Recepty ze zvěřiny

RECEPT DNE: Pečené křepelky s jablky

Pečené křepelky s jablky
2. listopadu 2019

Zvěřina k podzimu patří. Vyzkoušejte náš recept na pečené křepelky s jablky.

S šípkovou, nebo se zelím? Zvěřiny je moc, končí i v krmivech pro mazlíčky

V oboře Skalice chová Jaroslav Tatarkovič jelení a daňčí zvěř.
19. října 2019

Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v...

Restauraci hrozí pokuta 50 milionů, skladovala zvěřinu v nákladním výtahu

Veterinární správa ve spolupráci s policií na Liberecku kontroluje kamiony...
6. září 2019

Inspektoři Státní veterinární správy odhalili v restauraci v centru Prahy nehygienické zacházení se...

Víc zvěřiny pro sebe i na prodej. Myslivcům se uvolní pravidla

Nádherná majestátní zvířata, jeleni a laně
29. srpna 2019

Myslivci budou mít povoleno prodávat více zvěřiny. Vyhláška, kterou předložilo do vlády...

V Česku pořád rostou "jaderné" hřiby. I třicet let po Černobylu

Ilustrační snímek
12. března 2019

V některých monitorovaných potravinách je stále nezanedbatelné množství cesia Cs-137 z takzvaného...

Zvěřinu koupíte u myslivců podstatně levněji než v obchodě

Pokud milujete zvěřinu, je levnější ji nakoupit u myslivce, který má pověření,...
28. ledna 2019

Až sedmkrát levněji než v běžném prodeji můžete sehnat kančí nebo třeba srnčí maso přímo u...

Pytláků v lese přibývá, zvěřina je drahá v obchodech i restauracích

Mrtvá srnka v Národním parku Krkonoše
28. prosince 2018

Desítky kusů nelegálně ulovené zvěře nebo spíše zbytků zvířat najdou každý rok myslivci i turisté v...

Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat

Drobná zvěřina se tradičně vyvěšuje.
30. listopadu 2017

Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v...

Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky

14. října 2017

Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...

Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!

12. září 2017

Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...

Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich

22. května 2017

Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...

Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko

22. ledna 2017

Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...

Lesy a rybníky mají rok nové vedení. Šéf není vidět, ale chválí si úspěch

9. prosince 2016

Odstřel deseti tisíc kachen, úspěšná sklizeň i větší zájem o prodejnu ryb a zvěřiny. Nové vedení...

Jsme jen do počtu, hájili absence na jednáních opoziční zastupitelé

26. září 2016

Krajští zastupitelé měli v dobíhajícím čtyřletém volebním období 25 zasedání, průměrně šest ročně....

Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates

19. srpna 2016

Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu...

Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa

28. července 2016

Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...

Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti

15. června 2016

Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje....

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě

10. května 2016

Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali...

Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích

26. března 2016

Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...

Lovci musí na veterinu posílat „pírko“ z divočáka. Jinak zaplatí kontrolu

7. ledna 2016

Z ulovených divočáků musí myslivci od letošního roku posílat ke kontrole vzorky masa i takzvaná...

Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru

5. prosince 2015

Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské...

Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda

1. listopadu 2015

Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...

Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství

8. září 2015

Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k...

Kančí pečené v divokých bylinkách

16. července 2015

Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Příběh Martina: Své ženě jsem nevěrný. Spustila to internetová seznamka

14. května 2015

Devětatřicetiletý lékař není jediný nevěrník, kterému nahrávají moderní technologie, sociální sítě...

Na Expu v Miláně se bude podávat zvěřina, ale také smažák a utopenci

8. dubna 2015

Restaurace na Expu vždycky nabízí kus naší domoviny. Zatímco v minulých letech se menu...

Myslivci léčí zvířata s parazity. Nechoďte do lesů a nejezte zvěřinu, prosí

13. února 2015

Myslivci žádají lidi, aby v nejbližších dnech nechodili do lesa nebo aspoň omezili pohyb kolem...

Na Chebsku se objevila nemoc zajíců. Nakazit se mohou i lidé

20. ledna 2015

U Skalné na Chebsku se objevila tularémie zajíců. Nemoc je přenosná na člověka. Lékaři proto...

Festival nabízí 37 druhů gulášů, vaří se i z antilopy a lamy

18. července 2014

Vůně guláše, která se line nad fotbalovým stadionem ve Valašském Meziříčí, dává tušit, že areál...

Recept na bažanta s bylinkovou nádivkou. Tradice, která nakrmí rodinu

13. dubna 2014

Bažanta připravíte na sto způsobů. S nádivkou patří mezi typické recepty, které s málem masa nasytí...

Kančí závitek s kuskusem. Chuť, která zlomí váš odpor ke zdravé výživě

20. března 2014

Kombinovat zvěřinu se zdravým kuskusem je poněkud odvážné. Šéfkuchař Marek Svoboda nás přesvědčil,...

Potraviny, které vám ubírají energii

5. března 2014

Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám...

Ochutnal jsem pralesní krysu. Je výborná a lze ji chovat na farmě

6. února 2014

Když jsem u popisů zvířat ve starých zoologických spisech čítal více nebo méně obsáhlé zmínky o...

V Kralupech vznikly obří mrazírny zvěřiny. Denně zpracují až pět tun

5. prosince 2013

V těchto dnech se v Kralupech nad Vltavou rozjíždí plná výroba na největší řeznické lince na...

O víkendu můžete vyrazit na výlov rybníka, nebo si vyřežte dýni

18. října 2013

Nemáte ještě plány na víkend? Podívejte se na výlov rybníka a kupte si čerstvou rybu, zkuste si...