Recepty
Od kapra po tuňáka. Ryby jsou na srdce i nervy, ale hlavně vám budou chutnat
Naše babičky říkávaly: Kdo jí ryby v každém čase, ten je zdráv a štíhlý v pase. A něco na tom...
Špargl jako lahůdka i afrodiziakum. Vše, co jste o něm chtěli vědět
Je to tady, chřestové dobrodružství začíná. Setkat se s ním můžete takřka v každém obchodě, na...
Jen s kakaem a nemíchat? Hlasujte v anketě, jak správně jíst krupicovou kaši
Zamíchat, nebo nezamíchat? Jíst od kraje talíře, nebo zprostředka? S kakaem, skořicí, kokosem,...
Pár stroužků ke zdraví. Pozvěte česnek do své kuchyně, nebudete litovat
Původním domovem česneku byly mongolské stepi a kyrgyzské hory, odkud se rozšířil do Číny a dále do...
Pstruh, jehněčí i bulky. Pochutnejte si o Velikonocích na lahůdkách ze světa
Velikonoce jsou kromě lidových a liturgických tradic také svátky dobrého jídla a pití. Klasických...
Krásný bodlák ze Středozemí. Artyčok využijete na pizzu, do salátu i k masu
Zelenina, která na první pohled připomíná velký květ růže nebo něco mezi květákem a bodlákem (však...
Na řízky, roládu, polévku i grilování. Jak nakupovat a porcovat kuřecí maso
Seriál Zvykněte si při nákupu prohlížet maso, zjistit více informací o jeho původu, způsobu zpracování,...
O českých hospodách i generačních rozdílech. S gastronautkou nejen o jídle
Premium Jídlo je jejím osudem. Provázelo ji jak studiem na vysoké škole zemědělské, tak je s ní při tvorbě...
Na ovar, roládu či řízky. Jak kupovat vepřové maso a co z něj připravit
Seriál Jaké maso koupit na řízky, z čeho připravit ovar a k čemu se hodí nožička? Než se vydáte pro...
Na guláš, grilování či vývar. Jak kupovat hovězí maso a co z něj připravit
Seriál Z čeho bude nejlepší guláš, na co se hodí nízký roštěnec či svíčková? Než se vydáte pro hovězí maso...
Lívancové úterý. Inspirace z Británie je zajímavou alternativou ke koblihám
Masopustnímu úterý se ve Velké Británii říká Shrove Tuesday, tedy doslova (a poněkud krkolomně)...
Sladké i slané vyznání lásky. Oslava Valentýna bude krásná a začne v kuchyni
Za pár dní budou zamilovaní slavit svůj svátek. Jestli i vy máte po boku někoho, s kým vám je...
Symbol lásky a štěstí i ochrana před zlými duchy. Koláče musí každý milovat
Právě teď v období masopustního veselí jsou kynuté koláče jednou z možností, jak se můžou hospodyně...
Největší kuchyňské hříchy, které mohou vést na pohotovost. Nepácháte je také?
Myjete maso v dobré víře, že ho tak zbavíte bakterií? Bezmyšlenkovitě vyhazujete jogurty jen proto,...
Kdo správně snídá, snadněji hubne. Začněte den chytře, vyváženě a zábavně
Začínáte svůj den pořádnou porcí dobrého jídla, nebo do sebe po probuzení ve spěchu nalijete kávu a...
Chlebíčky, jednohubky i pomazánky. Silvestrovské pohoštění ve velkém stylu
Letos vychází silvestrovská oslava na neděli, tak se nikdo nemůže vymlouvat, že neměl dost času na...
Napečeno a už snědeno? Zachrání to cukroví na poslední chvíli podle redakce
Ať už patříte k těm, kdo pečou cukroví od začátku adventu (a teď plechovky s dobrotami zoufale...
Kapr, řízek nebo tofu? Vánoční menu 3x jinak a rady, jakým vínem ho zapít
Už se jen několikrát vyspíme a budou tu Vánoce. Čas, který trávíme se svými blízkými u vánočního...
Plněné datle z Afriky i perníčky z Litvy. Vaše Vánoce budou letos světové
Vánoce se tak či onak slaví doslova na celém světě. A nejen u nás k nim patří i sladké pečené a...
Advent s vůní medu a koření. Upečte si letos ty nejlepší vánoční perníčky
V mnoha rodinách se pečou perníčky především kvůli dětem, které se vyžívají ve vykrajování...
Jste tým linecké, nebo vanilkové rohlíčky? Hlasujte o nejoblíbenější cukroví
Neumíte si své Vánoce představit bez vanilkových rohlíčků, pracen, lineckého nebo třeba vosích...
Vykašlete se na nakupování. Radši si s přáteli upečte krocana a bavte se
Konec listopadu se v posledních letech i v Evropě odehrává ve stylu amerického svátečního nadšení....
Maximálně čtyři druhy! Manuál, se kterým letos zvládnete cukroví bez stresu
Také si rok co rok říkáte, že letos upečete maximálně linecké, kokosky, rohlíčky a perníčky? Jenže...
Svatomartinské hodování od husy po mladé víno. Slavíte také tento svátek?
Na bílém koni asi ani letos svatý Martin na většině míst v Česku nepřijede, v mnoha domácnostech i...
V jedné ruce sklenka, v druhé štětec. Tipy a inspirace pro dokonalý večírek
Vzpomínáte na teplé večery, kdy jste si s přáteli užívali letní party pod hvězdnou oblohou? Teď už...
Cizincům Česko chutná, ale diví se, že se tu pije dopoledne, říkají průvodci
Řídí se sloganem, že láska prochází žaludkem, a tak se rozhodli nabídnout poznávání české kultury...
Svatba za všechny peníze. Jen hostina vás bude stát nejméně dva platy
Sňatek není zadarmo. A svatební hostina bývá nejdražší položkou v rozpočtu. Stejně jako za...
Kvíz o víně má vítěze. Podívejte se, kdo vyhrál kuchařku
Soutěž Věděli jste, že naši zem krášlí víc než sedmnáct tisíc hektarů vinic? To není vůbec málo. A určitě...
Z máty je skvělý sirup i čaj, hodí se do pomazánek, mletého i na obklady
Všude kvete a krásně voní. Máta patří mezi sezonní bylinky, které vás v létě osvěží a ve studených...
Recepty na houby. Co si doma uvařit a upéct, když se vrátíte s plným košíkem
Letošní léto zpočátku kvůli dlouhotrvajícím horkům houbařům moc nepřálo. S blížícím se podzimem se...
Svačiny do školy, které budou vaše děti bavit. Omezte cukr, zapojte fantazii
Už jsou tu zase ty dny, kdy si rodiče lámou hlavu, co zabalit dětem do školy na svačinu, aby si...
Dodržujte hygienu a nebojte se experimentů. Šest tipů pro báječnou grilovačku
Grilování naštěstí nekončí s prázdninami, zvlášť, když přeje počasí. Ovšem přestože se jedná téměř...
Sociálními sítěmi se šíří trend ošklivého jídla. Pomůže zabránit plýtvání?
Fotky dokonalého jídla byly ještě donedávna neodmyslitelnou součástí sociálních sítí. Mileniálové...
Osvěžení na doma, do práce i na výlet. Studené polévky jsou letní hit
Studené polévky se tradičně připravují nejen na jih od nás, v Bulharsku nebo Španělsku, ale třeba i...
Skvělá chuť, zábava i menší ekologická stopa. Domácí zmrzlina patří k létu
Jak se nejlépe zchladit v horkém létě? Přece lahodnou zmrzlinou. K dostání je sice množství...
Džem, sirup, povidla i okurky v láku. Čtyři tipy na domácí zavařování
Léto je nejen časem dovolených, ale také dobou, kdy na zahrádkách a v sadech dozrává ovoce a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny