„Tady na Vyšehradě máme k dispozici tři hektary plochy, na kterých najdete ty nejlepší delikatesy významných restaurací, ale na své si přijdou i milovníci vín, koktejlů i piva,“ popisuje Monika Maurerová, která je produkční festivalu a s pomocí týmu dala dohromady téměř padesátku restaurací nebo výrobců delikates.
Zvláštností letošního ročníku je slogan Víš, co jíš? Nevíš. To znamená, že ve stáncích označených tímto sloganem najdete pokrmy, které se tváří jinak, než skutečně jsou. Což přivádí k molekulární kuchyni.
Mimo tohoto hravého akcentu se festival spojil s organizací Unicef a vyhlásil akci Kozy pro Rwandu. Kdo si zakoupí degustaci pokrmu Isombe, přispěje tak na koupi koz, které v této zemi mohou pomoci zachránit mnoho hladovějících dětí.
Návštěvník se nemusí bát, že by tu nenašel jídlo podle svého gusta. Ochutnávat lze totiž nejen maso a ryby, ale i vegetariánské speciality. Jsou zastoupeny restaurace z oblasti fusion, ale i asijská jídla, restaurace, které využívají fermentované a bio produkty.
Pro mnohé návštěvníky může být zvlášť zajímavý doprovodný program. Na velké aréně budou kuchařské show, můžete se zúčastnit kurzu vaření marmelády, Zdeněk Pohlreich poradí, jak správně zacházet s grilem, odborníci ze Smíchovského pivovaru předvedou, jak správně párovat jídlo s pivem.
Nechybí však ani další slavná jména, například Riccardo Lucque, Patrik Bečvář, Jiří Král nebo Moreno Cedroni. Vařit budou i na stánku Národního týmu AKC ČR, který se před několika dny vrátil ze Singapuru a přivezl nejvyšší ocenění. Připraví pro vás unikátní prvorepublikové menu.