česnek

Za rok zpracují v táborské firmě až 30 tisíc tun brambor

16. března 2014  9:33

Už dvanáctým rokem je Josef Hlavinka majitelem táborské firmy Friall. Pod jeho vedením...

Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru

15. března 2014  2:58

Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco...

7 báječných receptů na kuřecí stehna

14. března 2014,  aktualizováno  25.3 21:20

Všichni víme, že stehýnka jsou šťavnatější než prsíčka a můžeme je připravit na desítky způsobů....

Česnek jako vzor. České ovoce a zelenina bojují o zákazníky

11. března 2014  15:22

"Zachrání někdo českou zeleninu a ovoce?" ptají se pěstitelé. Bude to vláda, nebo zákazník? Od...

Certifikát zaručí, že česnek skutečně pochází z Moravy

1. března 2014  10:42

Na první pohled k rozeznání nejsou. Po chuti ale český česnek odliší od toho čínského i laik....

6x lehké recepty z krůtího masa

23. února 2014,  aktualizováno  25.3 21:17

O krůtím mase se tvrdí, že má 9 druhů a zároveň mnoho chutí. Nebojte se krůtu připravit na různé...

Zvenčí restaurace vypadá jako čtvrtá cenová. Uvnitř se vaří na jedničku

22. února 2014  12:57

Liberecká restaurace Black Horse se letos poprvé účastní prestižního gastronomického festivalu...

Roboty ozbrojené česnekem se chystají nasadit místo antibiotik i Češi

14. února 2014

Obranu proti přibývajícímu počtu bakterií, proti kterým nezabírají antibiotika, připravují i v...

Teplo, mráz, teplo. Jen ať teď nepřijdou holomrazy, bojí se zemědělci

Petr Klečka, farmář z Bartošovic na Novojičínsku, se byl podívat i na pole s...
6. února 2014  7:44

Letošní atypická zima trápí zemědělce, sadaře i včelaře. Po "jarní" lednové dekádě uhodily mrazy,...

Pochutnejte si na šťavnatém bifteku, jehněčích řízcích nebo králíkovi

1. února 2014  1:10

Upečte si šťavnatý biftek s čerstvým pepřem, jehněčí řízky s ratatouille nebo králíka na rozmarýnu....

Bez sushi a reklamy. Přesto v Brně japonský podnik ve sklepě slaví úspěch

Osmadvacetiletá majitelka Ebisu Yuhi Che
14. ledna 2014  18:31

Yuhi Che přijela do Brna před pěti lety z Japonska. Loni v říjnu otevřela podnik Ebisu a po městě...

Blbiny útočí. Jaký předmět je nejzbytečnější?

3. ledna 2014  1:57

Předem hlásím, že tento článek nebyl inspirován loňskou vánoční nadílkou, ale stále hustším...

Hosté musí pořád vidět, že na sobě pracujeme, říká Pohlreichův oblíbenec

26. prosince 2013  15:23

U Tlustých je jediným podnikem v Česku, který v show Zdeňka Pohlreicha dostal pět hvězdiček. Na ty...

Čtenářský recept: Zapečené lastury

26. prosince 2013  5:37

Tento recept si předáváme v rodině již několikátou generaci, stejně jako misky na zapékání. Jídlo...

Vánoční Vídeň last minute. Vydejte se k sousedům na punč nebo preclíky

18. prosince 2013  11:41

Ideální místo k úprku před povinnostmi a strastmi posledních dní před svátky nabízí předvánoční...

Nabídka obědů ve středočeských školách se zlepšila. Chybí ale zelenina

14. prosince 2013  15:35

Málo zeleniny a hodně cukru k obědu stále nabízejí ve svých jídelnách středočeské základní školy....

Češi omezili zeleninu a hovězí, pijí však víc alkoholu a víc mlsají

5. prosince 2013  12:03,  aktualizováno  12:52

Češi loni jedli méně chleba, hovězího masa, ovoce i zeleniny a pili méně limonád. Naopak si na...

Je zelenina lepší syrová, nebo vařená? Záleží na druhu

3. prosince 2013  4:19

Otázka, ve které se mnozí odborníci na výživu zcela neshodnou. Pravdu však mají víceméně obě strany...

Nový projekt nabízí pronájem pole i s farmářem. A vlastní úrodu

2. prosince 2013

Kdo se chce příští sezonu pokusit o vypěstování vlastní úrody, má nyní možnost pronajmout si na rok...

Odborníci radí, jak vařit levně a zdravě. Na kuřecí kůže zapomeňte

29. listopadu 2013

Na internetu i v televizi se v poslední době objevují recepty na extra levné pokrmy, které vyjdou...

Úhlavní nepřátelé krásných vlasů: jak si poradit s únavou i chladem?

28. listopadu 2013  2:30

Zima a zdravé vlasy se nevylučují. To je dobrá zpráva. Ta horší? Zadarmo to není. Pokud jste se už...

V Liberci vznikla unikátní mapa světových vůní. Ukrývá šalvěj i skunka

21. listopadu 2013  11:35

Vůně charakteristické pro kontinenty a různá místa na zemi se podařilo liberecké kartografce Ireně...

Veverky mají zásoby oříšků, cibule zas tvrdou slupku. Zima bude tuhá

20. listopadu 2013  21:01

Nadcházející zima bude v Karlovarském kraji sice tuhá, ale nikoliv stoletá. S myslivci se na tom...

Česnek patří do úst, nikoli do ucha, vyvrací pověru ORL lékař

20. listopadu 2013,  aktualizováno  11:59

Časté angíny, záněty středního ucha i nemocné dutiny trápí na podzim a v zimě nejen děti, ale i...

Zloděj si z domku natřikrát odnášel ořechy, med, sádlo i česnek

12. listopadu 2013  11:40

Kuriózní sérii krádeží z rodinného domu řeší policisté na Blanensku. O víkendu tam dopadli muže,...

Umíte skvělou pečeni, kotletu, krkovičku či guláš? Soutěžte o kuchařku

8. listopadu 2013  2:09

V desátém dílu Deníku Dity P. poteče krev. Dita totiž pořádá zabijačku. A s čerstvým masem se ihned...

Čtenářský recept: Zelená pomazánka

7. listopadu 2013  2:08

Pomazat můžeme na jakékoliv pečivo, příp. se výborně hodí k veškerému grilovanému masu včetně ryb...

Lékárny nabízejí alkohol. Výrobce tvrdí, že víno je léčivé

1. listopadu 2013

České lékárny začaly od podzimu prodávat červené víno. Výrobce tvrdí, že toto víno má prokazatelně...

Naložte si, co jste vypěstovali: zelenina v oleji i jako pikantní směs

27. října 2013

Je nejvyšší čas zpracovat zeleninu a ovoce z vaší zahrady, protože až se vás zima zeptá, co jste...

Umíte skvělý koláč? Vyhrajte za recept kuchařku Dity P.

25. října 2013  3:09

V osmém dílu seriálu České televize se Dita P. vydá na výlet vlakem. Mimo jiné na něj upeče...

Epidemioložka SZÚ varuje, že legionella může být ve vířivkách i osvěžovačích