Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jiří Král (šéfkuchař)

Otravy z jídla v restauracích. Alergici narážejí na nebezpečné chyby v menu

19. prosince 2023

Premium Restaurace, školy i nemocnice při nabídce jídel chybují v alergenech. Někdy je špatně označí, jindy...

Nestačí jen mačkat tlačítko. Bike Unchained 2 vyžaduje strategii

28. března 2021

Prostředí e-sportu zná ze všech stran. Účastní se ho nejen jako aktivní hráč, ale i jako...

Ze Šroubkovy slavné kuchyně do nebe. Slavný restauratér by oslavil 140 let

24. března 2020

Premium Je libo jelení guláš s ­hřiby, husí stehýnka s hrachem anebo raději rostbíf? Také tyto delikatesy...

Gurmán Hejlík navštívil už 1 500 restaurací v Česku: Kam na nejlepší jídlo?

20. ledna 2020

Premium Aby splnil úkol, jedli jsme v rakovnické burgrárně Ella’s burger. Každý den na internetu zhodnotí...

Falešný „smažák“, pangas místo candáta. Restaurace dál klamou zákazníky

Smažený sýr v restauracích rapidně zdražuje.
20. září 2018

Klamání hostů náhražkami potravin z restaurací nemizí. Místo Plzeňského Prazdroje dostávají...

Začal Prague Food Festival. Ochutnejte to nejlepší z Česka

26. května 2018

V pohodovém počasí začal na pražském Vyšehradě už dvanáctý ročník jednoho z nejvyhlášenějšího...

Saranče i jehličí. Grand Restaurant Festival zkouší superpotraviny

25. ledna 2018

Až do konce února můžete ochutnávat menu v devadesáti restauracích po celém Česku. Po loňském...

Mladé pražské cukrářky soutěžily o nejlepší dezert. Cena zůstala U Krbu

26. dubna 2017

Nadějné pražské cukrářky si vyzkoušely, jaké je to zažít tlak při soutěži ve velké konkurenci....

Jídlo v michelinských restauracích: od párku s hořčicí po menu za tři tisíce

9. března 2017

Zajít si jednou za čas do restaurace oceněné michelinskou hvězdou nebo Bibem vůbec není špatné....

Je libo lososa, kachnu či ovocný salát, ptají se pacientů v nemocnici

9. listopadu 2015  16:30

K obědu pečený norský losos, jako zákusek cukrový banán ve vanilkovém krému a k večeři třeba...

VIDEO: Známý šéfkuchař Král vaří pacientům nemocnice, na oběd má 17 korun

6. srpna 2015  20:12

Na vaření v nemocnici v Uherském Hradišti začal dohlížet šéfkuchař čtyřhvězdičkové pražské...

V Uherském Hradišti začne vařit pacientům kuchařská hvězda

13. května 2015  9:16,  aktualizováno  9:49

Nemocnice v Uherském Hradišti chce zásadně změnit často nepopulární nemocniční stravu. S vařením...

Restaurace nemají důvod vařit kvalitněji. Češi platí, i když jim nechutná

14. dubna 2015  5:22

Je několik signálů, jak poznat restauraci, do které jste vkročili omylem. (Ne)čistota ubrusů,...

Česko má nového Biba, restauraci, kde se výborně najíte za dobrou cenu

13. března 2015  12:05

Nálepkou z produkce michelinského průvodce se nově může pochlubit restaurace Na Kopci v Praze....

Šéfkuchař se vzbouřil proti náhražkám z učebnic, učí vařit na webu

Jiří Roith, kuchař a majitel restaurace Nad Jezerem, pózuje v kuchyni bistra Na...
2. listopadu 2014  6:19

Zastaralé osnovy i učebnice jsou důvodem, proč si restauratéři dlouhodobě stěžují na nevalné...

VIDEO: Šéfkuchař zaskočil hosty tatarákem z řepy, šodem místo svíčkové

4. července 2014

Vypadalo to jako ve špatném snu. Hosté v restauraci si objednali normální jídlo a dostali pokrm,...

Česko si udrželo dvě michelinské hvězdy. Dobrých restaurací přibylo

12. března 2014  11:01,  aktualizováno  15:44

Restaurace Alcron hotelu Radisson Romana Pauluse a La Degustation Oldřicha Sahajdáka mají už třetí...

Michelinští komisaři přitvrzují. Zůstanou Česku prestižní hvězdy?

12. března 2014  9:29

Špičkoví čeští šéfkuchaři se dnes dozvědí, zda uhájili, dostali nebo ztratili prestižní hodnocení v...

Tamago jako od babičky, chválí oceněnou restauraci Aureole Japonci

15. března 2013  4:01

Restaurace Aureole umístěná v 27. patře mrakodrapu na Pankráci dostala letos poprvé michelinské...

V Litomyšli začnou slavnosti jídla. Týden se bude vařit z Rettigové

11. května 2012  12:03

V Litomyšli přichystali na příští týden neobvyklou akci. V pondělí začnou ve městě gastronomické...

K obědu guláš se šesti a pracovní výkon klesá až o dvacet procent

8. června 2011

Jak člověk jí, tak i pracuje. Nevyvážené jídlo, stejně jako hladovění nebo naopak přejídání,...

Nejvýše položená restaurace v Praze je v mrakodrapu na Pankráci, šéfuje jí Král

Šéfkuchař Jiří Král (vpravo) a majitel restaurace Pavel Kumžák nabízejí Čechům světovou kuchyni.
10. ledna 2011  12:03

Restaurace Aureole v mrakodrapu na Pankráci nabízí vskutku vysokou gastronomii. Podnik leží na...

Knedlíky netradičně: špenátové, chlupaté, odpalované

12. září 2009

Naše recepty vás naučí vařit knedlíky tak, že se vyhnete nepříjemným lapáliím. Pokud chcete udělat...

Nejlepší české restaurace má Praha

29. listopadu 2006

Špičkoví šéfkuchaři, majitelé hotelů a všichni gurmáni dostávají v předvánoční čas nový kompas na...

Reportáž o tom, co se vám také může v restauraci přihodit

30. října 2002

Průzkum českých hospod začínáme v samém srdci Prahy. První zastávkou je obyčejná, velmi vytížená...

Když prezidenti večeří

8. listopadu 2001  11:36

Velkolepé slávě předcházely dny, týdny a měsíce příprav. V zákulisí, kam málokdo nahlédne... Teprve...

České jídlo uspělo, kuchaři přivezli medaile

16. listopadu 2000  17:06

Z jubilejního stého ročníku kuchařské olympiády IKA 2000, který se konal koncem října v Německu, si...

Kuchaři a cukráři z Obecního domu získali ocenění

16. listopadu 2000  15:45

Praha Kuchaři a cukráři z Francouzské a Plzeňské restaurace Obecního domu získali významná ocenění na...

Krmítko v americkém Ohiu