Kuřecí polévka z domácího vývaru
Rozpis na 4 porce:
(porce 959 kJ, 130 minut)
- 600 g kuřecí směsi na polévku nebo skelet a odřezky z 1 kuřete
- 4 kuličky černého pepře
- 2 bobkové listy
- sůl
- 4 kuličky nového koření
- 2 mrkve
- ¼ bulvového celeru
- 1 petržel
- 2 cibule
- 100 g vaječných nudlí
- hladkolistá petrželka
Kuřecí směs či skelet dáme do hrnce a zalijeme 2 litry vody. Osolíme, přidáme pepř, bobkový list, nové koření a očištěnou zeleninu. Přivedeme k varu a na mírném ohni zvolna vaříme minimálně 120 minut. Během vaření sbíráme pěnu, jež se objeví na povrchu. Nudle uvaříme zvlášť.
Vývar přecedíme, z kostí obereme maso, mrkev s celerem a petrželí nakrájíme nadrobno. Maso, zeleninu a nudle rozdělíme do talířů a zalijeme vývarem. Posypeme nasekanou petrželkou.