Zeleninová polévka s restovaným krůtím masem
Ingredience:
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 100 g mrkve
- 200 g celeru
- 200 g lilku
- 100 g keříčkových rajčat
- 4 snítky tymiánu
- 5 snítek oregana
- olivový olej
- 800 ml drůbežího vývaru
- 150 g zelených fazolek
- sůl
- 200 g krůtích prsou
- mletý černý pepř
Pracovní postup:
- Zeleninu očistíme. Cibuli a česnek nakrájíme na plátky, mrkev na kolečka, celer na kostičky, lilek a rajčata na kousky. Bylinky omyjeme, osušíme a lístky otrháme.
- Ve větším hrnci rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a celer a společně krátce orestujeme. Zeleninu zalijeme vývarem, osolíme a přivedeme k varu. Pak do hrnce vložíme lilek a fazolky a na mírném plameni vaříme asi 15 minut.
- Krůtí prsa očistíme a rozkrojíme na plátky. Osolíme je, opepříme a restujeme v pánvi na oleji z každé strany asi 5 minut. Orestované maso roztrháme na kousky.
- Hotovou polévku dochutíme solí a bylinkami a podáváme s krůtím masem.