Středa 8. prosince 2021, svátek má Květoslava
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 8. prosince 2021 Květoslava

Vaření je oheň, a to jsem i já, říká Besky, vítězka Masterchefa Česko 2021

Rozstřel   22:05aktualizováno  25. listopadu 11:41
Vítězství v soutěži Masterchef Česko dokáže od základu změnit život, své o tom ví Kristína Nemčková i Roman Staša. Usměvavá Slovenka Besky, vlastním jménem Veronika Danišová, se o svých pocitech přišla rozpovídat pro čtenáře iDNES.cz spolu s šéfkuchařem Radkem Kašpárkem, majitelem michelinské restaurace Field a porotcem soutěže.

Besky (vlastním jménem Veronika Danišová) tvrdí, že už postup do finále považovala za obrovskou výhru. A celou soutěž za „mega výzvu“. Vaření pro ni představuje formu energie, kterou lze naservírovat na talíř. Geniální chutí svého jídlo nadchla šéfkuchaře Radka Kašpárka už během castingu a neomylně si ji vybral do svého týmu, aby mohl být po dobu soutěže jejím mentorem. Dokonce ji už tehdy označil za možnou vítězku.  

„Fajn, zvítězila si, ale teď je to tajemství a zapomeň na to,“ popsala Besky, jak se vyrovnávala s tím, že své vítězství si vybojovala už před několika měsíci, oficiálně se to ovšem veřejnost dozvěděla až po odvysílání středečního televizního finále.

Veronika alias Besky a její cesta soutěží

Že Radek Kašpárek její obrovský talent odhadl správně, se potvrdilo i tehdy, když posledních šest adeptů na titul Masterchefa pozval do kuchyně své michelinské restaurace Field, aby připravili degustační menu. V Rozstřelu Kašpárek potvrdil, že je s Besky bezpochyby spojuje touha po dokonalosti. Podle Besky mají společnou i houževnatost, která je znovu a znovu nutí jít dál, i když se zrovna něco nedaří.

Besky velmi náročnou zkoušku ve Fieldu zvládla nejlépe, podívejte se na ni na videu z kuchyně Kašpárkovy restaurace. Připravovala vegetariánský pokrm ve složení: čistec, cibule, černý rybíz a lékořice. 

10. listopadu 2021

Jak se Besky cítila při soutěžním vaření v kuchyni Fieldu? „Byla to nejnáročnější výzva, která se s vařením ve studiu nedá srovnávat,“ uvedla. Radek Kašpárek přiznal, že soutěžící finalisty Masterchefa tehdy úmyslně donutil fungovat pod stresem, protože ve špičkové profesionální kuchyni to jinak nejde. Vaření ve studiu je proti tomu pohoda.

Asi bych dovařila i s uřezanou nohou, vzpomíná Masterchefka Besky na krizové chvíle

Na základě toho, jak dokázala připravit nejobávanější chod celého menu, jí také už během soutěže nabídl ve své michelinské restauraci stáž. Na místě je tedy gratulace nejen pro Besky, ale i pro Radka Kašpárka a jeho tým, jemuž se letos podařilo obhájit michelinskou hvězdu již popáté.

Radek Kašpárek prozradil, že v práci pátou michelinskou hvězdu oslavili jen přípitkem. „Všem jsem poděkoval, a zase se šlo pracovat,“ vysvětloval, že jinak to ve Fieldu nejde. Nicméně této obhajoby si cení nejvíc, protože přišla po náročném období nejrůznějších proticovidových omezení.

A čím Besky porotu přesvědčila ve finále, že si titul Masterchef Česko zaslouží nejvíc?

Teď už má Besky svou stáž ve Fieldu z 80 % za sebou a podle Radka Kašpárka tam má kdykoliv dveře otevřené. Navíc prý skvěle zapadla mezi ostatní. „Je to tam fenomenální,“ konstatovala Besky. Nejvíc prý miluje společné obědy, i když od něj zase všichni rychle odbíhají za prací.

V Rozstřelu Besky také v rámci možností odhaluje, jak probíhalo natáčení, které bylo ztížené i vynucenou covidovou pauzou, proticovidová opatření byla koneckonců samozřejmou součástí celého natáčení.

Zavzpomínala i na to, jak soutěžící společně bydleli na hotelu. Bydlela s Petrou a velmi si jejich vzájemného přátelství váží. A jak se všichni scházeli při vaření ve studiu. Kuchyň ve studiu vnímá jako místo, které bylo na dlouhou dobu jejím domovem. A Radek Kašpárek? Ten Besky považuje za novou královnu soutěže, která si to právem zaslouží.

Autor:
  • Nejčtenější

Jak často krmíte? Vědci zjistili, kolik porcí denně psovi prodlouží život

Premium Každý majitel chce pro svého mazlíčka jen to nejlepší. Méně ovšem někdy znamená více. Alespoň to tvrdí vědci z...

Bydlí na vaší půdě, leze do motoru auta, vyžírá vás, ale moc nezmůžete

Motoristé ji nesnášejí, myslivci střílejí, majitelé drůbeže na ni líčí pasti. Není lehké být v dnešní době kunou....

VIDEO: Zkuste kuřecí prsa jinak. Pohlreich je zabalil do listového těsta

Kuřecí prsa jsou nejjistější variantou, jak „bezbolestně“ nakrmit rodinu a přitom máte jistotu, že se nebude nikdo nad...

Češi letos více kupují krby a krbová kamna, Zvládnou vytopit celý dům

Češi znovu objevují kouzlo krbů a krbových kamen. Mezi hlavní příčiny patří zejména aktuálně výrazně vyšší náklady na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

VIDEO: Za čtyři dny ulovili sto kaprů, tři z toho měli přes 27 kilogramů

Ami Hamidi, Tom Dove a Neil Spooner jsou rybářští kamarádi, kteří vyrazili v novém seriálu Kapří monstra na Prima Zoom...

TEST: Hodinky místo mobilu děti pohlídají i zabaví

Premium Co umějí chytré hodinky se SIM kartou pro děti? Nahradí mobil. Dá se na ně dovolat a většinou i sledovat jejich polohu...

Opatření bojkotuje stále více lidí, cítí se podvedeni, říká psycholog

Premium Doba covidová je už dlouhá. Zatímco při první vlně epidemie byli lidé v Česku většinou ukázkově disciplinovaní, nyní je...

Velké dilema třetí dávky: míchat, či nemíchat vakcíny?

Premium Posilující dávka očkování naráží na možnost volby. Řada Čechů řeší, kterou vakcínou si nechat svoji imunitu proti...

  • Další z rubriky

Pečlivé zazimování chalupy: buďte hlavně důkladní a postupujte systematicky

Premium Většina lidí na konci podzimu uzamyká své víkendové sídlo. Pokud mezi ně patříte i vy, je právě nejvyšší čas připravit...

VIDEO: Oliver Pape z Mastechefa z nedojedeného kolena vytvořil obří kouli

Zbytky nedojedeného vařeného kolena klidně můžete přetvořit do úplně nového „refrešovaného“ pokrmu. Můžete z něj...

VIDEO: Na Kypru mají „Berlínskou zeď“, za ní už se nesmí vepřové

V závěrečné části cyklu Bizarní jídla na Prima Zoom se jeho protagonista a šéfkuchař Andrew Zimmern vypravil na Kypr....

VIDEO: Zkuste kuřecí prsa jinak. Pohlreich je zabalil do listového těsta

Kuřecí prsa jsou nejjistější variantou, jak „bezbolestně“ nakrmit rodinu a přitom máte jistotu, že se nebude nikdo nad...

Žilková: Byla jsem těhotná s Menzelem, potrat byl pro mě rozvodem s Bohem

Veronika Žilková překvapila informací o tom, že kdysi čekala dítě s Jiřím Menzelem. O nevěře manžela, vztahu s...

Moje tetování nad rozkrokem vyznívá vulgárně, stěžovala si paní

Nebylo tak úplně promyšleno, kvůli přemíře alkoholu vlastně nebylo ani zamýšleno. Tetování vyznívá explicitně sexuálně,...

Psychopati za volantem: pozor na dodávky, elektromobily a bouráky dvou značek

Beránci ve škodovkách a predátoři v bavorácích? Výběr auta o vás může prozradit víc, než byste možná chtěli. Ať už se...

Měli jsme zůstat točit v Sydney, říká Chris Hemsworth o práci v Praze

Australský herec Chris Hemsworth (38) v Praze natáčí pokračování akčního filmu Vyproštěn. V české metropoli by měl štáb...

Syna jsem viděl, když mu byly tři. Pak až v jeho padesáti, říká Ladislav Frej

Premium „Po představení neusnu. Je půl třetí ráno, sedím v kuchyni, chroustám piškoty bez lepku, piju mlíko a mudruju, co jsem...

Mohlo by vás zajímat