Recepty ze zvěřiny
Základní lekce, jak připravit delikátní zvěřinu. Stačí znát správné fígle
Lahodné maso, které si gurmáni raději vychutnají v restauraci, než aby ho připravovali doma....
Zvěřině s černorybízovou se na Kladské vyrovnala Forejtova se šípkovou
Souboj na talíři, kuchařská road movie Radka Kašpárka, Jana Punčocháře a Přemka Forejta, zamířila v...
Hony přiškrtil covid, myslivci boří mýty o zvěřině a prodávají on-line
Zvěřina má punc nedostupného masa s obtížnou přípravou neprávem, tvrdí myslivci. Zájem lidí o...
Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?
Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...
O zvěřinu není zájem, myslivci a lesníci ji prodávají přes aplikace
Nečekaný výpadek poptávky po zvěřině, který myslivcům způsobil soubor omezení během koronavirové...
Pro srnce či divočáka k nejbližšímu myslivci. Labužníkům pomůže nový web
Výkupny zvěřiny přestaly v době koronaviru a uzavřených restaurací vykupovat od myslivců ulovenou...
Zvěřinu nikdo nechce, myslivci mají narvané sklady. Chtějí ji prodávat napřímo
Premium Zvěřina možná bude levnější a pravidla pro její prodej jednodušší. Myslivci usilují o to, aby mohli...
Myslivci budou víc lovit, přemnožená zvěř ničí vysazené stromky
Na pulty obchodů by se letos mělo dostávat více zvěřiny, než bylo dosud zvykem. Lesníci totiž...
Zvěřinu nechte dozrát či marinujte. Jen tak si doopravdy pochutnáte
S podzimem a časem honů se na naše talíře dostává i zvěřina. Pokud máte v rodině myslivce, asi...
RECEPT DNE: Pečené křepelky s jablky
Zvěřina k podzimu patří. Vyzkoušejte náš recept na pečené křepelky s jablky.
S šípkovou, nebo se zelím? Zvěřiny je moc, končí i v krmivech pro mazlíčky
Myslivci i zpracovatelé zvěřiny zažívají vrchol sezony. Maso divočáků, srnců či jelenů však v...
Restauraci hrozí pokuta 50 milionů, skladovala zvěřinu v nákladním výtahu
Inspektoři Státní veterinární správy odhalili v restauraci v centru Prahy nehygienické zacházení se...
Víc zvěřiny pro sebe i na prodej. Myslivcům se uvolní pravidla
Myslivci budou mít povoleno prodávat více zvěřiny. Vyhláška, kterou předložilo do vlády...
V Česku pořád rostou "jaderné" hřiby. I třicet let po Černobylu
V některých monitorovaných potravinách je stále nezanedbatelné množství cesia Cs-137 z takzvaného...
Zvěřinu koupíte u myslivců podstatně levněji než v obchodě
Až sedmkrát levněji než v běžném prodeji můžete sehnat kančí nebo třeba srnčí maso přímo u...
Pytláků v lese přibývá, zvěřina je drahá v obchodech i restauracích
Desítky kusů nelegálně ulovené zvěře nebo spíše zbytků zvířat najdou každý rok myslivci i turisté v...
Zajíce nebo bažanta nenechávejte viset na balkoně, lepší je hned ho zpracovat
Kdyby se náhodou stalo, že vám u dveří bytu zazvoní příbuzný myslivec se zajícem nebo bažantem v...
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...
Ve víně je pravda. A když je v jídle víno, je to prostě bašta!
Je tady doba, na kterou se milovníci tekutých hroznů těší víc než na Vánoce. Čas vinobraní a...
Zelenina opečená na grilu bude ještě lepší než syrová, láká Pohlreich
Další díl pořadu Rozpal to, šéfe! byl celý o zvěřině. A k výraznému masu je ideální připravit něco...
Zvěřina, raci, skořice. Labužníci mohou zkusit, jak chutnalo baroko
Co mohli mít na talíři Bach, Caravaggio, Rembrandt nebo Matyáš Braun, mohou od minulé neděle až do...
Lesy a rybníky mají rok nové vedení. Šéf není vidět, ale chválí si úspěch
Odstřel deseti tisíc kachen, úspěšná sklizeň i větší zájem o prodejnu ryb a zvěřiny. Nové vedení...
Jsme jen do počtu, hájili absence na jednáních opoziční zastupitelé
Krajští zastupitelé měli v dobíhajícím čtyřletém volebním období 25 zasedání, průměrně šest ročně....
Švýcarský Graubünden: objevte velehorský ráj selských delikates
Švýcarsko je kulinárně ohromně bohatá země. A možná nejlépe je to vidět v největším kantonu...
Přehledný návod, jak si na grilu poradit s jednotlivými druhy masa
Každý druh masa potřebuje na grilu něco jiného. Jinak se zachází s kuřecím, jinak s hovězím, jinak...
Příliš horké nápoje mohou způsobovat rakovinu jícnu, tvrdí experti
Na seznam „možných karcinogenů“ se - ne tak dlouho po červeném mase - dostávají také horké nápoje....
Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...
Sladká kaše byla luxus. Jídelníček poddaných Karla IV. je dnes v módě
Doba panovníka Karla IV. byla obdobím dostatku. Díky absenci válek se tehdejší lidé stravovali...
Gastronomické velikonoční trendy. Tipy, co ochutnat o svátcích
Je to sice brutální, ale sakramentsky dobré. V čase kolem Velikonoc přichází čas mléčných kůzlátek...
Lovci musí na veterinu posílat „pírko“ z divočáka. Jinak zaplatí kontrolu
Z ulovených divočáků musí myslivci od letošního roku posílat ke kontrole vzorky masa i takzvaná...
Zvěřina hraje prim, říká provozní stříbrné restaurace Maurerova výběru
Zvěřinová kuchyně Kristina Hrádku nedaleko Děčínského Sněžníku letos převálcovala slavné pražské...
Kanec si rozumí se šípky i zelím. Báječné kančí ragú i roláda
Se šípkovou nebo se zelím? I tento podzim se můžete pokusit rozlousknout odvěkou otázku českých...
Voda, která (ne)zabije chuť dezertu. Pronikněte do tajů aquasommeliérství
Červené víno ke zvěřině a bílé k rybě. Jasně, to vědí všichni, ale co voda? Napadlo vás vybrat si k...
Kančí pečené v divokých bylinkách
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.
Příběh Martina: Své ženě jsem nevěrný. Spustila to internetová seznamka
Devětatřicetiletý lékař není jediný nevěrník, kterému nahrávají moderní technologie, sociální sítě...
VIDEO: Jedině se šípkovou. Takhle ji připravuje Zdeněk Pohlreich
Když kanec, tak se šípkovou omáčkou. To je klasika všech zvěřinových hodů. Je však pravda, že co...
předchozí | 1 2 3 4 | další |
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny