Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nejhorší je, že se svým starým hláškám sám směju, říká Pohlreich

Zdeněk Pohlreich v novém pořadu Jak to bylo, šéfe? vzpomíná na stará natáčení, ale zároveň míří do restaurací, jež jsou opakem dřívějších hospodských průšvihů. Zatímco tenkrát museli zvukaři Pohlreichovy jadrné komentáře často vypípávat, v nové řadě toto odpadá. Televizní šéf přichází za excelentními kuchaři, kteří svou prací odrážejí posun gastronomie v Česku.

Pořad představil Davida Viktorína, kuchaře restaurantu Chateau Petit, který se nachází v Lednicko-valtickém areálu. Jak hodnotí šéf: „Na místě, které je uprostřed ničeho, ale lidi sem jezdí právě za skvělou kuchyní.“

David v pořadu vysvětloval, že si libuje ve vaření z lokálních potravin. Zároveň velice rád nakládá, takže během sezony plní sklad hromadami sklenic, které pak v kuchyni využívá po celý zbytek roku.

Pohlreich tradičně začíná tuto sérii jedním bleskovým receptem na gril. Tentokrát to byl jehněčí hřbet s grilovanou zeleninou.

Ale pak už se vypravil za kamarádem kuchařem na Moravu. David Viktorín dřív vařil v Brně, pak se přesunul do Lednicko-valtického areálu. Pohlreicha to utvrdilo v jeho celoživotním přesvědčení, že aby restaurace prosperovala, nemusí být vždy jen v centrech velkých měst a spoléhat na turisty.

Tady je to naopak, sem se jezdí za vyhlášeným jídlem. Takže to vytváří turistiku obráceně. U tohoto kuchaře televizního šéfa nadchlo, že nemá žádný objemný jídelní lístek. Když se rozhodne, co bude vařit, napíše to na tabuli a prodá.

Jak to bylo, šéfe?

Pořad můžete sledovat každé pondělí po desáté večer a reprízu v neděli dopoledne, případně také na iPrima.cz

Vaří se tu hlavně z lokálních surovin a podle toho, co se zrovna urodilo. A Viktorín si pomůže tím, co už dávno dělaly naše babičky. Kompletní úrodu dokázaly naložit a zavařit, takže měly zdroj vitaminů po celý rok.

Viktorín je samozřejmě zvědavý na Pohlreichovy zážitky z natáčení. Ví, že mu může být rovnocenným partnerem, takže tu nehraje ostych nováčka před mistrem. Ostatně stačí se mu dívat pod ruce a nenechá nikoho na pochybách, že je to člověk na svém místě.

Fascinovalo ho, jak přišel Pohlreich k takovému množství hlášek, které doslova zlidověly, a to dokonce i mezi lidmi z gastronomického oboru. „Ten se tam táhne jako babí léto podzimem, to je studený jako tělo starý ženy.“

Zdeněk Pohlreich tvrdil, že to nebylo nijak důkladně promyšlené, prostě to slina v tom okamžiku na jazyk přinesla. „Ona kdysi dokonce vyšla nějaká knížečka těch hlášek, dnes už to asi neexistuje. Ale víš, co je nejhorší? Když jsem to četl, tak jsem se sám smál vlastním vtipům,“ přiznal.

Ale jinak podotkl, že proces samotného natáčení není nijak zábavný a akční, jako to vypadá v konečném výsledku.

Nakonec společně s Viktorínem uvařili tři jídla, a to květákový krém ozvláštněný strouhaným tvarůžkem, vepřový fladermaus s tvarohovým knedlíkem a jako sladkou tečku větrníky craquelin s bílým mákem a višněmi. Pořad je vcelku návodný, na jeho webu najdete i kompletní recepty.

A mezitím si v průběhu pořadu můžete připomenout zajímavé momenty z prvních řad dnes už legendárního pořadu Ano, šéfe!

Autor:
  • Nejčtenější

Houbaři nosí z lesů první hříbky. Mapa ukáže, kam jít

29. května 2024  9:14

Meteorologové nepředpovídají jen počasí, na základě měření stovek jejich stanic zkoušejí...

Zahrada na chalupě po mamince se stala pro manžele soukromým kvetoucím rájem

5. června 2024

Soutěž Manžel paní Evy zdědil ve východních Čechách stavení po své mamince a ještě za jejího života se o...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Džungloidní zahrada přinese úrodu v biokvalitě pro příštích sedm generací

3. června 2024

Soutěž Její více než hektarová zahrada leží vysoko nad vesnicí, v kopci, přesto o ni s láskou zvládne...

Koupací jezírko stojí hodně úsilí. A nejméně půl milionu, říká odborník

31. května 2024

Premium Kdo by netoužil po jezírku či bazénu na koupání, kde z vody není cítit chlór, přesto je čistá....

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Tito nejroztomilejší mazlíčci vyhráli granule, deku i lahodné kapsičky

1. května 2024  1:05,  aktualizováno  31.5 13:22

Hlasování v květnové anketě o nejroztomilejší mazlíčky skončilo a my vám můžeme představit vítěze....

Víkend otevřených zahrad už si žije vlastním životem, radují se organizátoři

6. června 2024

Již v sobotu se po celé České republice symbolicky otevřou návštěvníkům více než dvě stovky zahrad,...

Magie chutí. Dvacet let ochutnával čokolády, dnes vyrábí vlastní a páruje k alkoholu

5. června 2024

Premium Kakaový bob je perfektním nositelem chuti. Zatímco většina čokoládoven přidává k čokoládě ořechy,...

Zahrada na chalupě po mamince se stala pro manžele soukromým kvetoucím rájem

5. června 2024

Soutěž Manžel paní Evy zdědil ve východních Čechách stavení po své mamince a ještě za jejího života se o...

Toužili po domku se zahrádkou, budovat zahradu se teď učí krok za krokem

4. června 2024

Soutěž Když v roce 2015 objevili zahradu v Plzni uprostřed staré bytové zástavby, začal se postupně stávat...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Vznikající nádor v těle signalizuje celá plejáda příznaků, říká neurochirurg

Premium Narodil se v USA, zkušenosti sbíral i ve světě, ale doma je v Praze. Specialista na operace mozku Jan Šroubek si nyní...

Hledal jsem manželku v Africe, sbalit ženskou tam zabere sekundu, říká dobrodruh

Premium Byl na šesti kontinentech, projel 135 států a během své cesty kolem světa ujel 230 tisíc kilometrů. Parťákem mu po...

Hejt není názor, říká Arichteva. Žena herce Blažka jí doporučila plastiku prsou

Herečka Veronika Arichteva (38) se stala terčem kritiky manželky herce Filipa Blažka (50). Jolana Blažková (44) se...

Hana Vagnerová: Nikdo v USA neříkal, že bych měla být vdaná a mít děti

Herečka Hana Vagnerová (41) žila střídavě v Česku a USA. Aktuálně má za sebou natáčení amerického filmu s hvězdou...

Čekat čtyřicet minut na latte? Fronty ve Starbucks deptají obsluhu i zákazníky

Kavárenský řetězec Starbucks se ve Spojených státech potýká s dosud nepoznaným problémem: příprava kávy trvá příliš...