Všichni víme, že stehýnka jsou šťavnatější než prsíčka a můžeme je připravit na desítky způsobů. Vyzkoušejte naše osvědčené recepty a opravdu si pochutnáte.

Kuřecí stehna s bylinkovou kůrkou

Suroviny:
4 kuřecí stehna, 1 lžička dijonské hořčice, 2 lžíce bazalkového pesta (ze sklenice), 1 lžíce nasekané petrželky, sůl, 8 plátků anglické slaniny, 8 snítek tymiánu, 2 lžíce másla



Postup:

1. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. V misce smícháme hořčici s pestem a nasekanou petrželkou. Stehna lehce osolíme a potřeme bylinkovou směsí.


2. Každé stehno obalíme dvěma plátky slaniny a protkneme je snítkami tymiánu.


3. Stehna vložíme do pekáčku, přidáme máslo nakrájené na malé kousky, lehce podlijeme vodou, dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.


4. Rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s bylinkovým kuskusem.


Doba přípravy 60 minut.

1 porce obsahuje 1560 kJ/373 kcal

Počet porcí/kusů 4


  8:00,  aktualizováno  25. března 2019 21:20