Vaříme zelí

Vica Kerekes se sice v kuchyni tváří jako trdlo, ale vaří skvěle

Slavní v maléru - Vica Kerekes a Roman Luknár s kuchařem a moderátorem pořadu
29. ledna 2013

Když jsem na konci minulého roku dostala pozvání k natáčení nového pořadu TV Paprika a zároveň mi...

Jak léčit chřipku

Ilustrační snímek
29. ledna 2013

Ležet a spát, to jsou hlavní rady pro ty, kteří onemocněli chřipkou. Důležitý je také dostatek...

Nákupní seznam na sobotní dietní jídla podle Zdravé kuchařky MF DNES

Grilovaná kotleta se zeleninovou salsou
24. ledna 2013

Po celý leden vás při vaší cestě za hubnutím i zdravějším stravováním provází praktické karty s...

Bláznivé diety ničí vaše tělo. Reklamu jim dělají celebrity

Jennifer Anistonová
19. ledna 2013

Přiznejte se, že když čtete článek o dietě, pořád doufáte v zázrak. Že někdo přijde s tím, jak...

Košt v Mikulčicích nabídne pálenku z moruší, mrkve, fíků či ananasu

V Mikulčicích koštovali pálenky
18. ledna 2013

"Vypálit červa" tak, jak se to dělá na Moravském Slovácku, si mohou návštěvníci sobotního koštu...

Masopust, zelí i pálenka. Konec ledna je příležitostí k hodování

18. ledna 2013

Někdo jezdí v lednu na lyže, jiný raději za dobrým jídlem a pitím. Pokud patříte do té druhé...

Když dětské bříško stůně, pomůže fenykl, levandule i podmáslí

Ilustrační snímek
9. ledna 2013

U miminek způsobuje bolesti bříška většinou nadýmání. U starších dětí však za nimi mohou být...

Oslí guláš, párková polévka i pečené žáby. Štědrovečerní stůl u sousedů

V Bavorsku nesmí chybět ani na štědrovečerním stole milovaná klobáska se zelím.
24. prosince 2012

Štědrovečerní tabule představují dokonalou přehlídku pestrých kulinárních zvyků a tradic. Francouzi...

Stovky očí Masaryka a Beneše. Bývalý farář sbírá busty prezidentů

23. prosince 2012

Václav Merunka už pětačtyřicet let sbírá věci spojené s prezidenty Masarykem a Benešem. V bytě má...

Nestíháte teplé večeře? Zkuste superrychlý falafel podle Jamie Olivera

19. prosince 2012

Možná teď v předvánočním shonu nemáte moc času na vaření teplých večeří, ale zase nechcete rodinu...

Na bratislavské trhy na lokše i výborný punč s teplou Demänovkou

7. prosince 2012

Lokše s oříšky, lokše se zelím, lokše se škvarkama. K tomu punč, štrúdl či jablka v karamelu. A...

Oválná cibule i modré brambory vynesly farmáři titul Živnostník roku

5. prosince 2012

Biozemědělec David Smetana ze Svobodných Dvorů na Královéhradecku převzal titul tuzemského...

Děti a jídlo: Švédsko sladkosti jen v sobotu, Itálie moře zeleniny

30. listopadu 2012

Kdo z vás žije rodinným životem a musí denně stíhat práci, aktivity dětí i nákupy, ten ví, jak je...

Jak uctít svatého Martina? Nejen husou a vínem, ale třeba pštrosem

9. listopadu 2012

Už v neděli v jedenáct dopoledne to vypukne. Budou se koštovat mladá svatomartinská vína, která...

Svatomartinské víno láme rekordy, vinaři ve Zlínském kraji však váhají

8. listopadu 2012

V neděli 11. listopadu se k lidem dostanou letošní Svatomartinská vína. V celé republice bude k...

Divočáci se přemnožili, kančí se prodává lacině. Dotahuje i vepřové

7. listopadu 2012

Myslivci na jihu Moravy stále více střílejí divoká prasata jako škodnou. Přemnožila se dokonce...

OBRAZEM: Osolit, okmínovat a šlapat. Tak se dělá pravé křimické zelí

2. listopadu 2012

Modřínové kádě, krouhání i s košťály a hlavně zelí výhradně z okolí plzeňské části Křimice. To je...

Podzimnímu pročištění organismu pomůže ovoce, zelenina i bylinky

31. října 2012

Přišel podzim a s ním nastává přímo ideální čas pro řádnou detoxikaci organismu. Našemu tělu velmi...

VIDEO: Vynikajícího salátu coleslaw připravíte za babku plnou mísu

21. října 2012

Zelí, mrkev, cibule a celer jsou základem zelného salátu coleslaw, který je tak osvěžující, že si...

Eva Herzigová: Kluci jsou můj domov, ale přála bych si ještě holčičku

18. října 2012

Exkluzivně "Je to strašný, ale dopadne to dobře," usmála se prorocky Eva Herzigová, rodačka z Litvínova, na...

Lahůdkou Hané jsou tvarůžkové moučníky, těsně za nimi skončilo zelí

1. října 2012

Loštické tvarůžky a moučníky z nich vyráběné jsou v kurzu. Zvítězily ve čtenářské anketě MF DNES a...

Kam o víkendu na dlabanec? Za burčákem, frgály, kávou i bio steaky

28. září 2012

Jestli si chcete následující podzimní víkendy zpestřit výlety okořeněné něčím k snědku, pak vám...

Čím dál více "zdravíčkářů" si objednává čerstvou zeleninu v bedýnkách

2. září 2012

Kouzlu zdravých bedýnek podléhá čím dál více lidí, kteří nechtějí nakupovat "napodobeniny"...

Poklady naší kuchyně: v posledním dílu ochutnáte Prahu a střední Čechy

29. srpna 2012

Matka českých měst bývala oázou pro břicha všech gurmetů, a to hlavně díky uzeninám. Například...

Poklady naší kuchyně ze Slezska: králík na černo, bigos či pirohy

22. srpna 2012

Míchají se tu prvky polské, pomořanské a východopruské regionální kuchyně. Což zní složitě, ale...

Poklady naší kuchyně: v Krkonoších a Podkrkonoší uzdravují polévky

15. srpna 2012

Před lety se v tomhle kraji usedlíci živili i ulovenými ptáky, takže se v neděli ve zdejších...

Poklady naší kuchyně: Slovácku vévodí moravský vrabec se zelím

7. srpna 2012

Pokud milujete jídlo a rádi poznáváte nové chutě, tuhle oblast na jihovýchodní Moravě byste si...

Poklady naší kuchyně: Chodsko je také štrachanda a karbonát

31. července 2012

Tradičních chodských receptů je tolik, že jsme pro vás mohli na tyto stránky vybrat jen zlomek....

Poklady naší kuchyně: hanácké syrečky, vdolky i škvarkové knedlíky

27. července 2012

Slavné hanácké tvarůžky jsou jedinečné a nenapodobitelné, ale určitě nejsou to jediné, co tenhle...

Poklady naší kuchyně aneb Šumava na talíři, to je kuba nebo zelníky

17. července 2012

Dolů na jih Čech se nejezdí jen na kola a běžky. Lidé s mlsnými jazyky dobře vědí, že tady v tom...

Poklady naší kuchyně: Valašsko aneb kraj, kde jídlu vládnou švestky

12. července 2012

Švestkozemě, Valašské království, Bolkovo. Říká se mu různě, ale pověst místní kuchyně překonává...

Poklady naší kuchyně: jižní Čechy aneb kapr, cmunda, koblihy či žahour

5. července 2012

Co kraj, to jídlo, kterému zbytek republiky závidí. Díky naší kuchařce můžete ty nejznámější...

Jak zahnat hlad na festivalu? Halušky raději ne, radí šéfkuchař

2. července 2012

Šéfkuchař hotelu Thermal Marino Klouček ochutnával a hodnotil pro MF DNES nejprodávanější jídla...

Krkovička, kapr, špíz, sele aneb grilování po česku

6. června 2012

Ryby, kuře, špízy, krkovice, my umíme žít! Poslední díl naší grilovací kuchařky jsme nemohli...

Grilované ryby, špízy nebo souvlaki. Piknik jako u moře

23. května 2012

Vzpomínáte na skvělé grilované ryby, na kterých jste si pochutnávali loni u moře? Přestaňte snít a...