Vaříme zelí

Čerti, zelí, slivovice. Začíná známý jarmek ve Valašských Kloboukách

Rachot desítek kravských zvonců prozradil, že se řítí čerti z Lidečka. Ti se...
6. prosince 2013

Je největší ve Zlínském kraji a v mnoha směrech unikátní. A protože se to o něm ví, každý rok na...

Odborníci radí, jak vařit levně a zdravě. Na kuřecí kůže zapomeňte

Luštěniny jsou zdravé a levné (ilustrační snímek)
29. listopadu 2013

Na internetu i v televizi se v poslední době objevují recepty na extra levné pokrmy, které vyjdou...

Nejvíc mě těší, že se bojíte, co řeknu, libuje si Pohlreich na Moravě

Husí hody v Moravské Třebové, servírované podle Pohreicha. Aby byla skvělá chuť...
27. listopadu 2013

Ze zoufalé a skomírající restaurace v Moravské Třebové pomohla Pohlreichova loňská návštěva s...

Uspávání zahrady: co byste ještě měli stihnout před zimou

Než zahrada usne, pořádně ji připravte na zimu.
16. listopadu 2013

Vegetační období končí, přízemní mrazíky spálily poslední květy letniček i trvalek, úroda zeleniny...

Filipová je pyšná na dceru zpěvačku: Ani doma jsme to nečekali

Lenka Filipová (2013)
13. listopadu 2013

Zpěvačka Lenka Filipová se léta snažila chránit rodinu před showbyznysem, ale osud tomu chtěl...

Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny

Aneta Savarová
11. listopadu 2013

Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice...

Opustila manažerský post a peče štrúdly

Eva Brabcová
2. listopadu 2013

Je to úplně malinký krámek ve staré tržnici v centru Benešova. Eva Brabcová v něm peče a prodává až...

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18. října 2013

Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si...

Bude to jako první sex, těší se Pohlreich na vaření v přímém přenosu

aktualizováno  16. října 2013

Prostořeký šéfkuchař Zdeněk Pohlreich chce v přímém přenosu národu dokázat, že poctivé vaření ze...

Brambor na uskladnění je málo, pěstitelé viní chladné jaro a sucho

12. října 2013

Sehnat brambory na uskladnění v Plzeňském kraji je téměř nadlidský úkol. Kvůli nepřízni počasí je...

Devět potravin, které vám pomohou k detoxikaci těla

11. října 2013

Cítíte se po létě unavení a bez energie? Možná jen potřebujete po letním hodování pročistit tělo....

Gastrofestival na Valašsku začíná, zájemce čeká i frgálová škola

3. října 2013

Ochutnávky toho nejlepšího nejen z valašské kuchyně nabídne Karlovský gastrofestival, který se...

Kuchařky v obávané ulici roztopí kotel a pozvou Sokolov na romský guláš

1. října 2013

Prázdný hrnec je pro Romky Růženu Pompovou a Dagmar Červeňákovou ze sokolovské ulice U Divadla vždy...

Nové vedení rozšířilo Zahradu Čech o vzorové zahrady či pavilon vín

12. září 2013

Oblíbený zahradnický veletrh Zahrada Čech, jehož brány se otevřou v pátek, připravil několik...

Jídlo s příchutí kysaného zelí. Vyzkoušejte koláč i plněné knedlíky

7. září 2013

Kysané zelí je plné vitaminu C a stojí, na rozdíl od jiného ovoce a zeleniny, jen pár korun. Když...

Brambory ani zelí letos nejsou žádná sláva. Ale moštu bude dost

29. srpna 2013

Úroda některých plodin, bez kterých se česká kuchyně neobejde, letos nebude valná. Například...

Zkuste skvělé rychlokvašky, zůstanou v nich cenné vitaminy i enzymy

20. srpna 2013

Mléčným kvašením se upravuje čerstvá zelenina jako okurky, zelí, papriky a další. Na rozdíl od...

Knedlíky chutnají plněné, nasladko i zapečené

17. srpna 2013

Kdyby se mezi Čechy hlasovalo o nejoblíbenější přílohu, nejspíš by se umístily na stupních vítězů....

Tlusté léto. Proč právě teď přibíráme stejně jako o Vánocích?

9. srpna 2013

Tenhle článek se vám nebude líbit, to hlásím rovnou. Začneme tím, že léto a zejména dovolená je po...

Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš

1. srpna 2013

Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí,...

Jehněčí maso, zelí, kapusta, klobásky. Regionální potraviny bodují

11. července 2013

Jehněčí maso se opět vrací na jídelníček. Na Valašsku, kde se chovají ovce, má jeho využívání...

Na polích zůstalo jen bahno. Povodně si účtují další stovky milionů

3. července 2013

Obilí, zelenina, ovocné stromy. Na úrodě všech zemědělských plodin ve středních Čechách se zásadním...

Šéfkuchař ochutnal jídlo od festivalových stánků. Je lepší než dřív

1. července 2013

Netrpěliví jedlíci, fanoušci karlovarského filmového festivalu, by ruce utrhali prodejcům baget,...

Zelná pole u Roudného zatopila Malše. Vodu z nich nyní čerpají hasiči

8. června 2013

Úroda roudenského zelí je kvůli povodním ohrožena. Celá pole u řeky Malše stála pod vodou. Podnik...

Dokážete živit rodinu za 30 Kč na osobu a den? Redaktorka to zkusila

30. května 2013

Napjaté rodinné rozpočty jsou pro mnoho lidí realitou. Nejhůř na tom jsou samoživitelky s malými...

Ribeye steak, cheesburger, líčka i štrúdl. Jídelní hvězdy u vás doma

20. dubna 2013

Možná i vy máte oblíbenou restauraci, kam míříte kvůli jedinému božskému jídlu. Redaktorky Ona DNES...

Kimovy Rudé gardy vyměnily pušky za lopaty a sbírají na polích mrvu

12. dubna 2013

S jadernou apokalypsou to zřejmě nebude zas tak žhavé, jak Pchjongjang v posledních dnech hrozí....

Muži jsou horší než děti. Alespoň v tom, kolik sní ovoce a zeleniny

2. dubna 2013

Zatímco průměrný předškolák sní za týden dvanáct různých druhů ovoce a zeleniny, běžný muž si...

Rožnovský skanzen nabídne velikonoční zvyky i tradiční valašská jídla

29. března 2013

Jarmark se zdobením kraslic, ukázka zvyků, pěvecká vystoupení, pochovávání Mařeny, klasický...

Jak si užít Velikonoce a nepřibrat

29. března 2013

Velikonoce jsou svátky, které máme nerozlučně spjaté s jídlem. Stokrát si dáme předsevzetí, že už...

OBRAZEM: Nejzdravější zelenina, která zlepší vaši imunitu

12. března 2013

Česnek, brokolice, zelí, cibule - tyto druhy zeleniny a mnohé další patří mezi zázraky přírody,...

Syrové maso po italsku. Zkuste carpaccio z hovězího, kachny i tuňáka

9. března 2013

Tenké plátky syrového masa, na které potřebujete opravdu ostrý nůž, stačí zakápnout olejem, posypat...

Bramboráky s červenou řepou a jiné lahůdky z levné kořenové zeleniny

8. března 2013

Vařit jen z dostupných lokálních surovin. Zní to hezky, ale v praxi jsou teď z "naší" zeleniny...

Česnečka, soljanka a další poctivé polévky, které zahřejí a posilní

2. března 2013

Když je chladno, nic vás tak nezahřeje jako pořádná polévka. Chřipkou oslabenému tělu dodá energii,...

Gastrotipy pro vegetariány i masožravce, milovníky piva, vína či zelí

1. března 2013

Začátek března s sebou sice přináší předvelikonoční půst, kterému do noty hrají třeba gastronomické...