Pondělí 30. listopadu 2020, svátek má Ondřej
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 30. listopadu 2020 Ondřej

Všechno, nebo nic. Vítěz MasterChefa Roman Staša chystá projekt Bez adresy

  11:04
Po několika měsících tvrdé práce vyhrál titul nejlepšího amatérského kuchaře Česka v pořadu MasterChef. Pro lepší představu, na jaké úrovni vaří. Jídla obou finalistů Jan Punčochář označil za hodná podávání v restauraci oceněné jednou michelinskou hvězdou. Po televizním finále si v Rozstřelu povídal s Dominikem Vršanským.

Před soutěží byl bývalý juniorský hokejový reprezentant jen kluk, co se živí jako osobní trenér a rád griluje. Teď si z televizní show kromě titulu odnesl výhru ve výši půl milionu korun a možnost podílet se na tvorbě degustačního menu v restauraci Radka Kašpárka, Jana Punčocháře nebo Přemka Forejta. Servírovalo by se pod jeho jménem. 

Rozstřel: Roman Staša

Všechno, nebo nic. Vítěz MasterChefa Roman Staša chystá projekt Bez adresy

V jeho životě se prý po získání titulu změnilo strašně moc. „De facto, pokud člověk chce, a já chci, tak úplně všechno. Od toho, že jsem tak trochu přestal trénovat, přes to, že jsem začal vařit, udělal jsem si svoji značku. A hlavně, všechno se změní a naučíte se dobře vařit,“ popisuje. V úrovni svého kuchařského umu prý poskočil z nuly tak na šedesát až sedmdesát procent. 

Podívejte se na Romanovu cestu soutěží, kterou si po celou dobu užíval a uměl porotu složenou z profíků pořádně překvapit:

Sympaťák s nakažlivými záchvaty smíchu i v situacích, kdy by jiní zoufali, pořád pevně stojí nohama na zemi. A i když mu soutěž převrátila život na ruby, zdá se, že ho momentální sláva nesemele.

Dál na sobě maká, jak potvrzuje jeho nedávno založený instagramový účet s více než 165 tisíci sledujících. Tam se lze dozvědět detaily k Romanově projektu Bez adresy, k němuž v rozhovoru řekl jen základní informace. Půjde mj. o vaření u lidí, foodtruck či pop up podnik, protože klasickou restauraci jako takovou Roman nechce. 

Více se vítěz MasterChefa rozpovídal k samotné soutěži, kterou bere jako show se vším všudy a jako takové se jí rád zúčastnil i se na ni kouká. A poctivě sledoval jeden za druhým všech 36 dílů, protože pořad se předtáčel, takže musel dlouho tajit i to, že nakonec vyhrál. A sledováním televizního vysílání si připomínal, co se v jednotlivých dílech odehrálo. 

Vaření si v soutěži nejvíc užíval, když měl bílou zástěru a nehrozilo vypadnutí. To si zkoušel nové věci a improvizoval, protože věděl, že se nemůže nic stát. „A abych byl úplně pravdivý, nikdy jsem si nemyslel, že bych mohl některé soutěžící porazit, takže na balkon nepůjdu; tak jsem si to rovnou užíval,“ směje se. A přiznává, že to mu hodně pomohlo v tom, že dokázal odpočívat i během natáčení a zbytečně se nestresoval.

Jak si Roman vybojoval místo ve finále?

Právě uvolněnost, s jakou soutěží procházel, nepochybně u diváků vzbuzovala velké sympatie. Roman spoustu věcí neřešil a do všeho šel naplno. „Nemlžil jsem, netaktizoval jsem, přišlo mi to zbytečné,“ popsal fungování během natáčení poslední řady soutěže MasterChef Česko 2020 její vítěz Roman Staša během rozhovoru vedeném přes Skype, který si ZDE můžete poslechnout i jako podcast

Romanův „drzej předkrm“: koláč ze syrových marinovaných foie gras, který byl...

Romanův „drzej předkrm“: koláč ze syrových marinovaných foie gras, který byl kyselý, sladký i slaný. A hrál si s chutěmi.

Romanův hlavní chod: srnčí hřbet s foie gras a emulzí z oříškového másla. Při...

Romanův hlavní chod: srnčí hřbet s foie gras a emulzí z oříškového másla. Při jeho přípravě si  sáhl na úplné dno.

Romanův dezert: perník, foie gras a meruňková espuma

Romanův dezert:, kde opět hrály svou roli kachní jatýrka. Ale také do detailu vyladěný perník a meruňková espuma.

Dozvíte se mimo jiné, jak se během natáčení naučil zvládat stres, což se hodí i do běžného života. I to, že své finálové menu, naprosto drze a kontroverzně postavené od předkrmu po dezert na foie gras, tedy tučných kachních jatýrkách, vařil během finále úplně poprvé.

Autor:
  • Nejčtenější

Legendární rybář si splnil životní sen. Z Labe vytáhl gigantického kapra

Známý kaprař Petr „Pítrs“ Novotný ulovil před pár dny na domácí vodě na Labi jednoho z nejtěžších říčních kaprů, který...

Robotický vysavač jako špeh v domácnosti. Hackeři nepotřebují ani mikrofony

Robotické vysavače by mohly umožnit hackerům vzdáleně poslouchat rozhovory v domácnosti, přestože nejsou vybaveny...

Při zateplení fasády existují finty, které prodlužují její životnost

V dalším díle stavebního seriálu Fachmani, sledujícího rekonstrukci staršího domu krok za krokem, se začalo se...

Krůtí maso není suché, problémem je špatný kuchař, říká Pohlreich

V dalším dílu kuchařské show Šéfem za pár minut je hvězdou krůtí maso. Nejenže se ve většině případů dá použít v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Maršálek: Praha dopadla, jak si zasloužila. Je krátkozraké spoléhat na turisty

Premium Za uplynulých dvanáct měsíců kromě porotcování v mimořádně úspěšném pořadu České televize Peče celá země stihl vydat...

TEST televizorů: Nevyznáte se v široké nabídce? Pomůže vám náš velký přehled

Premium Od 3 190 do 62 990 korun. Všechny zobrazovací technologie, všechny televizní operační systémy a jedenáct vybraných...

Jak vydržet v ledové vodě? Finta je jednoduchá, popisují otužilci

Premium Klepat se zimou tak, že si nedokážete zavázat ani tkaničky u bot, a přitom se tomu smát? I to dokáže koupání v ledové...

Manažer postavil srub uprostřed chráněné oblasti. Tvrdí, že to je posed

Premium Nejprve tvrdil lidem, že je to seník. Když se o jeho stavbu začaly zajímat úřady, prezentoval ji jako posed. Ve...

  • Další z rubriky

Krůtí maso není suché, problémem je špatný kuchař, říká Pohlreich

V dalším dílu kuchařské show Šéfem za pár minut je hvězdou krůtí maso. Nejenže se ve většině případů dá použít v...

Při zateplení fasády existují finty, které prodlužují její životnost

V dalším díle stavebního seriálu Fachmani, sledujícího rekonstrukci staršího domu krok za krokem, se začalo se...

Stavba nemusí v zimě utichnout. Jen to chce lépe plánovat

Snad každý stavebník se snaží stihnout hrubou stavbu před zimou. Mnoho prací se totiž při nižších teplotách nedá dělat....

Maršálek: Praha dopadla, jak si zasloužila. Je krátkozraké spoléhat na turisty

Premium Za uplynulých dvanáct měsíců kromě porotcování v mimořádně úspěšném pořadu České televize Peče celá země stihl vydat...

SOUTĚŽ: Vyhraj luxusní balíček fitness jídel v hodnotě 1 499 Kč
SOUTĚŽ: Vyhraj luxusní balíček fitness jídel v hodnotě 1 499 Kč

Sportuješ a ráda se hýbeš? Chceš svou snahu zefektivnit i vhodným jídelníčkem, ale nevíš, jak na něj? Nyní máš jedinečnou příležitost vyhrát...

Jsem znechucená, říká Eva Burešová, kterou vyfotili s Forejtem z MasterChefa

Eva Burešová (27) a Přemek Forejt (33) byli společně vyfoceni, jak vycházejí z domu, kde herečka bydlí. Hvězda seriálu...

Tahák: 20 klávesových zkratek, o nichž jste možná neměli ani potuchy

Uživatelé Windows jistě znají notoricky známé klávesové zkratky jako Alt + F4, Alt + Tab, Windows + E, Windows + C,...

Ordinace v růžové zahradě za půl roku skončí, co seriál nahradí?

Po více než patnácti letech od okamžiku, kdy padla první klapka, začal tvůrčí tým seriálu Ordinace v růžové zahradě 2...

Kapitán je na tahu, bude šach mat, oznámil po líbánkách Pavel své ženě

Psycholožka, terapeut a genetička vybrali na základě testů i DNA mezi více než patnácti sty přihlášenými jednotlivci...

Promoření? Odvážný sen, tragické následky. Stádní imunita funguje jinak

Jak se nejlépe zbavit covidu-19? Už od jara mluvili někteří odborníci o kontroverzní strategii známé jako „promořování“...

Mohlo by vás zajímat