Sušenky s medvědím česnekem a feta sýrem
200 g mouky, polovina prášku do pečiva, 80 g změklého másla, 2 vejce, 100 ml vody, hrst medvědího česneku a 100 g sýra feta.
Do mísy dejte mouku, prášek do pečiva a máslo nakrájené na kousky. Zpracujte rukama na „žmolenku“ a přidejte vejce. Pokud je hmota příliš hustá, přidejte vodu dle potřeby.
Česnek dobře přeberte. (Pozor v lesích se může stát, že nastříháte i nějaké nejedlé byliny, které raší ve stejnou chvíli.) Listy omyjte, osušte a nasekejte na drobno. Feta sýr nakrájejte na kostičky a spolu s nasekaným česnekem přidejte do těsta.
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Na plech vyložený pečicím papírem naklaďte stejnoměrné hromádky. Mírně je rozplácněte. Pečte 20 až 30 minut podle velikosti, podávejte s tomatovou šťávou nebo lehkým bílým vínem.
Recept na osvěžující sorbet z pampelišek i falešné olivy do salátů |