Vaříme zelí

VIDEO: Zkusili jsme knedlíky do ruky. Suché, podle některých food porno

Svíčková, guláš nebo vepřo zelo si můžete vzít do ruky zabalené v knedlíku.
28. září 2017

Pro některé lidí je knedlík naplněný gulášem, svíčkovou nebo vepřovým se zelím dobrý nápad. Když...

Módní přehlídka aneb oděná do darů přírody, láká na novinku Zahrada Čech

Výstava Zahrada Čech přiláká každoročně desetitisíce návštěvníků.
14. září 2017

Téměř 500 vystavovatelů se představí na letošním 41. ročníku veletrhu Zahrada Čech. Jedna z...

Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

Ilustrační snímek
28. července 2017

Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po...

Sedm jednoduchých způsobů, jak si o pár let prodloužit život

Ilustrační snímek
25. července 2017

Cesta k dlouhému a zdravému životu nemusí být kupodivu ani moc náročná. Někdy postačí jen několik...

Špičaté zelí je hit. Zabalte do něj maso nebo si udělejte skvělý salát

Zelné listy plněné mletým masem
13. června 2017

Možná jste u stánku svého oblíbeného zelináře narazili na hlávkové zelí neobvyklého zašpičatělého...

VIDEO: Barbeque kuře bez roštu připravíte doma lehce podle Pohlreicha

Podle Pohlreicha si barbeque kuře zamilují všichni.
24. dubna 2017

Za nesmrtelný evergreen považuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich kousky kuřete zapečené v barbeque...

Proč mají děti jíst kvašené potraviny? Bakterie ovlivňují imunitu i náladu

Ilustrační snímek
6. dubna 2017

Každý rodič si přeje mít zdravé a šťastné dítě. A tak jim zdravě vaří, mnozí s nimi sportují a...

Křimickému zelí dává už sto let chuť kvašení v modřínových kádích

Křimické zelí - seriál Rodinné stříbro. Jaroslav Lobkowicz. (20. března 2017)
3. dubna 2017

Seriál Už sto let funguje nedaleko zámku v Křimicích u Plzně zelárna založená knížetem Lobkowiczem. Značka...

Nejlepší klobásy má Norimberk. Ty české jsou i z kachny či přeštíka

16. února 2017

Jsou sice malé a navoněné po majoránce, přesto se norimberské klobásky staly ve světě gastronomie...

Hrabal byl gurmán, já jsem barbar, říká o vztahu k jídlu režisér Menzel

30. ledna 2017

Dostal Oscara za snímek Ostře sledované vlaky, byl na filmových festivalech po celém světě a hlášky...

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

22. ledna 2017

Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...

Pink Angels: Máme odlišný vkus na kluky, takže si nelezeme do zelí

12. ledna 2017

Nikola Mertlová, Anhelina Šestaková, Tereza Haklová a Natálie Skotnická. To je kapela Pink Angels,...

VIDEO: Při krmení labutí v Praze se přiživují holubi, nutrie i rackové

8. ledna 2017

Na smíchovské náplavce je v současném mrazivém počasí živo. Hladinu Vltavy u břehu brázdí hejno...

Hořčice versus kečup, hranolky proti kaši. Vyberte, co máte nejraději

5. ledna 2017

Stravovací návyky se liší člověk od člověka, rodina od rodiny. Vyberte své oblíbené jídlo, přílohu...

Krkonošské Vánoce byly netuctové. Jedl se hubník a dárky nosila Štědrá bába

24. prosince 2016

Štědrá bába jako Ježíškova pomocnice. Hubník místo kapra. Vysocké zelí ke klobásám. Krkonošské a...

Čtyři oči už má i Octavia Scout. A vyhřívaný volant k tomu

21. prosince 2016

Nové tváře s extravagantními dvěma páry světel se dočkala i Octavia Scout. Oblíbené provedení,...

Krakonoš chtěl růže, vyrostlo mu zelí. Všelék se vyvážel na Ostravsko

14. prosince 2016

Krakonoš prý chtěl, aby pod Vysokým nad Jizerou kvetly růže. V nehostinných a chladných horách mu...

VIDEO: Děti zahrály na charitativním koncertě na nástroje ze zeleniny

7. prosince 2016

Polské děti podstupující léčbu rakoviny zahrály v neděli na charitativním koncertu na jednoduché...

Klobouky popětadvacáté lákají na čerty, folklor i slivovici z Francie

2. prosince 2016

Do Valašských Klobouk v sobotu zamíří 20 tisíc lidí. Láká je Valašský mikulášský jarmek, z něhož se...

Jak jedli králové? V módě byly špízy ze slavíků a víno ředěné octem

26. listopadu 2016

Špíz ze slavíků, víno ředěné octem nebo ohrnování nosu francouzského gourmeta nad českou...

Svatý Martin: husožrouti porazili Beaujolais. Kam na nejlepší husu?

11. listopadu 2016

Kdo by se před deseti lety nadál, že se z Čechů stanou největší konzumenti hus ve střední Evropě....

Svatomartinská husa krok za krokem. A rohlíčky jako sladká tečka

10. listopadu 2016

Na svatého Martina velí česká tradice upéct si husu a zapít ji mladým vínem. Prozradíme vám, jak...

Škola asijské kuchyně: jak zarolovat závitek a dochutit thajskou polévku

5. listopadu 2016

Asijská kuchyně u nás stále nabírá na popularitě. Pokud jste i vy propadli lahodným vietnamským...

Julek ve Výměně manželek: Jsi krásná, ale drž hubu!

3. listopadu 2016

Na první pohled mají „vyměněné manželky“ Jaroslava s Eliškou hodně společného. Obě si stěžují, že...

Trvalou mi udělala kadeřnice Petra Nagye, vzpomíná Pavol Habera

17. října 2016

Pavol Habera, jeden z nejúspěšnějších česko-slovenských zpěváků a frontman kapely Team, vyprodává...

Naučte se nakládat zelí. Bude v něm víc vitamínů než v tom kupovaném

14. října 2016

Žádné množství zelí není dost velké na to, jak moc zdravé a dobré je. Jeho nakládání je malý obřad,...

PRVNÍ DOJMY: Tvoje tvář má zase známý hlas, ale méně známé rysy

4. září 2016

Jestli smysl soutěže imitátorů Tvoje tvář má známý hlas v první řadě poněkud unikal, druhá série už...

Na samotě u lesa. Jak doopravdy žijí lidé, kteří se vzdali města

3. září 2016

Cesta k dobrovolné skromnosti nemusí nutně znamenat dřinu u valchy ani život bez vody a topení....

Ženy, zpěv a pivíčko. „Malý Oktoberfest“ blízko hranic vás dostane

31. srpna 2016

Přelom srpna a září patří v jednom z nejstarších a nejkrásnějších měst na Dunaji pivu. Na kraji...

Spolek Koliba v Beskydech oživuje gorolské nářečí i zvyky

30. července 2016

K Beskydům kdysi neodmyslitelně patřily salaše a ovce. Spolek Koliba se snaží ukázat, jak život...

Na gastrofestivalu v Kroměříži bude před lidmi vařit šéfkuchař Sahánek

20. května 2016

Je jediným českým porotcem, který smí rozhodovat nejprestižnější kuchařské soutěže světa, a...

Jako dítě jsem byla v kuchyni pořád, říká blogerka Markéta Pavleje

15. května 2016

Když si prohlédnete její blog o vaření, začnou se vám sbíhat sliny, budete obdivovat krásné fotky a...

Letět s Němci na Euro? Noční můra Angličanů se dostala do reklamy

12. května 2016

Letecké společnosti se v nepsaném závodě předhánějí, kdo zaujme vtipnější reklamou. A německá...

Pálffyho houskový knedlík se slaninou. Zabalený do utěrky se vaří hodinu

9. května 2016

Vaří se sice hodinu, navíc zabalený v máslem potřeném plátýnku či utěrce, ale za vynaloženou námahu...

České superpotraviny. Jsou levnější a bližší naší chuti i tělu

5. května 2016

Zamilovali jste si superpotraviny? Našli jsme pro vás spolu se třemi odborníky jejich české...

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7. dubna 2016

Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby...