Bylinky na ochucení zeleninových pokrmů
Nakrmil porotu dršťkami a vystřelil je do nebe. Naučil se v soutěži vařit

Připravit jídlo ze zeleniny, které bude na první pohled natolik lákavé, že ho prostě musíte...
Křen je vitaminová bomba nejen k párku. Pomůže při kašli i nachlazení

Svou přezdívku „český ženšen“ si křen vysloužil díky kořenu, který svým tvarem také nápadně...
Teplé počasí dělá zelinářům vrásky. Hrozí plísně a za energie stejně neušetří

Nezvykle teplé zimní počasí nemělo výrazný dopad na náklady pěstitelů zeleniny. V zimních měsících...
Fenykl, to je svěží zdravá chuť v zimní kuchyni. Receptů máme spoustu

Pro mnohé z nás tak trochu neznámý, ale úžasný fenykl patří mezi zeleninu, která se dá zužitkovat a...
Sedm bylin pro ozdravení těla a ducha. Jsou ideální do jarních salátů
Plané bylinky jsou pohlazením pro tělo i duši, což platí v nelehké době dvojnásob. Uděláte si...
Vlastní čerstvou mikrozeleninu do salátů snadno vypěstujete za oknem

Premium Tyto delikátní malé výhonky jsou velmi chutné a zdravé. Poradíme vám, jak si je snadno vypěstovat...
Naučte se nakupovat a jíst chřest. Grilovaný chutná jako sladký hrášek

Svazečky čerstvého bílého i zeleného chřestu, šparglu neboli asparágusu už jsou na pultech. Známý...
Skladujete zeleninu? Hlídejte ji a průběžně napravujte chyby

Uskladnit úrodu je jedna věc, druhá věc je hlídat, aby se ovoce a zeleniny nezkazily. Všechno, co...
VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako...
Pampeliška lékařská (Taraxacum officinale)
Pampeliška neboli smetanka lékařská, velmi rozšířená a známá rostlina. Uvnitř stonku obsahuje...
Sedmikráska obecná (Bellis perennis)
Název této rostliny jistě souvisí s radostí, kterou přináší první kvízky objevující se na jaře.
Libeček lékařský (Levisticum officinale)
Libeček je statná vytrvalá bylina s bohatě rozvětveným kořenem a dutou lodyhou.
Řimbaba obecná (Pyrethrum parthenium)
Tato statná trvalka má přímou chlupatou lodyhu, vysokou až 90 cm a žlutozelené listy.
Proskurník lékařský (Althaea officinalis)
Tato vytrvalá bylina s tuhými kořeny může dorůstat až do výšky 1, 2 m a má přímou lodyhu.
Miřík celer (Apium graveolens)
Miřík je dvouletá bylina, vysoká 30 – 90 cm. Má vřetenovitý kořen a lesklou přímou lodyhu.
Kerblík třebule (Anthriscus cerefolium)
Tato letnička má vřetenovitý kořen a dorůstá do výšky až 40 cm. Její listy jsou členěné.
Křen selský (Armoracia rusticana)
Křen je vytrvalá bylina dorůstající až 1 metr vysoko a je neodmyslitelnou součástí omáček.
Andělika lékařská (Angelica archangelica)
Andělika je mohutná bylina, která může být až 2 m vysoká. Má řepovitý oddenek.
Máta peprná (Mentha × Piperita)
Máta vznikla zkřížením máty vodní a máty klasné. Je to vytrvalá bylina s hranatou lodyhou.
Rozmarýna lékařská (Rosmarinus officinalis)
Tento vždyzelený keř se u nás pěstuje v zahrádkách; listí i květy obsahují balsamovou vůni.
Česnek kuchyňský (Allium sativum)
Cibulovitá rostlina, jejíž květonosné stonky, ve vrcholném létě dozrávají až do výše 100 cm.
Anýz vonný (Pimpinella anisum)
Tato jednoletá bylina dorůstá do výšky 30 - 60 cm. Charakteristická je třemi rozdílnými tvary listů