česnek
Za rok zpracují v táborské firmě až 30 tisíc tun brambor
Už dvanáctým rokem je Josef Hlavinka majitelem táborské firmy Friall. Pod jeho vedením...
Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru
Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco...
7 báječných receptů na kuřecí stehna
Všichni víme, že stehýnka jsou šťavnatější než prsíčka a můžeme je připravit na desítky způsobů....
Česnek jako vzor. České ovoce a zelenina bojují o zákazníky
"Zachrání někdo českou zeleninu a ovoce?" ptají se pěstitelé. Bude to vláda, nebo zákazník? Od...
Certifikát zaručí, že česnek skutečně pochází z Moravy
Na první pohled k rozeznání nejsou. Po chuti ale český česnek odliší od toho čínského i laik....
6x lehké recepty z krůtího masa
O krůtím mase se tvrdí, že má 9 druhů a zároveň mnoho chutí. Nebojte se krůtu připravit na různé...
Zvenčí restaurace vypadá jako čtvrtá cenová. Uvnitř se vaří na jedničku
Liberecká restaurace Black Horse se letos poprvé účastní prestižního gastronomického festivalu...
Roboty ozbrojené česnekem se chystají nasadit místo antibiotik i Češi
Obranu proti přibývajícímu počtu bakterií, proti kterým nezabírají antibiotika, připravují i v...
Teplo, mráz, teplo. Jen ať teď nepřijdou holomrazy, bojí se zemědělci
Letošní atypická zima trápí zemědělce, sadaře i včelaře. Po "jarní" lednové dekádě uhodily mrazy,...
Pochutnejte si na šťavnatém bifteku, jehněčích řízcích nebo králíkovi
Upečte si šťavnatý biftek s čerstvým pepřem, jehněčí řízky s ratatouille nebo králíka na rozmarýnu....
Bez sushi a reklamy. Přesto v Brně japonský podnik ve sklepě slaví úspěch
Yuhi Che přijela do Brna před pěti lety z Japonska. Loni v říjnu otevřela podnik Ebisu a po městě...
Blbiny útočí. Jaký předmět je nejzbytečnější?
Předem hlásím, že tento článek nebyl inspirován loňskou vánoční nadílkou, ale stále hustším...
Hosté musí pořád vidět, že na sobě pracujeme, říká Pohlreichův oblíbenec
U Tlustých je jediným podnikem v Česku, který v show Zdeňka Pohlreicha dostal pět hvězdiček. Na ty...
Čtenářský recept: Zapečené lastury
Tento recept si předáváme v rodině již několikátou generaci, stejně jako misky na zapékání. Jídlo...
Vánoční Vídeň last minute. Vydejte se k sousedům na punč nebo preclíky
Ideální místo k úprku před povinnostmi a strastmi posledních dní před svátky nabízí předvánoční...
Nabídka obědů ve středočeských školách se zlepšila. Chybí ale zelenina
Málo zeleniny a hodně cukru k obědu stále nabízejí ve svých jídelnách středočeské základní školy....
Češi omezili zeleninu a hovězí, pijí však víc alkoholu a víc mlsají
Češi loni jedli méně chleba, hovězího masa, ovoce i zeleniny a pili méně limonád. Naopak si na...
Je zelenina lepší syrová, nebo vařená? Záleží na druhu
Otázka, ve které se mnozí odborníci na výživu zcela neshodnou. Pravdu však mají víceméně obě strany...
Nový projekt nabízí pronájem pole i s farmářem. A vlastní úrodu
Kdo se chce příští sezonu pokusit o vypěstování vlastní úrody, má nyní možnost pronajmout si na rok...
Odborníci radí, jak vařit levně a zdravě. Na kuřecí kůže zapomeňte
Na internetu i v televizi se v poslední době objevují recepty na extra levné pokrmy, které vyjdou...
Úhlavní nepřátelé krásných vlasů: jak si poradit s únavou i chladem?
Zima a zdravé vlasy se nevylučují. To je dobrá zpráva. Ta horší? Zadarmo to není. Pokud jste se už...
V Liberci vznikla unikátní mapa světových vůní. Ukrývá šalvěj i skunka
Vůně charakteristické pro kontinenty a různá místa na zemi se podařilo liberecké kartografce Ireně...
Veverky mají zásoby oříšků, cibule zas tvrdou slupku. Zima bude tuhá
Nadcházející zima bude v Karlovarském kraji sice tuhá, ale nikoliv stoletá. S myslivci se na tom...
Česnek patří do úst, nikoli do ucha, vyvrací pověru ORL lékař
Časté angíny, záněty středního ucha i nemocné dutiny trápí na podzim a v zimě nejen děti, ale i...
Zloděj si z domku natřikrát odnášel ořechy, med, sádlo i česnek
Kuriózní sérii krádeží z rodinného domu řeší policisté na Blanensku. O víkendu tam dopadli muže,...
Umíte skvělou pečeni, kotletu, krkovičku či guláš? Soutěžte o kuchařku
V desátém dílu Deníku Dity P. poteče krev. Dita totiž pořádá zabijačku. A s čerstvým masem se ihned...
Čtenářský recept: Zelená pomazánka
Pomazat můžeme na jakékoliv pečivo, příp. se výborně hodí k veškerému grilovanému masu včetně ryb...
Lékárny nabízejí alkohol. Výrobce tvrdí, že víno je léčivé
České lékárny začaly od podzimu prodávat červené víno. Výrobce tvrdí, že toto víno má prokazatelně...
Naložte si, co jste vypěstovali: zelenina v oleji i jako pikantní směs
Je nejvyšší čas zpracovat zeleninu a ovoce z vaší zahrady, protože až se vás zima zeptá, co jste...
Umíte skvělý koláč? Vyhrajte za recept kuchařku Dity P.
V osmém dílu seriálu České televize se Dita P. vydá na výlet vlakem. Mimo jiné na něj upeče...
Nejčtenější
-
Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma
-
Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini
-
Putinova časovaná bomba. Kadyrov umírá, rozjíždí se krvavý boj o trůny
-
Turisté si zajeli do Afghánistánu. Střelci část Evropanů povraždili i s průvodci