Grilovaný hermelín s nektarinkami
Doba přípravy: 40 minut, počet porcí/kusů: 4
Suroviny:
- 2 šalotky
- 4 nektarinky
- 2 lžíce másla
- 100 ml červeného vína
- 2 lžíce medu
- 4 hermelíny
- olivový olej
- lžička chilli papriček
- lžička sladké papriky
- 100 g plátkové slaniny
Postup:
Šalotky oloupeme a nakrájíme najemno. Nektarinky omyjeme, nakrájíme na kostičky a společně se šalotkou krátce orestujeme na másle.
Zalijeme vínem a dusíme, dokud se neodpaří téměř všechna tekutina. Nakonec přimícháme med. Sýry lehce pomažeme olejem a posypeme sušenými chilli papričkami a také sladkou paprikou.
Ochucené sýry zabalíme do plátků slaniny a vložíme do alobalu. Pevně uzavřeme a grilujeme cca 10 minut po obou stranách.
Sýr opatrně vyjmeme z alobalu a podáváme s omáčkou z dušených nektarinek, salátkem a čerstvým pečivem.