká či francouzská. Ale zbavte se předsudků, protože bulharská...

Rychlé jídlo nemusí být blaf, uvařte si světové speciality za pár minut

2. srpna 2014

Pokud si pod pojmem občerstvení na ulici představíte jenom smažená tučná jídla a párek v rohlíku,...

Festival nabízí lahůdky barokní kuchyně, račí maso i ragú z hlemýžďů

Kuchař Martin Havlík připravil pro hosty festivalu lahůdky inspirované barokní...
30. července 2014  17:45

Račí maso z Holandska, ragú z hlemýžďů nebo po dvanáct hodin dušené kachní maso. Tyto pokrmy budou...

Španělská jídla jsou na léto ideální

27. července 2014

Ve španělské kuchyni se odráží mix mnoha kultur, které na území země v minulosti žily. Určit jediné...

Po vysazení antikoncepce se cyklus zpravidelní do 3 měsíců, pomůžou bylinky

23. července 2014  4:04

Odhaduje se, že více než milion českých žen užívá hormonální antikoncepci. Jak postupovat ve...

Ochutnejte česnekovou zmrzlinu na zámku Buchlovice

22. července 2014

Komerční sdělení Do Buchlovic na Uherskohradišťsku se po roce vrací unikátní festival česneku, který je jednou z...

Ochutnejte Itálii: Tiramisu, Minestrone a těstoviny arrabiata

13. července 2014

I když jste letos o dovolené dali přednost českým luhům a hájům, nevadí. Itálii si přivoláte chutí...

Užijte si vaření v řeckém duchu: tatarák, biftečky a cibulové květy

12. července 2014  1:03

Řecká kuchyně je pro mnohé spojena právě s létem. Nabízíme několik jednoduchých receptů podle...

Upečte si farmářské kuře, jahodový tart a jogurtový flan

5. července 2014  3:50

Uvařte si menu inspirované českou i francouzskou kuchyní, ve kterém můžete využít čerstvé letní...

Za ukradené metráky česneku hrozí zlodějům až pět let vězení

4. července 2014  16:47

Nezvyklou pracovitost projevili zatím neznámí zloději ve Skutči. Během noci dokázali z pole...

Z pole na Jičínsku zmizelo 300 kilo česneku. Není určený k jídlu

29. června 2014  14:18

Neznámí zloději ukradli z pole na Jičínsku přibližně tři sta kilogramů unikátní certifikované sadby...

Pavěda zabíjí: letiště hlídaly virgule za miliony. Nachytala se i ČR

Ukázka nasazení ADE-651 v Iráku
16. června 2014  10:30

Nad pseudovědeckými podvody některých "léčitelů" či "senzibilů" obvykle shovívavě máváme rukou. Ale...

Mléko nemusíte jenom pít: zkuste tartaletku nebo quiche se slaninou

14. června 2014

Bez mléka a výrobků z něj si málokdo z nás dovede představit vaření. Oslavuje ho i právě...

Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě

7. června 2014

Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z...

Ochutnejte moravskou kuchyni a vína na Gourmet Festivalu v Mikulově

2. června 2014

Komerční sdělení V několika restauracích půvabného jihomoravského města Mikulova můžete od pátku 6. do neděle 8....

Med je lepší než cukr, ale také obsahuje hodně sacharidů

17. května 2014

Sladit čaj, kávu či jiné nápoje a jídla medem? Proč ne. Určitě je to lepší než používat bílý...

Pečený jehněčí hřebínek, povidlové perky a další slovenské lahůdky

10. května 2014  2:23

Slovensko, to je padesát tisíc kilometrů čtverečních gastronomických zážitků. Díky své geografické...

Jíte málo ryb? Jednoduchý oběd či večeři z nich vykouzlíte za pár minut

3. května 2014  1:04

Podle výživových specialistů bychom měli rybu jíst alespoň dvakrát týdně. S následujícími recepty...

Kromě módy se na Jarmarku Ony těšte na tagliatelle i bezlepkový chléb

2. května 2014  11:15

Na našem květnovém Jarmarku OnaDnes.cz půjde v sobotu 24. 5. samozřejmě hlavně o módu. Dozvíte se...

Deset věcí, které oslabují vaši imunitu

22. dubna 2014  2:50

Vyhýbáte se kontaktu s nemocnými lidmi, pravidelně zobete vitaminy, neustále si myjete ruce a...

Ryby jezte dvakrát týdně. Jak vybrat ty správné?

16. dubna 2014  4:41

Průměrná roční spotřeba ryb ve světě je 16 kilogramů na osobu, ale v Česku jen pět. Pro mnoho lidí...

Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček

5. dubna 2014

Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit...

V Jablonném je turistickou atrakcí bufet. Láká na řízek větší než talíř

21. března 2014  14:23

Lidé se sem kvůli nim vracejí, vypráví se o nich po celé České republice. Řeč je o obřích smažených...

Dali jste národ na chvilku dohromady, děkoval hokejistům prezident