Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Bylinky

Květům hortenzie snadno prodloužíte život. Prostě je usušte

14. září 2010

Máte hned několik možností, jak bohatá květenství hortenzie usušit. Důležitá přitom není ani tak...

Jednoduchý recept na domácí sýr, který snadno vyrobíte i v paneláku

I doma lze vyrobit sýry mnoha typů
5. září 2010

Manželé Smolovi jsou farmáři. Jako koníčka mají výrobu domácího sýra, dělají ho pro sebe a...

Nejkrásnější zahradní koutek naší čtenářky má právě „modré období“

2. září 2010

"Inspiraci hledejte na internetu, po bazarech a v zahraničních časopisech," radí čtenářka Eva,...

Sedm tipů, jak nakupovat na farmářském trhu a vyhnout se frontám

26. srpna 2010  7:06

Farmářské trhy jsou vítaným oživením nabídky domácích produktů. Ale ke kterému stánku vyrazit...

VIDEO: Vynikající domácí věnečky a větrníky zvládnete krok za krokem

Profitterol, dnes klasický francouzský moučník, pocházející ovšem z dílny florentského kuchaře
22. srpna 2010  2:08

Upečete je ze stejného odpalovaného těsta jako Francouzi svůj tradiční moučník profitterol, který...

Letos se vyplatí jet na Floru Olomouc vlakem. A máte to za polovic

19. srpna 2010  9:49

Velkou přehlídkou letních květin ožilo olomoucké výstaviště. Kromě záplavy květů se návštěvníci až...

VIDEO: Tatarák z tuňáka za pár minut a lososový pstruh na grilu se špenátem

8. srpna 2010  1:08

Italské rybí chuťovky patří mezi skutečné lahůdky, kterými oslníte. Není nic jednoduššího než...

Zahrada plná romantických zákoutí, originality a nekonečné inspirace

Kačírkem vysypaná cesta a suchý potok v jednom se bez pravidelného pletí a obrývání neobejde
6. srpna 2010  7:08

Klára je amatérská zahradnice a ke svému venkovskému domu v jižních Čechách si vysnila romantickou...

První soukromou ukázkovou přírodní zahradu u nás můžete i navštívit

Dům obklopený přírodní zahradou přirozeně zapadá do jihočeské krajiny
3. srpna 2010

První rodina u nás si může na zahradní branku pověsit oválné smaltované logo Přírodní zahrada....

VIDEO: Fígl na loupání rajčat a levné hovězí maso po italsku

Emanuele Ridi připravuje hovězí oháňku
11. července 2010

Z hovězích drštěk i oháňky za pár korun se dají připravit naprosté delikatesy. Dršťky po...

Silný domácí kuřecí vývar jako od babičky táhněte alespoň dvě hodiny

Polévka z domácího vývaru
9. července 2010

Nejdůležitější je vývar neuspěchat. Vodu nechte jen lehce probublávat. Využijete suroviny, které...

VIDEO: Školák nakrmil gorilího samce Richarda lžičkou a dostal od něj dárek

19. června 2010  9:06

Ráno to byl vyjukaný třeťák, který nafasoval pozici ošetřovatele goril, tričko s výkřikem „Děti...

Testujeme kurzy vaření: v Ola Kala užijete legraci s nádechem Francie

10. června 2010

Kombinaci humoru a čerstvých surovin nabídl kurz ve studiu Ola Kala. Krásné prostředí ve stylu...

Testujeme kurzy vaření: v Chefparade začátečníci zdržovali pokročilé

9. června 2010

Kurzy vaření Chefparade můžete absolvovat za baťovskou cenu 990 korun, vaří se z kvalitních a...

VIDEO: Italský domácí citronový likér, který musíte vyzkoušet

Citronový likér limoncello.
6. června 2010  1:16

Stačí slupky z citronů, cukr a konzumní líh a připravíte vynikající likér limoncello, který Italové...

Ovocný trh v Praze tento víkend patří francouzským chutím a vůním

5. června 2010  10:45

Přičichnout k atmosféře Francie mohou návštěvníci gastronomického trhu, který probíhá na Ovocném...

Vybudujte si anglickou bílou zahradu, je tou nejlepší terapií proti stresu

2. června 2010

Vezměte rostliny v živých zelených tónech od šedozelené po lahvovou, přidejte nějaké s bílými...

VIDEO: Voňavé kuře na grilu s Italem připravíte za půl hodinky

Do kuřete z obou stran vetřete olivový olej.
30. května 2010  7:46

Cikánské kuře v hlíně už Emanuele Ridi pekl pro Ondřeje Soukupa, pozvané cikánské kapele pro změnu...

Zdravému psovi můžete granule vyměnit za BARF: kosti a syrové maso

26. května 2010

Syrové maso, kosti, zelenina a ovoce patří na psí jídelníček podle příznivců krmné metody BARF,...

VIDEO: Pohlreich tvrdí, že Bůh existuje. Našel ho na Šumavě U Štěpána

Biofarma Vojetice s hospůdkou U Štěpána Zdeňka Pohlreicha uchvátila.
25. května 2010  10:15

Tři Pohlreichovy návraty „na místo činu“ v dnešním speciálním dílu zakončí třetí řadu jeho...

VIDEO: Lilek zapečený s mozarellou si zamilujete, přesvědčí vás Ital

23. května 2010  10:23

Lilkové lasagne jsou pro italské matky jednou z mála možností, jak dostat do dětí zeleninu. Vesměs...

VIDEO: Ze sýrové krusty si můžete podle Pohlreicha spíchnout slipy

Ze sýrové krusty z porce lososa by se podle Pohlreicha daly spíchnout i spodky.
18. května 2010

Jakoukoliv rybu lze na talíři zabít vrstvou zapečeného sýra, přitom stačí trocha vyhlášené...

Provoňte si kuchyň: máta umí vonět po čokoládě, jahodách i mandarinkách

12. května 2010

Máta peprná je jednou z nejoblíbenějších kuchyňských bylinek. Snad proto šlechtitelé přišli se...

VIDEO: Ital radí, jak na živého humra. Brutální přeměnu na lahůdku zvládnete

9. května 2010

Korýši skýtají jednoznačně nejčerstvější maso, jaké se vám může na talíři ocitnout. Důvod je...

VIDEO: Šéf Pohlreich poučoval, jak vydělat. Třeba na kachně k nesežrání

Zdeněk Pohlreich v kuchyni restaurace u Tlustých, s majtelem a jeho kuchaři.
4. května 2010  10:04

Kdo šetří, má za tři. Musí ale šetřit na tom správném místě, což v profi kuchyni platí beze zbytku....

VIDEO: Pohlreich zíral na „mýchaný salát a djus“. Vařil kapra s bylinkami

Zdeněk Pohlreich učí personál restaurace U Apoštola v Jevíčku slušně uvařit z čerstvých surovin.
27. dubna 2010  9:27

"Sedni si na nejhorší místo ve svý hospodě a objednej si tu největší blbost z jídelního lístku. Pak...

Se sázením zeleniny do záhonů ještě počkejte, trvalky ale přečkají i tři zmrzlé

26. dubna 2010

Na přelomu dubna a května rozjasněte zahradu novými rostlinami. Stačí posekat trávu a k tomu...

VIDEO: Pohlreichova lahodná řízková variace na kuřecí stehenní paličky

Kuřecí stehenní řízečky servírujte se smetanovou žampionovou omáčkou a čerstvým polníčkem.
6. dubna 2010

Pět lelkujících kuchařů a jídelní lístek plný třicetiprocentního eidamu a bizarností à la...

Šrucha zelná (Portulaca oleracea L.)

2. dubna 2010  12:32

Patří mezi obtížný plevel, přesto má i dobré vlastnosti. Šrucha je zdraví prospěšná a chutně se dá...

Na balkoně pěstujte muškáty, bylinky i rajčata. Ale až se trvale oteplí

Krásně rozkvetlý okenní truhlík vás může těšit od května až do podzimu. Když víte, jak na to.
15. března 2010

Vybírejte jen silné a zdravé sazenice květin, nešetřete na substrátu ani na kvalitním truhlíku a...

Živé bylinky ze supermarketu ihned přesaďte, jinak nevydrží

11. března 2010

Bylinky v květináči ze supermarketu jsou určeny pro okamžitou spotřebu. Kdo by se chtěl pokusit...

Praha se na jaře chystá otevřít farmářská tržiště

Chorvatsko, Trogir - tržiště
18. února 2010

Na několika místech v Praze by v blízké budoucnosti mohla vzniknout takzvaná farmářská tržiště, kde...

Místo řízku si dejte brouky, jsou zdravější, pobízejí odborníci

21. listopadu 2009

Vědci tvrdí, že by hmyz mohl v budoucnu nahradit třeba tatarák, řízek nebo ryby. Cvrčci či švábi se...

Jezte česnek, žvýkejte belamkandu, pijte bylinky a chřipka se vám vyhne

19. listopadu 2009

Pro posílení imunity udělejte všechno, prevence se vyplatí. Stačí sáhnout po osvědčených přírodních...

Lék proti chřipce najdete v lese: s posílením imunity pomohou houby

11. listopadu 2009

Ačkoliv se říká že nerostou, i teď v lese najdete houby, které vám dokonce pomohou zvýšit imunitu....

Jedenáct rad, jak zahradě ulevit od škůdců a chorob a připravit ji na zimu

Od jara do podzimu je na zahradě spousta práce.
7. listopadu 2009

Právě teď máte šanci výrazně omezit výskyt škůdců a chorob na své zahradě v příští sezóně. Stačí...

Krmítko v americkém Ohiu