Sandwich s trhaným masem, rukolou a hořčičnou majonézou
Suroviny na 4 porce:
- 0,65 kg hovězího masa (krk, plec, kližka) musí mít v sobě nějaký tuk
- 1 ks cibule
- 1 ks mrkve
- 1 snítka rozmarýnu
- sůl
- 6 PL majonézy
- 1 PL dijonské hořčice
- 1 PL hrubozrnné hořčice
- 8 krajíců kváskového chleba
- 200 g kyselých okurek
- 200 g rukoly
Marináda:
- 2 PL dijonské hořčice
- 1 PL worcestrové omáčky
- 1 PL rajského protlaku
- česnek pasta (odpovídající 5 stroužkům)
- 0,5 lžičky drceného římského kmínu
- 0,5 lžičky uzené mleté papriky
Postup:
Nejdříve si připravte marinádu na maso, a to tak, že všechny suroviny na marinádu smícháte.
Očištěné maso pořádně osolte a opečte zprudka na pánvi, a to ze všech stran. Až bude maso zatažené, opepřete ho a pomažte marinádou.
Celou cibuli (i se slupkou) a oloupanou mrkev nakrájejte na větší kusy a vložte s rozmarýnem po stranách do pekáče. Potom vložte namarinované maso do připraveného pekáče se zeleninou. Do pekáče nalijte trochu vody a zakryjte alobalem. Pečte buď na 86 stupňů celou noc, nebo na 140 stupňů cca 3–4 hodiny (doporučuji přes noc).
Maso se po lehkém vychladnutí bude dát pěkně natrhat. Do trhaného masa přilijte šťávu z pečení.
Majonézu smíchejte s hořčicemi. Kváskový chléb opečte na sucho v pánvi.
Opečený chléb potřete majonézou, dále přidejte rukolu, nakrájené okurky a trhané maso, zase rukolu a nakonec druhý pomazaný chléb.