VEČEŘE SE DÁ ZVLÁDNOUT I ZA 10 MINUT
I za takovou chvilku můžete z vybraných surovin vykouzlit teplou večeři, aniž by vaši strávníci poznali, že byla hotová za tak malý okamžik. Podmínkou je však alespoň „slušně“ vybavená spíž s trvanlivými a mraženými potravinami.
Kuskus se zeleninou a kari
Na lžíci olivového oleje zpěníme nakrájenou cibulku, vsypeme kuskus, lehce jej osmahneme a posypeme lžičkou kari. Zalijeme vodou tak, aby sahala asi 2 cm nad kuskus, a rozdrobíme do ní kostku kuřecího vývaru. Když se vývar začne vařit, vypneme zdroje tepla a pod pokličkou necháme dojít. Do hotového kuskusu vsypeme sterilovanou kukuřici a podáváme.
Expresní špagety s pestem
Špagety (nejlépe expres) uvaříme na skus. Pokapeme olivovým olejem. Promícháme s dostatečným množstvím bazalkového nebo rajčatového pesta - na jednu porci cca jedna polévková lžíce - a zasypeme piniovými či pistáciovými oříšky. Podáváme ozdobené čerstvými cherry rajčátky a posypané strouhaným parmazánem.
Kovbojské fazole se slaninou
Nakrájenou cibulku osmažíme ve vyšší pánvičce, přidáme na větší kousky nakrájenou slaninu. Do pánvičky nalijeme plechovku fazolí v rajčatovém nálevu a necháme společně prohřát. Podáváme s chlebem nebo tortillovými chipsy.
Špenátová polévka se smetanou
Do vařící vody vsypeme jedno balení mraženého špenátu a kostku masového vývaru. Když začne polévka opět vřít, odstavíme ji z ohně, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Polévku rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka a na talíři pak jednotlivé porce polévky zdobíme 33% smetanou.
Smažené rýžové nudle
Rýžové nudle necháme nabobtnat v misce s vařící vodou. Mezitím si ve woku osmažíme cibuli, pórek, čínské zelí a mrkev - vše nakrájené na tyčinky. Na zeleninu rozklepneme dvě vajíčka a promícháme, přidáme slité nudle a ochutíme sójovou omáčkou.