česnek

Jezdit podle předpisů a jíst levou rukou. Co by Tunisan nikdy neudělal

9. května 2013

Tunisko je země dvou tváří. Přestože patří do arabského světa a jeho obyvatelé vyznávají islám,...

Nejšílenější knedlíky se dělají v Číně, ty nejlepší u moravské babičky

2. května 2013

Kdo by to byl řekl, že pokud někde leží království knedlíků, pak to bude v Číně, respektive v její...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

Jarní saláty trochu jinak. Zkuste to s chmelem, škardou nebo bršlicí

13. dubna 2013

S bazalkou, tymiánem nebo rozmarýnem určitě zacházet umíte. Co takhle zkusit to s chmelem, škardou...

Šikana a místo vedoucích najatí žoldáci? Dejte pozor při výběru tábora

11. dubna 2013

Tisíce dětí léto co léto balí batoh a vydávají se na týden či dva vstříc táborovému dobrodružství....

Vařil Bonu Voxovi i Costnerovi. Loni se famózní kuchař vrátil do Dvora

5. dubna 2013  7:02

Mnoho let vařil v Irsku, kde se dostal do nejprestižnějších restaurací v zemi. Mezi jeho hosty...

Smažené morče, vejce na jabloni a nakládané ryby. Velikonoce ve světě

1. dubna 2013

Zatímco českým domácnostem o Velikonocích tradičně vládne beránek, mazanec, biskupský chlebíček...

Na čerstvou zeleninu si počkáme, kvůli mrazům se zpozdí až o šest týdnů

30. března 2013  13:36

O měsíc až šest týdnů se posune zahájení prodeje letošní čerstvé jarní zeleniny a bylinek z polí a...

Velikonoční menu: kaldoun, králičí stehna na tymiánu i mazanec

30. března 2013

Nechte se při přípravě svátečního oběda inspirovat šéfkuchařem Janem Bartákem z pražské...

Rožnovský skanzen nabídne velikonoční zvyky i tradiční valašská jídla

29. března 2013  15:27

Jarmark se zdobením kraslic, ukázka zvyků, pěvecká vystoupení, pochovávání Mařeny, klasický...

Hodonín deptají chyby a brankář, hokejisté Techniky mohou brzy slavit

29. března 2013  13:57

Častěji střílí, mají víc šancí, ale k triumfu má blíž jejich soupeř. Hokejisté Hodonína v pátek...

Zmrzlina, med i paštika získaly ocenění nejlepší středočeské potraviny

25. března 2013  14:17

Na Výstavišti v Lysé nad Labem byli o víkendu odměněni výrobci nejkvalitnějších středočeských...

Pozvěte přátele na raclette. Se sýrem si rozumí maso, zelenina i houby

16. března 2013

Po fondue druhé nejspolečenštější jídlo, ideální do bytu i na první posezení na chladném jarním...

Český česnek se vrací, ale prohrává s Čínou, Španělskem i s počasím

12. března 2013  13:41

Česnek se stal jedním ze symbolů toho, jak zahraniční a mnohdy levnější potraviny vytlačují ze...

Kácení na Slovácku odstraní z přírodních rezervací náletové stromy

12. března 2013  11:22

Ještě v březnu začne v Kněžpolském lese nedaleko Uherského Hradiště velké kácení. Z lužního lesa,...

OBRAZEM: Nejzdravější zelenina, která zlepší vaši imunitu

12. března 2013

Česnek, brokolice, zelí, cibule - tyto druhy zeleniny a mnohé další patří mezi zázraky přírody,...

Játra ničí nemoci i alkohol. S vyčištěním pomůže dieta

6. března 2013  2:29

Játra jsou životně důležitým orgánem. Tato největší žláza v lidském těle například hraje klíčovou...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Školní jídelna a blafy? Kdepak, inspirujte se tam, kde UHO nevaří

13. února 2013  14:36

Žádná "univerzální hnědá omáčka" s kolínky. Ve škole si děti mohou také pochutnat, což dokládají i...

Nekvalitní maso, nebo jenom barbarství? Proč Češi zabíjejí tatarák

Francouzská verze tataráku s hranolky v restauraci Na Kopci, kde podle mnohých
13. února 2013

Zveme vás na tatarákovou cestu kolem Evropy. Syrové hovězí maso patří k vyhlášeným delikatesám v...

Vitamin C na talíři. Bojujte s chřipkou a přitom si pochutnejte

9. února 2013

Chřipka hrozí ze všech stran a nejlepší způsob, jak se jí ubránit, je nadopovat se vitaminem C. Aby...

VIDEO: Kečup, majonéza, nebo hořčice? Jak vybírat dochucovadla

5. února 2013

Tučná majonéza, sladký kečup, plnotučná hořčice. Zdálo by se, že v rámci zdravé výživy nemají tato...

Hrabě Jan Podstatzký: Ve volbách byli pouze dva schopní kandidáti

3. února 2013  7:02

MF DNES měla výjimečnou příležitost hovořit nejen o prezidentských volbách s hrabětem Janem...

Nejtěžší práce, ale bez velkých chyb, hájí Moravec prezidentské debaty

3. února 2013

Byla to nejtěžší práce, kterou jsem za deset let dělal, hodnotí moderátor Václav Moravec sérii...

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

29. ledna 2013

Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...

Máte alergii na mléko? Zkuste svíčkovou trochu jinak

26. ledna 2013

Mléko je přirozenou součástí našeho jídelníčku, ale stále více dospělých i dětí má problémy s...

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

24. ledna 2013

Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s...

Uvařte si v sobotu oběd podle Zdravé kuchařky. Bude maso i zmrzlina

17. ledna 2013

Ještě dva týdny se budete na stránkách MF DNES setkávat s praktickými kartami s chutnými a lehkými...

Estonští samotáři, zamrzlé moře i zrádný likér. Na cestách v Tallinnu

16. ledna 2013

Do estonského Tallinnu je možné přicestovat po moři, po souši nebo letecky. Hlavní město Estonska...

Zkuste ga kari, polévku pho bo či rendang podle šéfkuchaře SaSaZu

15. ledna 2013

Asijská kuchyně má snad tisíce chutí, kvůli kterým ji zbožňují nejen gurmáni, ale i obyčejní...

Blíží se svátek jídla, na jihu Moravy pozve labužníky devět podniků

13. ledna 2013  8:18

Příští úterý začíná na jižní Moravě čtvrtý ročník Grand Restaurant Festivalu. Do oblíbeného...

Verše brněnského básníka Homéra ožívají v klubu Boro

11. ledna 2013  16:04

Od smrti kultovního básníka brněnského undergroundu Pavla Homéra Ambrože uplynul víc než rok, ale...

Uvařte si v sobotu podle Zdravé kuchařky. Zde je nákupní seznam

10. ledna 2013

Zajímáte-li se o vaření a navíc chcete v lednu shodit nějaké to kilo, určitě už jste zaznamenali...

Velký česnekový podvod. Britští pašeráci obrali Švédsko o miliony eur

9. ledna 2013  22:27,  aktualizováno  10.1

Někteří Britové jsou podle všeho velmi vynalézaví podvodníci. Dvojice ostrovanů totiž připravila...

Teplický mladík Česlák zamířil do Ústí, nejnenáviděnějšího klubu

5. ledna 2013  14:51

Ústeckého klubu se dřív štítil jako upír česneku. Teď v něm chce prorazit. "Jsem odchovanec...

Uvařte v sobotu podle Zdravé kuchařky MF DNES. Zde je nákupní seznam

3. ledna 2013

Až do konce ledna vychází v MF DNES zdarma Zdravá kuchařka s 66 recepty na sladká i slaná jídla pro...

Okamura se zacyklil, proto neuspěl. Teď jsou tu „noví sekáči“, říká politolog