Čtvrtek 13. srpna 2020, svátek má Alena
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 13. srpna 2020 Alena

Pstruh, krkovice vcelku i napíchnuté kuře. Vyzkoušejte recepty od čtenářů

Soutěž aktualizováno 
Od začátku měsíce nám posíláte své oblíbené grilovací recepty, se kterými soutěžíte o gril a další ceny. Dnešní výběr se věnuje masu a je pestrý, ochutnat můžete rybu, vepříka i kuře.
Část 1/3

Pstruh na grilu se smaženými brambory

Pstruh na grilu se smaženými bramborami

Pstruh na grilu se smaženými bramborami

Suroviny: Na přílohu – 3 brambory, olej na smažení, grilovací koření, sladká paprika, sůl, pepř. Na pstruha – celý pstruh, nakrájená listová petržel, citronová šťáva, grilovací koření, sůl. Na salát – 1 cibule a 1 rajče, limetka, sůl, pepř, cukr, petrželka, kopr.

Postup: 3 brambory nakrájíme na kostičky. Na pánev přidáme trochu oleje a brambory. Smažíme přibližně 10 minut a posypeme jemně grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Smažíme do té doby, až brambory budou měkké. 

Zde posílejte své příspěvky

Pošlete fotografii ze svého grilování a svůj oblíbený recept. Vyhrát můžete elektrický gril a další ceny, které vidíte ve spodní boxu.

Pstruha omyjeme a očistíme. Dovnitř přidáme zelenou petrželku a prolijeme citronem. Jemně prokrojíme kůži na pruhy, aby se teplo rychleji dostalo až k páteři. Posypeme solí a grilovacím kořením. Dáme na pár minut grilovat. 

Jedno rajče a jednu malou cibuli nakrájíme na jemné kostičky, dáme do misky, přidáme šťávu z poloviny limetky, špetku soli a pepře a lžičku cukru. Přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky a hrstku čerstvého kopru. Vymícháme. Brambory uložíme na talíř, na ně položíme pstruha, na kterého dáme jemně osvěžující salátek. 

Komerční sdělení
Velká letní grilovací soutěž o ceny

Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.

Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.

3x udicí pistole Sage

Udicí pistole vám dovoluje povýšit různé druhy potravin a nápojů na gurmánský zážitek. 

3x poukaz pro dva na Sage Academy

Zúčastněte se Sage kurzu a staňte se mistrem v přípravě masa.

10x kuchařská zástěra Sage

Zástěra, v níž se při grilování budete cítit jako šéfkuchař.

Videa z kurzů Sage Academy

Více najdete na www.SAGECZ.cz

Autor:

Quesadilla, kuře v marinádě i rumpsteak. Zkuste soutěžní příspěvky z grilu

Domácí quesadilla

Až do konce prázdnin soutěžíme o elektrický gril a další ceny. Stačí poslat fotografii, svůj...

Hovězí svíčkovou z grilu ozvláštněte variací z hub a bazalkovou omáčkou

Hotové plátky svíčkové s omáčkou a přílohou z brambor a hub

Kdo nehodlá ke špičkovému masu přikusovat jen krajíc chleba, může si na grilu připravit kompletní...

Žebírka svázaná do snopu, maso zkombinované s čokoládou. Čtenáři grilují

Grilovaná žebírka podávejte s omáčkami podle vlastního výběru.

Soutěž Máme pro vás další várku čtenářských receptů, které jsme dostali do soutěže o nejlepší recept....

Vepřová žebra, jelení kýta a panenka. Příspěvky ze čtenářských grilů

Medová žebírka

Soutěž Hned dvě odlišné marinády na oblíbená vepřová žebra na grilu, které můžete vyzkoušet při svém...

Vyzkoušejte vietnamské čevabčiči Bo la lot. Je zabalené do betelového listu

Pepřovník, do kterého je maso zabalené, dodá pokrmu další chuť.

Čevabčiči na vietnamský způsob je typické tím, že se griluje zamotané v betelu, tedy listech...

Rychlé špízy ozvláštněte libanonským kořením v marinádě

Špízy ugrilujete z jakéhokoliv masa, podávají se s pita chlebem a dipem.

Libanonská kuchyně je poměrně pestrá, jen si na ni musíte zvyknout. Ale netřeba kvůli ní jezdit...

Pošlete fotografii z grilování s receptem a hrajte o gril a další ceny

Jehněčí kotletky, grilovaný česnek a pyré ze špenátu a divokého česneku

Soutěž V rámci speciální přílohy Grilování vyhlašujeme soutěž o nejlepší čtenářský recept. Vyfotografujte...

  • Nejčtenější

Američani žijí na polotovarech, neumí uvařit ani těstoviny, říká foodpioneerka

Premium Je to deset let, kdy se na blogu na iDNES.cz objevil zázrak jménem Anna Grosmanová. Středoškolačka se tehdy rozhodla...

Největší umění je vykouzlit lahůdku z mrkve za 12 korun, říká šéfkuchař

Metou zcestovalého šéfkuchaře Petra Kunce je michelinská hvězda. Pomáhal chystat narozeniny muzikanta Eltona Johna i...

Nechci, aby odcházeli sami, říká majitelka hospice pro staré a týrané psy

Premium Eliška Vafková řídí hospic pro staré, nemocné a týrané psy. V rozhovoru pro magazín Víkend prozradila, že se už starala...

Sedmero bylin z domácí lékárničky. Fungují na nervy, alergii i žaludek

Příroda je jedna velká apatyka. Nervozita, špatný spánek, bolest v krku, žaludeční vředy, potíže s menopauzou – na to a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Dozrávají plody, které jsou k snědku. Znáte hlohyni či temnoplodec?

Angrešt, rybíz či meruňky pozná každý, ale vyznáte se i v netradičním či planém ovoci, které u nás můžete potkat? Často...

Biolog Komárek: Jsme účastníky největšího sociologického experimentu všech dob

Premium Měsíce trvající pandemie nám převrátila životy naruby. Známý biolog, filozof a autor dvou desítek odborných knih a tří...

Brzy dospěju do bodu, kdy si účet na Facebooku zruším, říká Lucie Výborná

Premium „Je to hra. Hra, která by měla být přínosná, užitečná, inspirativní,“ říká o své práci moderátorka Českého rozhlasu...

Proč koronavirus už téměř nezabíjí. Vytratí se, nebo se vrátí ještě silnější?

Premium Koronavirus je záhadný. Nečitelný. I když ho zkoumají ti nejchytřejší lidé, pořád o něm víme málo. Chová se jinak. Je...

  • Další z rubriky

Třezalka neboli svatojánské koření umí zbavit depresí i zatočit s viry

Bylina dobré nálady, nebo také svatojánské koření, protože začíná kvést na svatého Jana. Tak se říká třezalce, která...

Borůvky jsou téměř všelék. Zlepšují paměť, chrání před viry i rakovinou

Černé jahody, jak se borůvkám také říká, jsou ovocem plným vitaminů a dalších tělu prospěšných látek. Pomáhají mimo...

Quesadilla, kuře v marinádě i rumpsteak. Zkuste soutěžní příspěvky z grilu

Až do konce prázdnin soutěžíme o elektrický gril a další ceny. Stačí poslat fotografii, svůj oblíbený recept a můžete...

Být sám sobě mastičkářem není těžké, podle návodu to zvládnete

Mastička, kterou si člověk sám vyrobí, může být účinným bojovníkem proti bolesti, příjemným balzámem na duši, ale i...

WhatsApp se brzy zbaví toho, co nás na něm nejvíc štve

Populární chatovací aplikace WhatsApp chystá změnu, která leckoho potěší. Brzy bude mít podporu více aktivních zařízení...

Krejčířovu vilu opět nikdo nechce. Už ani za dvacetinu pořizovací ceny

Ani další pokus o vydražení vily v Černošicích, která patřila odsouzenému Radovanu Krejčířovi, nebyl úspěšný. Do dražby...

Češi bydlí na Papui již tři roky. Byl to ze začátku šok, ale nelitují

Manželé se rozhodli vydat za prací do zahraničí. Zlákala je Papua Nová Guinea, kde žijí od roku 2017. Nejdříve v městě...

Škoda nebude žádnou montovnou, říká Babiš. Nový šéf musí na kobereček

Premium Premiér Andrej Babiš a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček chtějí vědět, jaká budoucnost čeká mladoboleslavskou...

VIDEO: Polský kamion nezpomalí ani úzký levý pruh na rozkopané D1

Dálniční pruh musí být široký minimálně 2,5 metru, což je pro mnoho aut na hranici bezpečnosti. Vždyť mrazírenský...