Dům uklizený, ale přeplněný. Reorganizací rodina ušetřila za rekonstrukci
Celé dny v práci, k tomu dvě děti, a čas na přeorganizování domácnosti veškerý žádný. Proto se...
Proti děsivě horkému létu by „levně“ mohly pomoci protisluneční fólie
Bydlíte v panelovém domě s okny orientovanými na jih? Pak si libujete v tom, že i v chladných...
Od špekáčků a topinky až po žebra. Čtenářské recepty v soutěži o gril
Od poloviny května jste nám posílali příspěvky, co jste letos už ugrilovali a zároveň jste se tím...
Zapomeňte na bramborové chipsy. Vyčarujte je z bůčku a na grilu
V dnešním dílu grilovací akademie vám její průvodce David Kubricht ukáže, jak na grilované chipsy z...
Nešťastný vztah si máma tří dětí kompenzovala nákupy. Až zarovnala byt
Představte si, že bydlíte v krásném velkém domě na okraji Prahy, ale v podstatě si nemůžete pozvat...
Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta
Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...
Dokonalý rib eye steak je perfektní s omáčkou z piva a hořké čokolády
V dnešním dílu akademie vám evropský šampion ve steacích Daniele Govoni prozradí tajný postup na...
Tajemství chuti je skryto v sudech. Filipínský rum využívá aroma bourbonu
Premium Lány cukrové třtiny, vodní buvoli a strašlivé vedro. Redaktor týdeníku 5plus2 vyrazil na filipínský...
Velká hra o fotovoltaickou elektrárnu míří do další fáze. Vyberou se finalisté
Aktualizujeme Do 31. května do 23 hodin jste měli možnost zasílat své příspěvky a zapojit se do hry o...
Kde chyběla ženská ruka a chlapa drtil sentiment, zavládly chaos a špína
„Než něco vyhodím, tak si to dlouho rozmýšlím, a pak to stejně zase schovám,“ shrnul padesátník...
Dirigentka v kuchyni. Pracuju i ve spánku, říká šéfkuchařka Alcronu
Premium Bude z Elišky Hromkové nová hvězda české kulinární scény? Z odlehlého skandinávského ostrova...
Za určitých okolností mohou být šalvěj i bazalka jedovaté, říká bioložka
Premium Vystudovala medicínu a složila doktorát z molekulární biologie a genetiky. Kamila Procházková z...
Trhané maso by vás dávat do koblihy nenapadlo. A přece to dohromady hraje
Nedaleko Nepomuku najdete Sochorův statek, kde vám v dnešním dílu grilovací akademie naši průvodci...
Snadný recept na hubnutí. Těstoviny jezte al dente a pomalu, radí vědci
Jestli existuje něco, co Italové opravdu nesnášejí, jsou to rozvařené těstoviny. Vědci navíc nyní...
Skříně prázdné, ale byt přeplněný věcmi. Zoufalé rodině pomohli profíci
Rodina s dvěma malými dětmi se přestěhovala do Nymburka s velkými plány, jak si nové bydlení...
Nebojte se listového těsta. Příprava trvá jen čtvrt hodiny čistého času
Domácí listové těsto je tisíckrát lepší než kupované. Přitom obsahuje jen pár základních surovin a...
PORADNA: Má fotovoltaika smysl? Kolik stojí a za jak dlouho se to vrátí?
Boom fotovoltaiky a tepelných čerpadel se promítá do počtu dotazů týkajících se problematiky, která...
Polévkový bujon se zrodil před 180 lety. Původně měl nakrmit chudé
Premium Jeden z největších vynálezů průmyslové revoluce byl masový extrakt, přímý předchůdce českého...
Která rostlina je pro vás ta pravá? Rozkvetlý horoskop pro všechna znamení
Většina z nás má v bytě nějakou tu zeleň. A což teprve majitelé zahrádek, těm brzy rozkvetou celé...
Udělejte na grilu pravá křidélka Buffalo. Kůrku jim dodá kypřicí prášek
Stejně jako si Čech k pivu objedná utopence nebo nakládaný hermelín, jsou pro typického Američana...
Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva
V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...
Každý den v lese pomáhá srovnat psychiku, posílit imunitu. Je to snadné
„Do lesa jdu, abych ztratil mysl a našel svou duši,“ popsal americký přírodovědec John Muir...
Vítězem národního kola kuchařské soutěže Bocuse d’Or se stal Dominik Unčovský
Tým Dominika Unčovského a jejich králík inspirovaný českou zabijačkou a bramborový trdelník byly v...
Do bramborového salátu se dávali úhoři, z brambor bylo mýdlo, říká historik
Bramborový salát je dnes nejrozšířenějším pokrmem, který se objevuje na tradiční české vánoční...
Zkuste grilovaný čínský bůček Char Siu a už nikdy ho nebudete chtít jinak
Bůček můžete připravit na sto způsobů. Rozhodně byste si však neměli ujít variantu, která se...
Jak se vaří zážitek. Na vlastní kůži kuchařkou i hostem v úspěšné Salabce
Premium Že v kuchyni luxusní restaurace, která to dopracovala až do slavného průvodce Michelin, budou lítat...
Pohlreich v souboji ocenil zkušenost, pankáči s pravidly skončili druzí
Pohlreichův souboj restaurací je u konce. Měl ukázat, že výbornými kuchaři se to v českých luzích a...
Dobrá mouka se po čtrnácti dnech zkazí, ta dnešní je mrtvá, říká šéfkuchař
Premium Z bezcenných nebo zapomenutých surovin dokáže připravit skvělé jídlo. Třeba slupky z kořenové...
Nejen tetka s bábovkou. Rettigová byla také osvědčenou rádkyní i vzorem
Premium Když se dnes řekne jméno Magdaleny Dobromily Rettigové, většině z nás se začnou sbíhat sliny na...
Důležité je vyhrát si s jídlem na talíři, má jasno foodblogerka
Profil úspěšné foodblogerky Kateřiny Jaškové je barevný a plný skvěle naservírovaných pokrmů. Své...
Rozpalte jarní grilovací sezonu marinovaným lososem v asijském stylu
Lososa, jednu z nejoblíbenějších ryb, můžete udělat na pánvi, v troubě i na grilu. Zkuste ho jednou...
V úsporách plynu bude nutné vytrvat i po startu alternativních dodávek
Pražské domácnosti a podniky, kterým plyn dodává Pražská plynárenská, snížily v právě končící topné...
Známe druhého finalistu souboje restaurací. Preciznost porazila risk
Pohlreichův souboj restaurací se blíží do finále. V zatím posledním dílu mezi sebou bojovaly dvě...
VIDEO: Laminátovou podlahu vám hyzdí nepěkná rýha? Oprava je snadná
Nějaké té rýze či škrábanci se na laminátové podlaze těžko vyhneme. Každému občas něco upadne,...
Zkuste doma langoše, jaké by vás na ulici přitáhly. Tajemství je ve lžíci
Streetfoodová lahůdka je velmi jednoduchá na přípravu. Foodblogerka Koko ve svém pořadu Koko ve...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...