Pravé maďarské lečo
Ingredience:
- 80 g slaniny
- 40 ml oleje
- 2 cibule
- 800 g bílých paprik
- sůl
- 2 lžíce mleté maďarské papriky
- 500 g zralých rajčat
- 200 g maďarské paprikové klobásy
Pracovní postup:
- Slaninu nakrájíme na proužky, rozložíme ji na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 150 °C dokřupava.
- Mezitím si na rozehřátém oleji opečeme nejprve pokrájenou cibuli, přidáme pokrájené papriky, osolíme a za občasného míchání necháme cibuli zesklovatět. Jakmile začne lehce zlátnout, zasypeme ji mletou paprikou a rychle opečeme. Přidáme spařená, oloupaná a na větší kousky pokrájená rajčata (jedno ponecháme na dokončení). Osolíme, promícháme, přiklopíme a na mírném ohni za občasného míchání necháme dusit, dokud papriky nezměknou.
- Klobásu nakrájíme na kolečka, nakrájíme zbylé rajče a společně přidáme k zelenině. Za občasného míchání vaříme dalších 10 minut.
- Před podáváním přidáme opečenou slaninu, podle chuti přisolíme a můžeme ozdobit i lístky ploché petržele. Podávat můžeme třeba s čerstvým chlebem.