Grilované kuře se zeleninou
Recept poslal Ondřej Maleček.
Suroviny: celé kuře, brambory, mrkev, žampiony, cibule, česnek, paprika, kus másla, trocha piva na podlití, koření, co roste na zahrádce (tymián, petržel, oregano), uzená paprika.
Postup: Kuře naplníme kořením ze zahrádky a dáme pod kůži máslo, napíchneme na grilovací pánev nebo plechovku. Grilujeme nepřímým způsobem.
Do hrnku dáme olej, sůl, pepř. Směsí budeme kuře během grilování potírat. Grilujeme 3–4 hodiny, zhruba po dvou hodinách přidáme do grilovací pánve zeleninu nakrájenou na větší kousky.
Hodinu před koncem si na grilu předvaříme brambory. Když brambory změknou, slijeme, do hrnce přilijeme olej, promícháme a osolíme, nakonec ogrilujeme a podáváme jako přílohu. Půl hodiny před koncem grilování si na pánvi (ke všemu používáme gril) rozpustíme kousek másla a přisypeme uzenou papriku. Vše podáváme podle chuti a jak kdo má rád.