česnek

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

24. prosince 2012

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...

Tradiční české vánoční menu, jak ho servírovaly naše babičky

20. prosince 2012

Klasické štědrovečerní menu už se dnes tolik nenosí. Kapra mnoho z nás nahrazuje řízkem, rybí...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Mám siluetu hrušky, manžel je rád, říká žena Vladimíra Dlouhého

Eliška Břízová a Vladimír Dlouhý pro OnaDnes.cz
17. prosince 2012  4:06

S Eliškou Břízovou jsme se sešly v rámci seriálu rozhovorů s partnery kandidátů na prezidenta už v...

Připravte si originální taštičky podle vítěze kulinářské soutěže

9. prosince 2012  3:17

Petr Jachnin je známým prodejcem oblečení z druhé ruky, nejvíc o sobě dal ovšem vědět, když se stal...

Za pravou vánoční atmosférou vyrazte za hranice, na trhy do Budyšína

Nazdobené ulice v centru města jsou romanticky malebné.
6. prosince 2012  10:29

Zajímavý zážitek nabízejí tradiční vánoční trhy v saském Bautzenu neboli Budyšíně. Oproti těm...

Oválná cibule i modré brambory vynesly farmáři titul Živnostník roku

5. prosince 2012  17:14

Biozemědělec David Smetana ze Svobodných Dvorů na Královéhradecku převzal titul tuzemského...

Kuchaři radí: Pro kapra můžete kamkoliv, pokud ho zabijí před vámi

4. prosince 2012  15:22

Kvalita ryb prodávaných ve stáncích před Vánocemi se podle českých kuchařů v posledních letech...

Tři Grácie od Emila Filly se prodaly v aukci za více než 14 milionů

2. prosince 2012  14:55

Rozměrné plátno od malíře Emila Filly bylo jednou z hlavním položek nedělní aukce v pražském paláci...

Šest zdravotních potíží, s nimiž se nechcete svěřit ani svému lékaři

27. listopadu 2012

Vyrážka v intimních partiích, nezájem o pohlavní život nebo závislost na alkoholu. To jsou jen...

Čtenářský recept: Špagetky

19. listopadu 2012  22:55

Vepřová, telecí i jehněčí. Ty nejlepší nedělní pečeně

17. listopadu 2012  3:56

Pořádný kus masa a dost času. To vám stačí na to, abyste zaplnili žaludky celé rodiny a ještě...

Dýně s kuskusem a mletým masem, jako pomazánka, polévka nebo dezert

3. listopadu 2012  6:46

Rozzařte si pošmourný podzim oranžovou až žlutou barvou dýňových jídel, která vám vykompenzuje...

Co vařit o víkendu k obědu? Opijte králíka koňakem či vínem

27. října 2012

Králíka na smetaně přenechte babičce, vy tradiční venkovské maso zalijte vínem a koňakem....

Brambory de luxe aneb gnocchi, knedlíky, rösti, chleba či koláč

13. října 2012  14:10

Připutovaly k nám z Jižní Ameriky a mají nálepku jídla pro chudé. Neoprávněně. Z brambor můžete...

Chcete mít zdravé oči? Jezte avokádo, borůvky či mangold a pijte pivo

11. října 2012

Všichni víme, že mrkev prospívá zraku, však nám to také v dětství stále opakovali. Vyzkoušet ale...

Dienstbierová být nechci, tvrdí partnerka prezidentského kandidáta

Jaroslava Tomášová a Jiří Dienstbier
8. října 2012  4:43

Možná se stane příští rok první dámou Česka, ale zatím o tom nepřemýšlí. O mediální pozornost moc...

Lehké obědy od pondělí do pátku aneb podzimní krabičková dieta

5. října 2012  2:39

Hubnutí pomocí krabiček, v nichž máte jídlo na celý den s přesnou hodnotou kalorií, si získalo řadu...

Živnostník roku ohromil regionální zeleninou a prastarými recepty

30. září 2012

Když před 21 lety začínal tehdy devatenáctiletý David Smetana hospodařit na statku, který se vrátil...

Lehký oběd, který potěší jazyk i oko. Saláty s rybou či kuřecím masem

29. září 2012  4:01

Chcete-li se stravovat zdravě, lehce a přitom chutně a zajímavě, určitě občas pátráte na jídelním...

Jak snížit vysoký krevní tlak? Začněte sportem a změnou jídelníčku

29. září 2012

Normální hodnota krevního tlaku u dospělého člověka by měla být 120/80. Krevní tlak se ale s věkem...

Pokud chcete zhubnout, nesmíte vynechávat snídani

26. září 2012  4:59

Také patříte mezi lidi, co začínají svůj den bez snídaně nebo jim místo snídaně stačí šálek kávy?...

Recepty pro zdravé kosti: S osteoporózou můžete bojovat i v kuchyni

26. září 2012  3:38

Víte, že kvalitu vašich kostí neovlivňuje jen genetická výbava a váš věk, ale také to, co máte na...

Lákali lidi na česnek a zdravou výživu, dali jim instantní polévku

25. září 2012  13:14

Téměř čtyřicet lidí se ve Zlíně nechalo zlákat na besedu o zdravém stravování. Organizátoři jim...

Quiche, omeleta, focaccia nebo tortellini na houbařský způsob

15. září 2012  1:40

Ještě než skončí houbařská sezona, naplánujte si pár výletů do lesů. Doma si pak z čerstvých hub...

Víkendové chutě Česka: Vydejte se za jablky, cibulí nebo vínem

14. září 2012  2:48

Zářijové víkendy ještě slibují příjemné babí léto, a tak určitě neseďte doma a vydejte se na výlet....

Česnek, čokoláda, rajčata. Jaké potraviny vám prodlouží život?

11. září 2012  2:29

Kdo by nechtěl žít do sta let a zůstat přitom zdravý a plný života? I když některé věci jen těžko...

Etiketa na pracovišti. Jídla, která do kanceláře nesmí

10. září 2012

Čínské jídlo z rychlého občerstvení, ryba či segedínský guláš ohřátý ve firemní mikrovlnné troubě....

V průmyslové zóně u Frýdku-Místku najdou práci další desítky lidí

8. září 2012  15:55

Počet lidí, kteří najdou pracovní uplatnění v průmyslové zóně v Chlebovicích na Frýdecko-Místecku,...

Ústí vyhnalo jarmark z náměstí. Vadily moje postoje, tvrdí pořadatel

3. září 2012  10:02

Z Lidického náměstí v Ústí nad Labem zmizí ekojarmarky. Magistrát pořadateli řekl, že náměstí není...

Čím dál více "zdravíčkářů" si objednává čerstvou zeleninu v bedýnkách

2. září 2012  8:12

Kouzlu zdravých bedýnek podléhá čím dál více lidí, kteří nechtějí nakupovat "napodobeniny"...

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29. srpna 2012

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...

Bazalka jako afrodiziakum. Co ještě dokáže letní koření?

28. srpna 2012

K létu patří svěží čerstvé koření, které je ideální k ochucování pokrmů a nápojů. My však známe i...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Okamura se zacyklil, proto neuspěl. Teď jsou tu „noví sekáči“, říká politolog