Grilované kuře s broskví
Doba přípravy: 35 minut (bez marinování), počet porcí/kusů: 4
Suroviny:
- 4 kuřecí stehenní řízky
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- čerstvý tymián
- 3 lžíce broskvového džemu
- lžíce sójové omáčky
- 8 malých broskví
Na dip:
- 100 g jogurtu řeckého typu (10 % tuku)
- 3 lžíce broskvového džemu
- sůl
- lžička olivového oleje
Postup:
Stehenní řízky omyjeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Ochutíme solí, pepřem a čerstvým tymiánem. Broskvový džem smícháme se sójovou omáčkou.
Marinádu důkladně vetřeme do masa a necháme odležet v lednici minimálně dvě hodiny (ideálně přes noc).
Broskve omyjeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Na grilovací jehly střídavě napichujeme maso a broskve. Špízy grilujeme zhruba 15 minut z každé strany.
Mezitím připravíme dip – v misce smícháme tučný jogurt řeckého typu, broskvový džem, sůl dle chuti a lžičku olivového oleje.