Dýně je sice ideální sklízet před mrazem, ale když se vám to vymkne z rukou, vůbec nic se neděje. V Británii si právě přemrzlých dýní cení nejvíc jako ideálního materiálu na přípravu dýňového másla. To vám ve skleničkách vydrží celý rok, a namazané na opravdu dobrý chleba nebo jiné pečivo je doslova delikatesou.
Dýňové menu s recepty |
Podobné je to i s dýňovým džemem, další možností, jak uskladnit dýni, je do skla. Zde najdete recept i s videem, jak jsme vařili s Blankou Milfaitovou džem z dýní hokaido slazený medem a ochucený citronovou šťávou.
Dýně, ze kterých chcete připravovat čerstvé jídlo, pak lze v chladnější místnosti nebo třeba na zasklené lodžii skladovat až do jara příštího roku, takže dýňovou polévku si můžete dát klidně o Velikonocích. Zda ji připravíte podle receptu a videa šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha z dýně hokaido nebo muškátové, případně jako variantu s kachními kroketami, to už je vaše volba.
Ať si z našeho dýňového menu vyberete kterýkoliv recept, budiž vám zadostiučiněním, že si nejen pochutnáte. Dýně mají totiž málo kalorií a obsahují hodně hořčíku a beta-karotenoidů, což se v zimě hodí.