Snažte se druhy masa střídat, aby se třeba vepřové neobjevilo na jídelníčku častěji než jednou za týden. Sázejte spíš na kuřecí a na ryby.
tipNa dovolené u moře si dopřávejte co nejvíc ryb a mořských plodů. Ústřice, mušle a chobotnice mají vysoký obsah bílkovin, které potřebujete, a naopak málo sacharidů a tuků. Pozitivní je také obsah minerálních látek. |
Dbejte na to, abyste nekonzumovali spolu s masem i tuk: kuře si proto zásadně dávejte bez kůže, zkuste také zvěřinu nebo telecí. To je téměř bez tuku.
Výjimkou jsou ryby, ty klidně konzumujte co nejtučnější.
Jako přílohu k masu volte spíše saláty. Zelenina je nejlepší pomocník při hubnutí, denně byste jí měli sníst 400 gramů.
Na co si dát pozor
Když si k rybě dáte hranolky a dresink na způsob tatarské omáčky, smažete většinu dobrého, co by vám jídlo mohlo přinést.
Smažené ryby či kalamáry v těstíčku nacucaném tukem také k štíhlé postavě nepomůžou.
Další díl dietního plánu najdete na zdravi.idnes.cz v sobotu 1. 8. 2009 |