Kuřecí steak s grilovaným ananasem a karibskou salsou
Doba přípravy: (bez marinování) 50 minut, počet porcí/kusů: 4
Suroviny:
- čerstvý ananas
- 4 lžíce medu
- 4 kuřecí steaky
Na marinádu:
- 250 g čerstvého ananasu
- 60 ml tmavého rumu
- 20 ml limetkové šťávy
- 2 stroužky česneku
- lžička semínek
koriandru - lžička soli
- 35 g tmavého třtinového cukru
Na salsu:
- hrst hladkolisté petrželky
- hrst koriandru
- 5 stroužků česneku
- 1–2 papričky habanero
- 3 jarní cibulky
- olivový olej podle chuti
- sůl podle chuti
Postup:
Čerstvý ananas nakrájíme a část použijeme do marinády. Do misky přidáme zbylé ingredience na marinádu, rozmixujeme a asi polovinu dáme stranou.
Kuřecí steaky vložíme do marinády a necháme odležet. Med a zbylou marinádu svaříme v kastrůlku do husté omáčky. Steaky dáme na rozpálený gril potřený olejem.
Opékáme z obou stran cca 5 minut. Maso průběžně potíráme medovou marinádou. Hotové steaky sundáme z grilu a potřeme zbylou marinádou. Ananas opékáme na grilu společně s masem.
Ingredience na salsu nasekáme najemno, vmícháme olej a dochutíme solí. Grilované steaky podáváme se salsou a opečeným ananasem.