Tvarohový dezert s kiwi
Ingredience na 4 porce:
- 250 g měkkého tvarohu
- 100 g jogurtu
- 4 lžíce medu
- 2 plátky želatiny (6 g)
- 100 ml mléka
- 1 pomeranč
- 2 kiwi
- med na přelití
Pracovní postup:
- Tvaroh vyšleháme s jogurtem a medem na hladkou pěnu. Želatinu namočíme do studeného mléka a necháme asi 10 minut nabobtnat.
- Nabobtnalou želatinu pak s mlékem zahřejeme, až se želatina rozpustí. Teplé ihned vlijeme do připravené tvarohové pěny a dobře promícháme.
- Rozlijeme do formiček, které jsme předem vymazali olejem a vysypali moučkovým cukrem.
- Dáme do chladničky ztuhnout. Po ztuhnutí vyklopíme na talířky. Ozdobíme nakrájeným ovocem a přelijeme lžící medu.