Milujeme fast food a instantní jídla
Asi největším stravovacím hříchem, a to nejen z hlediska naší figury, je ovšem nadměrná konzumace průmyslově vyráběných potravin, rychlého občerstvení a „dobrůtek“, jež jsou plné cukru, chemických látek, konzervantů, soli, barviv a nezdravých tuků, často ještě přepálených.
„Základem zdravého těla i hmotnosti jsou přirozené kvalitní potraviny a jídla z nich. Při nákupu potravin se soustřeďte na to, aby potravina neobsahovala zbytečnou chemii, aditiva, zbytky léků a pesticidů,“ doporučuje Monika Bartolomějová.
„Jezte hodně zeleniny, pijte čistou vodu a nepřehánějte to s konzumací živočišných produktů,“ doporučuje s tím, že ideální jsou co nejjednodušší doma připravené pokrmy ze základních surovin.
Ty ani nemusejí nést označení bio nebo „bez cholesterolu“, prostě stačí zajít do obchodu nebo na trh, koupit čerstvou mrkev, květák, brokolici, rajčata, bylinky, libové maso, obiloviny, celozrnné těstoviny či pečivo a dopřát si jednoduchý, ale chutný oběd či večeři ve stylu: v jednoduchosti je síla.