Snídaně navyšuje příjem vitaminů a minerálů
Milovníci snídaně získají velký podíl jejich doporučené dávky živin hned během prvního jídla. Odbornice na výživu profesorka Nancy Auestadová z Dairy Research Institute v Utahu dokonce odhaduje, že po ránu můžete ze snídaně získat až 58 % denní dávky vitaminu D, 42 % vitaminu B12 a 41 % vitaminu A. Samozřejmě za předpokladu, že vaše snídaně bude nutričně správně vyvážená.
A o tento velký podíl živin byste mohli přijít jen tím, že přeskočíte své ranní jídlo. Profesorka Auestadová upozornila, že nedostatek vitaminu D byl spojen s vyšším rizikem rakoviny, cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění.
Osoby, které pravidelně snídají, si také obecně vybírají lepší a kvalitnější potraviny v průběhu dne. Jejich strava je tak pestřejší a rozmanitější než u jedinců, kteří po ránu nesnídají. Ti totiž během dne kvůli nedostatku energie a vlčímu hladu volí častěji nezdravé kalorické pokrmy, sladkosti a smažená jídla.