Pstruh na grilu se smaženými brambory
Recept poslal Andrzej Paczkowski.
Suroviny: Na přílohu – 3 brambory, olej na smažení, grilovací koření, sladká paprika, sůl, pepř. Na pstruha – celý pstruh, nakrájená listová petržel, citronová šťáva, grilovací koření, sůl. Na salát – 1 cibule a 1 rajče, limetka, sůl, pepř, cukr, petrželka, kopr.
Postup: 3 brambory nakrájíme na kostičky. Na pánev přidáme trochu oleje a brambory. Smažíme přibližně 10 minut a posypeme jemně grilovacím kořením, paprikou, solí a pepřem. Smažíme do té doby, až brambory budou měkké.
Zde posílejte své příspěvkyPošlete fotografii ze svého grilování a svůj oblíbený recept. Vyhrát můžete elektrický gril a další ceny, které vidíte ve spodní boxu. |
Pstruha omyjeme a očistíme. Dovnitř přidáme zelenou petrželku a prolijeme citronem. Jemně prokrojíme kůži na pruhy, aby se teplo rychleji dostalo až k páteři. Posypeme solí a grilovacím kořením. Dáme na pár minut grilovat.
Jedno rajče a jednu malou cibuli nakrájíme na jemné kostičky, dáme do misky, přidáme šťávu z poloviny limetky, špetku soli a pepře a lžičku cukru. Přidáme hrstku nakrájené zelené petrželky a hrstku čerstvého kopru. Vymícháme. Brambory uložíme na talíř, na ně položíme pstruha, na kterého dáme jemně osvěžující salátek.
Velká letní grilovací soutěž o ceny
Ceny do soutěže věnovala značka špičkových spotřebičů SAGE, o které se hraje. Pravidla soutěže najdete zde.
Kontaktní gril SGR700BSS. Je vybavený oboustrannými vyměnitelnými keramickými deskami. Na každé grilovací desce lze grilovat jiný pokrm díky separátnímu ovládání každé desky zvlášť.