Melounová salsa
Budete potřebovat: 4 krajíce bílého chleba, 4 lžíce olivového oleje, 250 g dužiny vodního melounu, polovinu salátové okurky, 100 g sýra balkánského typu, čtvrtinu malé červené cibule, 1 nať z jarní cibulky, malou hrst lístků čerstvé máty, mletý černý pepř, limetku a sůl.
Plátky chleba potřeme z obou stran olivovým olejem. Položíme je na plech a dáme péct do trouby vyhřáté na 190 °C, dokud nebudou lehce křupavé.
Mezitím zbavíme dužinu melounu pecek a nakrájíme ji na drobné kousky. Okurku očistíme a pokrájíme na stejně velké kostičky jako meloun.
Sýr i očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a vše společně s melounem a okurkou smícháme v míse. Ochutíme limetkovou šťávou, solí a pepřem. Salsu rozdělíme na opečené chleby a dozdobíme jarní cibulkou a mátou.