Dýňový krambl s hruškami a čokoládou
Potřebujete 4 hrušky, půlku menší dýně hokaido, 50 g hořké čokolády, 150 g ovesných vloček, 150 g mletých mandlí, 150 g másla, 100 ml javorového sirupu a půl lžičky mletého zázvoru. (6 porcí, každá obsahuje 2359 kJ/563 kcal)
Hrušky očistěte a nakrájejte na kousky. Dýni oloupejte, rozpulte a vydlabejte střed se semínky. Pak ji nastrouhejte nahrubo a smíchejte s hruškami. Hořkou čokoládu nasekejte nadrobno.
V misce promíchejte ovesné vločky, mleté mandle, na kousky nakrájené změklé máslo a javorový sirup. Přidejte mletý zázvor a vytvořte sypkou směs.
Malé zapékací misky vymažte máslem a naplňte je dýňovou směsí, posypte čokoládou a na ni navrstvěte ochucené vločky.
Misky přikryjte alobalem a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Pečte asi 35 minut, zhruba v polovině pečení alobal sundejte a dopečte odkryté. Krambl podávejte ještě teplý, ovšem i studený stojí zato.
Vyzkoušet můžete i jablečnou verzi tohoto moučníku:
3. května 2013 |