Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Dům uklizený, ale přeplněný. Reorganizací rodina ušetřila za rekonstrukci

13. června 2023

Celé dny v práci, k tomu dvě děti, a čas na přeorganizování domácnosti veškerý žádný. Proto se...

Proti děsivě horkému létu by „levně“ mohly pomoci protisluneční fólie

13. června 2023

Bydlíte v panelovém domě s okny orientovanými na jih? Pak si libujete v tom, že i v chladných...

Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril

12. června 2023

Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...

Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu

10. června 2023

V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...

Nešťastný vztah si máma tří dětí kompenzovala nákupy. Až zarovnala byt

6. června 2023

Představte si, že bydlíte v krásném velkém domě na okraji Prahy, ale v podstatě si nemůžete pozvat...

Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta

4. června 2023

Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...

Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády

3. června 2023

V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...

Tajemství chuti je skryto v sudech. Filipínský rum využívá aroma bourbonu

1. června 2023

Premium Lány cukrové třtiny, vodní buvoli a strašlivé vedro. Redaktor týdeníku 5plus2 vyrazil na filipínský...

Velká hra o fotovoltaickou elektrárnu míří do další fáze. Vyberou se finalisté

31. května 2023

Aktualizujeme Do 31. května do 23 hodin jste měli možnost zasílat své příspěvky a zapojit se do hry o...

Kde chyběla ženská ruka a chlapa drtil sentiment, zavládly chaos a špína

30. května 2023

„Než něco vyhodím, tak si to dlouho rozmýšlím, a pak to stejně zase schovám,“ shrnul padesátník...

Dirigentka v kuchyni. Pracuju i ve spánku, říká šéfkuchařka Alcronu

29. května 2023

Premium Bude z Elišky Hromkové nová hvězda české kulinární scény? Z odlehlého skandinávského ostrova...

Za určitých okolností mohou být šalvěj i bazalka jedovaté, říká bioložka

27. května 2023

Premium Vystudovala medicínu a složila doktorát z molekulární biologie a genetiky. Kamila Procházková z...

Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje

27. května 2023

Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...

Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci

26. května 2023

Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...

Skříně prázdné, ale byt přeplněný věcmi. Zoufalé rodině pomohli profíci

23. května 2023

Rodina s dvěma malými dětmi se přestěhovala do Nymburka s velkými plány, jak si nové bydlení...

Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času

20. května 2023

Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...

PORADNA: Má fotovoltaika smysl? Kolik stojí a za jak dlouho se to vrátí?

18. května 2023

Boom fotovoltaiky a tepelných čerpadel se promítá do počtu dotazů týkajících se problematiky, která...

Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé

18. května 2023

Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...

Která rostlina je pro vás ta pravá? Rozkvetlý horoskop pro všechna znamení

14. května 2023

Většina z nás má v bytě nějakou tu zeleň. A což teprve majitelé zahrádek, těm brzy rozkvetou celé...

Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek

13. května 2023

Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...

Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva

12. května 2023

V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...

Každý den v lese pomáhá srovnat psychiku, posílit imunitu. Je to snadné

11. května 2023

„Do lesa jdu, abych ztratil mysl a našel svou duši,“ popsal americký přírodovědec John Muir...

Vítězem národního kola kuchařské soutěže Bocuse d’Or se stal Dominik Unčovský

7. května 2023

Tým Dominika Unčovského a jejich králík inspirovaný českou zabijačkou a bramborový trdelník byly v...

Do bramborového salátu se dávali úhoři, z brambor bylo mýdlo, říká historik

7. května 2023

Bramborový salát je dnes nejrozšířenějším pokrmem, který se objevuje na tradiční české vánoční...

Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak

6. května 2023

Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...

Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce

4. května 2023

Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...

Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí

3. května 2023

Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...

Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař

1. května 2023

Premium Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové...

Nejen tetka s bábovkou. Rettigová byla také osvědčenou rádkyní i vzorem

30. dubna 2023

Premium Když se dnes řekne jméno Magdaleny Dobromily Rettigové, většině z nás se začnou sbíhat sliny na...

Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka

30. dubna 2023

Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...

Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu

29. dubna 2023

Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...

V úsporách plynu bude nutné vytrvat i po startu alternativních dodávek

28. dubna 2023

Pražské domácnosti a podniky, kterým plyn dodává Pražská plynárenská, snížily v právě končící topné...

Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk

26. dubna 2023

Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...

VIDEO: Laminátovou podlahu vám hyzdí nepěkná rýha? Oprava je snadná

24. dubna 2023

Nějaké té rýze či škrábanci se na laminátové podlaze těžko vyhneme. Každému občas něco upadne,...

Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci

23. dubna 2023

Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Krmítko v americkém Ohiu