Vaříme krok za krokem
Jediné kuře a rázem máte s minimálními náklady oběd pro početnou rodinu
Vyplatí se koupit kuře v celku a naporcovat si ho sami, protože celé kuře běžně získáte i za cenu...
Nebojte se zimní zeleniny. Chutně připravená pohladí žaludek, nahradí maso
Na první pohled vypadá obyčejně a mnohé druhy ani nepatří k velkým oblíbencům. Na druhé straně...
Odpalovaného těsta se každý bojí. Ve skutečnosti nic snazšího neexistuje
Příprava odpalovaného těsta vypadá jako věda. Jediná superschopnost, kterou k ní potřebujete, je...
Zbyly vám tortilly a máte po ruce pár jablek? Připravte skvělý dezert
Jablka se skořicí patří k zimě v Česku zcela neodmyslitelně, obojí je dostupné a ve vzájemné...
Alkohol dodá jídlu další chutě. Staňte se mistrem a začněte flambovat
Alkoholické nápoje se hodí nejen k popíjení. Jejich chuťové tóny můžete skvěle využít i při vaření...
Cedráty, kumkvaty, yuzu. Objevte druhy citrusů, které lze využít i na pečení
Citrusové plody oceňujeme v chladném období roku především pro obsah vitaminu C, dá se s nimi ovšem...
Tvrdý, tavený, nebo termizovaný? Vyznejte se v sýrech jako profesionál
Sýry lidstvo vyrábí možná už deset tisíc let a za tu dobu jich vznikly tisíce druhů. Není divu,...
Rýže na tisíc způsobů. Už jste vyzkoušeli všechny druhy?
Správně zvolený druh rýže vyladí jídlo k dokonalosti, což ovšem platí i naopak. Proto se hodí mít...
Pokud máte chuť, čas a odvahu, pusťte se do pečení domácího pečiva
V dnešní době máme opravdu spoustu možností, kde zakoupit čerstvé pečivo, a můžeme vybírat hned z...
Nejvíc nadýchané buchtičky s krémem na planetě Zemi. Podle Maršálka
Kdo by si z dětství nepamatoval buchtičky s krémem jako jedno z nejoblíbenějších jídel ze školní...
Nefalšovaný makový frgál podle Maršálka, jako byste ho lopatou sázeli
Zlepšuje paměť, zahání deprese a nespavost a je snad nejbohatším zdrojem vápníku. Navíc má...
Blahodárný med je dostupnou superpotravinou, která vás nadopuje vitaminy
Med je sperpotravina, kterou bychom měli určitě zařadit do jídelníčku. Konzumovat ho můžeme jen...
Základní lekce, jak připravit delikátní zvěřinu. Stačí znát správné fígle
Lahodné maso, které si gurmáni raději vychutnají v restauraci, než aby ho připravovali doma....
Užijte si hrušky ve francouzském lahodném koláči podle cukráře Maršálka
Galette je termín z francouzské kuchyně, je to kulatý a křupavý koláč. V tom našem od cukráře...
Manuál, jak se vyznat ve zmrzlinách a sorbetech. A tipy na domácí výrobu
V horkých letních dnech není lepšího osvěžení, než je ledová zmrzlina, jejíž přípravu zvládnete i...
Šéf připravil se svým učitelem špízy s mandarinkou á la sedmdesátky
Minulost, to pro Zdeňka Pohlreicha zdaleka není jen vzpomínání na leckdy tristní natáčení Ano,...
Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát
Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...