Skořicová ovesná kaše
Ovesné vločky obsahují beta-glukany, látky posilující imunitu. Skořice je přírodní antibiotikum, zabírá proti zánětům, ulevuje při bolesti v krku.
Ingredience:
- 20 g sušených meruněk
- 20 g sušených švestek
- 50 ml rumu
- 100 g jablek
- 200 g ovesných vloček
- 1 lžička skořice
- 1/3 lžičky mletého hřebíčku
- 200 ml mléka
- 2 lžíce medu
- 20 g mandlí v plátcích
Pracovní postup:
- Překrájené meruňky a švestky namočíme v rumu a necháme odležet do druhého dne.
- Část jablek nastrouháme a zbytek nakrájíme na kousky, poté je vložíme do hrnce, přisypeme ovesné vločky, skořici, mletý hřebíček, zalijeme mlékem, přidáme med a za stálého míchání vaříme 5 minut. Na druhé pánvi nasucho zlehka orestujeme plátky mandlí.
- Hotovou ovesnou kaši ozdobíme naloženým sušeným ovocem a mandlemi.