Paprikové kuře s rajčaty a houbami
Ingredience:
- 40 g hladké mouky
- 1 lžíce mleté uzené papriky
- 8 velkých kuřecích paliček
- špetka mletého chilli
- sůl
- olivový olej
- 25 g másla
- 2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 250 g hnědých žampionů
- 2 lžičky cukru
- 600 g rajčat
- 1 bobkový list
- 250 ml drůbežího vývaru
Pracovní postup:
- V míse smícháme mouku a papriku, kuřecí paličky osolíme, lehce poprášíme chilli kořením a obalíme ze všech stran v paprikové mouce. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- V litinovém kastrolu rozehřejeme olej, paličky opékáme asi 5 minut ze všech stran dozlatova a ke konci opékání přidáme máslo. Opečené paličky vyjmeme, do kastrolu přidáme 2 lžíce oleje, nasypeme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek na plátky a restujeme doměkka. Pak přidáme plátky žampionů a další 3 minuty mícháme. Na poslední minutu přisypeme cukr.
- Pak vrátíme do kastrolu opečené paličky spolu s nakrájenými rajčaty, bobkovým listem, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Přikryté pokličkou vaříme asi 60 minut doměkka. Zvýšíme teplotu, sundáme poklici a odkryté pečeme dalších 20 minut, aby kuře bylo křupavé. Podáváme s rýží, noky nebo s bagetou.