Jaké jsou druhy pečiva?
- Pšeničné: obsahuje nejméně 90 % mleté pšenice.
- Žitné: výrobky se skládají z 90 % z čisté žitné mouky.
- Pšenično-žitné: podíl pšenice je nad 50 % a podíl žita je nad 10 %.
- Žitno-pšeničné: podíl žita je nad 50 % a podíl pšenice minimálně 10%.
Voňavé domácí rohlíky a housky jako malované. Krok za krokem |
- Celozrnné: produkty tvoří 80 % celozrnné mouky.
- Grahamové: pečivo vzniká ze směsi celozrnné a pšeničné mouky s přidáním otrub.
- Vícezrnné: obsahují i jiné obiloviny kromě pšenice a žita, například olejniny či luštěniny.
- Speciální: kromě mouky v nich najdeme přidanou vlákninu, skořápkoviny, semínka, brambory a mnohé jiné suroviny.
Druhy pečiva a pomůcky na pečení |