Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Kuchyň

VIDEO: Maloměšťáctví jako na talíři si Pohlreich užil v Poděbradech

7. října 2015

Ve Francii byl jednou. Na čtyři dny na motorce v Paříži, kde se živil suchými bagetami a pil vodu z...

VIDEO: Začněte vařit jáhly a máte lék proti depresím a chudokrevnosti

24. září 2015  7:51

Jáhly, tedy obyčejné, přirozeně bezlepkové oloupané proso, jsou vynikajícím zdrojem železa,...

Připravte si lehký cheesecake z karamelových sušenek. S čerstvým ovocem

28. srpna 2015

Pečeného dortu ze sušenek se vůbec nemusíte bát. Připravte si ho s dětmi třeba během nadcházejícího...

VIDEO: Domácí marmeláda bez chemie? Jde to a je naprosto skvělá

6. srpna 2015

Opravdová chuť ovoce, kterou nepřebíjí cukr. To bylo první, co člověk pocítil na jazyku, když...

V Asii se učí vařit zadarmo, v Česku exceluje. S vlastní restaurací nespěchá

28. července 2015  20:44

Kuchařka Kamu byla hostem našeho on-line rozhovoru. I když má hodně příznivců, kteří by ji rádi...

Dobře vychlazený nepečený dort s melounem skvěle osvěží. Pochutnáte si

22. července 2015  8:59

Chlazený, lahodný a osvěžující sladký dezert se žlutým cukrovým melounem pochází ze slunného jihu,...

SOUTĚŽ: Grilovat se dá i na starém bubnu od pračky, dokázal čtenář

17. července 2015

„Nerad vyhazuji staré věci, raději je rozeberu a snažím se je recyklovat. A tak mi ze staré pračky...

Grilovaná zelenina má zůstat šťavnatá. Připravte ji podle Davida Izáka

16. července 2015

Lilek vybírejte vždy menší, stejně jako cuketu, papriku nikdy nekupujte zelenou, cibuli ideálně...

Recept na borůvkovou rozkoš. Obří větrník, který musíte sníst hned

2. července 2015

Větrníky a věnečky z odpalovaného těsta plněné šlehačkou a karamelem jsou klasika. Obří větrník s...

VIDEO: Nůž nepatří do myčky! Jinak už ho nenabrousíte, radí šéfkuchař

30. června 2015

Než se vrhnete na grilování, bez ostrého nože se neobejdete, ať chystáte pořádnou flákotu, nebo...

Devatero kvítí v kuchyni. Knedlíky s kontryhelem, králík na řebříčku

17. června 2015

Kytkožroutka, která vás provede rozkvetlou loukou a dá vám ochutnat rostliny, které byste do té...

Voňavý, lahodný, italský a jahodový. Recept na dort, kterému neodoláte

9. června 2015

Voňavé české jahody nic nenahradí, tak si je musíme užít, když už konečně přišla jejich sezona....

Schwarzwaldská s třešněmi a alkoholem je královnou mezi roládami

28. května 2015

Čokoládový piškot svlažený třešňovicí a doplněný hojností šlehačky, čokolády a kompotovaných višní...

Pohlreichova nízkorozpočtová grilovačka s masitými kuřecími křidélky

24. května 2015

Pokud se vám podaří koupit opravdu dobře vypadající kuřecí křídla, pěkně kulaťoučká a plná masa,...

Upečte si slaný koláč s bylinkami. Nejlepší je s medvědím česnekem

19. května 2015

Nejen slaný či sladký koláč, ale i polévka, špenát nebo náplň do palačinek mohou být ideálním...

VIDEO: Jak si žije „biokráva“, abyste si mohli dát jogurt bez chemie

13. května 2015

Biofarma není žádný hotel pro krávy, je to normální farma, „jen“ s přísnějšími regulemi pro životní...

VIDEO: Chlap se nemusí cpát masem, to je předsudek, říká Pohlreich

9. května 2015

„U nás doma vedou žebra, pěkně naložený a hodně dlouho a pomalu pečený. Pak v podstatě jakýkoliv...

Dvacet tipů, jak využít v domácnosti jedlou sodu. V kuchyni i koupelně

7. května 2015

Jedlá soda je cenově dostupná a přitom natolik všestranná, že je věčná škoda, pokud ji v domácnosti...

Stačí pórek, máslo, cibule, ementál. Pohlreichova sýrová polévka bez cucků

19. dubna 2015

„Když se rozhodnete vařit cokoliv se sýrem, kupte si ten nejlepší, co si můžete dovolit. Zatraceně...

Nekupujte zbytečně salát či nať petržele, nahradí je bylinky z přírody

16. dubna 2015

Kerblík, bršlice i kozlíček jsou běžné bylinky, které zaručeně znáte, ale pravděpodobně by vás...

Kdo miluje čokoládu, vyzkouší Pohlreichův čokoládový bezlepkový koláč

12. dubna 2015

Kdo má rád dobrou čokoládu, ten ocení Pohlreichovu nedělní čokoládovou „smršť“ v dalším premiérovém...

Vařte jednoduše, i když je to těžší, radí Ital s michelinskou hvězdou

10. dubna 2015

V Praze se vyzná. Sedm let totiž pracoval v restauraci pražského hotelu Four Seasons, kde pro hosty...

VIDEO: Nasbírejte si jarní bylinky, které vám v kuchyni nahradí česnek

9. dubna 2015

Hodí se všude tam, kam byste při přípravě jídla použili běžný kuchyňský česnek. Navíc je čerstvý,...

Bylinková zahrádka v jednom truhlíku. Klidně i s rajčaty či salátem

6. dubna 2015

Na pěstování bylinek ve městě bohatě stačí okenní parapet a pokud máte málo místa, dají se v...

Vzniká mapa, kde lze “na obecním“ zadarmo natrhat ovoce či bylinky

30. března 2015,  aktualizováno  11:45

Čistě z nadšení sběračů vznikla iniciativa, která začala mapovat veřejně přístupná místa s ovocnými...

Recept na nepečený dort s želé z kiwi. Vitaminová bomba na jarní únavu

27. března 2015

Jednoduchý dort, který vypadá jako Rákosníčkův brčálník, zvládnete připravit levou zadní. A ještě...

Odpad z krevet je poklad. Pohlreich prozradil recept na skvělý vývar

22. března 2015

Zapomeňte na „slunce, seno, jahody přístup“, mořské plody si zamilujete, říká Pohlreich o...

Škvarkové placky jako od babičky upečete naprosto s přehledem

24. února 2015

Chvíli zapomeňte na hubnutí a odtučňovací kúry a projednou si zahřešte s úžasně křehkým škvarkovým...

Vyklízíte z mrazáku zbytky z loňského léta? Pečený čaj vás nadchne

18. února 2015

Jaro se blíží, loňské zásoby ovoce v mrazáku se tenčí a je skoro na čase udělat v něm místo. Třeba...

Nepečený dort ze sušenek snadno zvládnete, čerstvé mango mu dodá šťávu

11. února 2015

Čerstvé mango není žádná vzácnost, ale natrefit na správně zralé bývá problém. Nicméně není nic...

Jak dva kluci z kuchyně rozjeli továrnu na čokoládu ze surových bobů

26. ledna 2015

První čokoládovna v Čechách, kde přeměňují hrubé surové kakaové boby v hladkou lesklou tabulku...

Chuť jablek, zázvoru i whiskey. Osvěžující nápoj, který navíc zahřeje

22. ledna 2015

Dny ani noci sice nejsou příliš mrazivé, ale i tak si zasloužíme něco dobrého, co nás prohřeje a...

Zvládneme v českých školách, co Jamie Oliver v britských?

12. ledna 2015

Zmizí z našich škol nezdravé jídlo a tlusté děti? Občanská iniciativa Skutečně zdravá škola, která...

Zapomeňte na jahody. Přiťukněte si šampaňským s ostružinami

31. prosince 2014

Připravte mixér a vychlaďte flétny. O půlnoci si s přáteli či rodinou nemusíte připíjet jen...

Připravte si vánoční tiramisu. Jen vyměňte italské piškoty za perníčky

27. prosince 2014

Tiramisu je hned po pizze asi nejoblíbenější italská pochoutka, pěkně sladká a tučná. Díky krému,...

Kočkám připravte na Vánoce čerstvou paštiku. Chutnat bude i v útulcích

19. prosince 2014

Kočky nás u Denisy doma přivítaly hned ve dveřích, a jakmile zjistily, že jsme přijeli řešit něco...

Krmítko v americkém Ohiu