Frittata s hráškem a krevetami
Ingredience:
- 200 g mraženého hrášku
- 250 g mražených předvařených krevetek
- 1 velká červená paprika
- 6 vajec
- 100 ml mléka
- hrst nasekaného kopru
- sůl a mletý černý pepř
- 2 lžíce oleje
- pečivo k podávání
Pracovní postup:
- Hrášek propláchneme vlažnou vodou a necháme ho okapat a rozmrznout. Stejně učiníme s krevetami. Papriku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky.
- Vejce rozšleháme s mlékem a koprem. Osolíme je a opepříme.
- Ve velké pánvi, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme olej a vlijeme do ní vaječnou směs. Když začnou vejce tuhnout, posypeme je zeleninou a krevetami.
- Pánev vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Fritattu pečeme, dokud vejce neztuhnou. Podáváme s pečivem.